du är den sortens pojke jag gillar, för du är tom och jag är tom;

Kategori: Saker man ser.


Kanske årets största egobild, HAHA. Det jag ville säga var att igår spatserade jag och steffi igenom lunds tvärgator och beundrade magnoliaträden. Suger ut det sista av aprilsolen.

för han var bäst, försök att överträffa det jao, (flyger iväg som ett pappersflygplan);

Kategori: Weekend Wars.

För exakt en vecka sedan var det också fredag eftermiddag, och efter att ha hängt på bo01 och stekt så tog vi cyklarna till vårat kära Sturegatan 3 C, där vi började med kökshäng, cider och Jonatan fick håret klippt. Pojkarna hängde i soffan och vilade ut lite,
När vi till slut balanserade ner vinglas och köttallrikar nerför trappan var grillen i full gång!
glada pojkar.
Andy berättade om när han blev facerape:ad sådär kungligt av Alexander sist vi var i göteborg. Åh vad kul det var.
Annars var nog det roligaste att vi var så många runt bordet att Jonte fick sitta i sandlådan.
Sedan åkte jag och tina hem för att lämna cyklarna och byta om inför utflyttningsfesten!

Toppar och dalar, jag gav dig mitt hjärta bara rakt ut, det är min dåliga vana;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


"du och dina ibiza-hits" som jacob sa i lördags, när jag spelade något annat än typ radio dept. på spotifylistan. Men efter att ha hängt en helg med Bea och Sanne, även kända som Maskinens största groupies så älskar jag den här låten.

i taxin, i trappen, i hissen, i hallen, jag faller;

Kategori: Weekend Wars.


Ett litet random bildregn från veckan/långhelgen som gick. Vi hann med att spatsera i Lund, cykla runt hela stan och lite till, hänga i tre olika parker, på bo01, fest som slutade som bara sturegatanfester kan sluta på, pannkaksfrukost, söndagsölterapi med de allra bästa på balkongen, sena sena nätter och tidigare morgnar och allt och lite till på det.

just hold me tight and tell me you'll miss me (still craving your kiss);

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Idag vaknade jag upp ur min middagslur (ett måste nu när jag är pollenpamela-extreeeme) till den här låten. Kanske det behagligaste sättet att vakna på. Detta är för övrigt min bästa låt just nu.

ja jag vet att hon är söt men det måste bli du och jag, du och jag;

Kategori: Saker man ser.


hejhejhej. Långhelgen gjorde kaoz med mig och igår somnade jag ensam för första gången på en vecka i mitt nystädade rum och utan hundratals klädesplagg på golvet. Allt har varit fantastiskt mer eller mindre, men nu när allt är tillbaks till vardag är jag lite känslomässigt ostabil. Behöver smälta allt som en ost. Eller något. Börjar med att redigera de 189 bilderna i min nya mapp. Vi hörs snart igen darlos!

if i could have a second skin i'd probably dress up in you.

Kategori: Dress up in you.


Hej hopp. idag är jag extra lycklig för att jag får ta fram min vår-klänning. Ute är det 19 grader och jag o tina ska snart ut och göra kaoz med malmö. det var nog allt. tjingtjing/hejcon bacon.

oh, in other towns and cities;

Kategori: Weekend Wars.


Tinas bilder.
Sent igår kväll anlände min bästa kinatina till malmö och idag gjorde vi kaoz med Lund. Strosade gata upp och gata ner med kullersten, inspekterade domkyrkan och landade slutligen på Ebbas fik där pojkarna mötte upp med oss och körde oss hem igen. Finfin onsdag.

or are they just a countdown to death?;

Kategori: Weekend Wars.

Idag fyller Pamcakesbloggen två hela år!
För två år sedan var mitt liv ganska så såhär;


Helsingborgshäng, hittepå-påsklov med mina älskade yoggi-slaver, nina våldgästade mitt hus i en vecka och vi hade malmögängets första tjejpicnic i pildammarna. Episka tider.
För ett år sedan var allt ungefär;


Roadtrips mest överallt, vi gjorde gbg+sthlm+gbg igen på en månads tid tror jag. Gick på bröllop, hängde på söder, vaknade upp i hus i förorten, mina pojkar tog mig överallt och sedan kom bästeban tillbaka från Australien tillslut också!

Och nu, nu är allt helt enkelt;

3HvsxI on Make A Gif, Animated Gifs

Kaoza med gbg, göra bildspel med interna skämt om våra vänner, lysrör, solsken, pollenallergi, uppe på taken men ändå nere på gatan men nu har jag landat någonstans där mitt i mellan och trivs förbannat bra.
Fint liv. Gott!

låt mig bara bara älska dig, låt mig bara bara spöa dig;

Kategori: Saker man ser.


Jag hade tråkigt precis och lite solsting så jag började pilla i illstrator igen. Funderar på om jag ska ha denna som bakgrund på bloggen. Nån som ser vad det står? hö hö.

this spring has been the weirdest one this far;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Idag känns livet lite såhär. Bilder från Thecherryblossomgirl.
Och då går jag till jobbet med min vårspelista.

my mama always told me there would be boys like you;

Kategori: Hjärtekross.


Jag vet inte om ni minns men jag har ju en annan blogg till, (haha, jag har nog haft typ 5-6 stycken sen jag började blogga) som jag la upp min novell på. Det är ju något år sen nu, men jag minns att vissa av er tyckte om den. Jag har skrivit lite blandade texter men inget verkade funka förrän nu, nu kan jag binda ihop lite och skriver lite försiktigt på något nytt. Eggshellhearts 2 är alltså med andra ord påbörjad. Vet inte om jag kommer lägga upp den, eller när, men jag tänkte att ni skulle få ett litet smakprov;


"The whale has more flexible fins than a jet-plane. Scientists are now trying to learn more about these whales in favor of building better jet-planes. Scientist Rob Feldman thinks that within 10 years all planes will have bumps on their wings.
All of this was going on in my head as the sunlight came crawling in between the sheets of my monday. Someone was outside, screaming something that I was trying to ignore.
The silence was complete. Everything ever said was dissolving. I was looking at my glass of water for a connection to this innmense feeling of helplessness, but there was nothing to compare it to. Not like comparing whales with jet-planes. This was a mammoth. An extinct phantom limb weighing on the top of my being.
"

Do you remember the first time we met? No.
I do.
Why do you remember it?

Because you had that look.
What look?

I don't know. I had never seen anyone with that look. Sort of all-knowing at the same time as you looked as confused as the ducks in front of you.
You were throwing scrap buttons on the ducks, do you know that?
I don't remember that.
I do.
Well, still. That never happened.

it's ok.

oh my love it happens everytime I call you my love and you say please don't call me that;

Kategori: Dress up in you.


Idag har jag sett ut såhär när jag har suttit heeela dagen i skolan och jobbat med vår tekniska rapport. Det har varit långa dagar heeela den här veckan men snart kommer min bästa Johannabana hit och firar in helgen med mig! Så jag var tvungen att fira med min bästa randiga tröja någonsin.
Tröja - gratis från ett klädbyte, ursprungligen från h&m
halsband - andra hand och kedja från glitter
Sedan hade jag (hör och häpna) en vippig kort svart kjol till, såklart.

i've been sitting here too long, in my hello-walkie talkie;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.

BÄSTA FREDAGSPEPPEN EVÅR!!
(kan man inte bädda in från youtube längre?)

Denna låten återupptäckte jag nu, femton år efter att jag fick skivan av pappa, min första egna skiva någonsin. Jag hade tre postrar från Okej på dem på min garderobsdörr och tänkte att om jag gifte mig med Taylor slapp jag byta efternamn. Förra helgen satt jag med steffi och youtubade gamla hits från barndomen och vi blev kära i Hanson på nytt.

Some boyhood, bravery;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Ikväll lyssnar jag på finaste Conor. Klicka på bilden för den första låten min popsvåger tipsade mig om för många år sedan. Jag tycker fortfarande om den lika mycket.

I'd do anything to be at your side/när man längtar tar saker tid;

Kategori: Weekend Wars.


Det enda som är jobbigt med att bo i Malmö är att man inte kan hänga med dom som väljer att inte bo i samma eminenta stad som mig. Men då finns ju Skype, som gör att Melissa kan visa sitt nya rosa läppstift, prata om söta lettiska pojkar hon träffat och jag kan raljera om mina planer för våren och sommaren i realtid. Det gör också att jag dagen efter kan ha Ölterapi med Tillan, precis som på den gamla goda tiden i vintras. Prata om vilka tjejer som är topp-prioriterade just nu, varför vi har bäst humor i hela världen, HIMYM-referenser och han ger mig visa råd om mina pojkar. Det är utan iskalla Hoegaardens serverade av Malmös bögigaste servitör på Metro, men det funkar. Och för en liten stund är jag, i pixlig version, både i Stockholm och Karlshamn på ett kick.

dom stod och pussades på balkongen sen en vecka senare var det inget mer med det;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Min allra bästa låt just nu.
Sliter sönder den fullständigt om dagarna i skolan när vi sitter och filar med vår eviga tekniska rapport om tryckmetoder. Åh. kan inte alla pojkar ha lång poplugg, bryta på finska och kunna komponera såhär fantastiska texter. Min första livsläxa för år 2011 är förresten som titeln; ibland gör man rätt ibland gör man fel, ibland gör man absolut ingenting men det blir fel ändå. Det och; NÄR MAN LÄNGTAR TAR SAKER TID. så himla bra.
lyssnalyssnalyssna.

I will be greatful for this day, I will be greatful for each day to come;

Kategori: Weekend Wars.


Igår, efter att jag kaozat i stan med steffi, macaroons, bk-kaffe och sådär, då drog mamma mig ut till bo01 med mormor för årets första häng vid havet.

Och såhär såg det ut lite mer åt höger från förra bilden.

Och så fort jag hade kommit hem från det ville steffi ses igen och göra nutellapannkakor och dricka vin.
Så då invaderade vi hennes gamla lägenhet där hennes fästman bor i just nu. Där upptäckte vi anledningen till varför hon bör gifta sig med den här mannen.

Finfinfin måndag!

In the movie of our lives, would Woody Allen write the screenplay?

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Världens soligaste aprilmåndag spenderades med Steffi, burgerking-kaffe, macaroons och lyxshake från max på bänkarna på stortorget. Så himla klockrent. Här är en liten liten låt!

Even though I never get to see you I always want to;

Kategori: Saker man ser.
Min bästa chilekompis Emanuella var på lollapolooza i chile. Jag blev helt kär i hennes bildalbum och känner att jag snart måste ha sommar och festival. Och ballonger.

Himla gullungar, allihop. Mina mina mina.

I'm driving in my daddys car, life is aching in my heart if we someday have to part;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Som ni kanske märkt så har jag börjat pilla lite med bloggen (alltid en bra idé att börja html-koda klockan två på natten...) så det kanske är lite kreativt kaos just nu. Jag kompenserar med en bild på en pussande Jens Lekman.
Så, gå ut i solen, lyssna på tram number seven på repeat och sola för mig med, jag ska jobba nu. Ikväll kommer Beamylove hit!

and when you call me on the telephone my fingers will twist thru the cord;

Kategori: Dress up in you.


Hejhejhemsktmyckethej. Ikväll försöker mina vänner dra mig ut på äventyr och jag funderar väl på vad som är mest värt. Men det jag egentligen ville visa var min nya rosettring, från glitter. Helt i plast och en present från min kära mamma. Igår var en spontan presentdag då jag hade köpt henne vita rosor på torgmarknaden och hon kom hem med den här ringen till mig. Bara sådär. Värt. Spontana presenter FTW.
Och justja, nagellacket är också nytt, från h&m. Och för övrigt tycker jag att jag blev lite Foki-aktig på denna bilden. Vet inte riktigt vad jag tycker om det. Ni får stå ut helt enkelt. Hejcon Bacon!

ibland gör man fel, ibland gör man rätt, (ibland gör man absolut ingenting men det blir fel ändå.)

Kategori: Hjärtekross.


Mina damer och herrar och fina bloggläsare och töntiga stalkerz i stockholmstrakten som jag vet läser men som vägrar erkänna,
Jag presenterar hjärtekross 11.
Det var längesen en hjärtekross-lista var så förankrad i min verklighet som denna är just nu. och som den var just då. Den innehåller låtar jag blivit personligen tipsad om, strofer jag lyssnat på i repeat på ängsliga söndagsmorgonar, låtar som tagit mig igenom spårvagnar under snöstorm och iskalla kvällar, melodier som jag försökt överleva våren med i tristessens stad och med drömmar om april-äventyr som kräver mer än en öresundstågs-biljett, gnälliga tjejiga symfonier om våra överrenskommelser och en hel del överdrivet fiktivt drama i ljudform.
Helt enkelt en historia, från början till slut.
Dramela är mitt nya smeknamn för övrigt, inte självutnämt. Men det är okej, jag ser dramatikens motsats som tråkig. Och jag är hellre dramatisk än tråkig, vilken dag somhelst.


I alla fall, klicka på bilden för listan!

been eating unhealty food all week, fast greasy fastfood meals;

Kategori: Dress up in you.


Idag ser jag ut lite såhär. tjocktröja och klänning från h&m, halsband är en berlock från ett armband jag köpte för längesen på humana i lund, silverkedjan är från glitter. Armband från chile & dannmark.
I detta har jag cyklat 4 sträckor, pluggat info om screentryck, haft projekthandledningsmöte och varit på föreläsning med, Och köpt rosor på gustav adolfs torg. Och cyklat i malmös värsta stormvind någonsin. och klockan är inte ens tre än!

don't worry, stop hurrying, it's only your life, it's never too late;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Idag är det torsdag och solen skiner. Efter träning, promenad, nutellafrukost med steffi och croissanter en masse känns det som en helt okej fin torsdag ändå. Och så kom jag på att jag har lyssnat på alldeles för mycket hjärtekross på senaste tiden. Så jag satte igång vår-spellistan och återupptäckte denna fina låt.

Nu när jag ser videon kom jag o tänka på den gången jag roadtrippade med mina pojkar till stockholm tur och retur och såg Ebbot och grabbarna i skinnet på Max i Linköping. Så satt vi där, måndagssega och Linus kläckte ur sig att jag var oersättlig. och de andra pojkarna nickade instämmande. och jag bara log för att alla var så fina. och sen tyckte alla det var lite bögigt och så skrattade vi bort det. Fina fina pojkar. och fin låt!

as i am preparing myself to say goodbye to my pride again;

Kategori: Weekend Wars.


Det är den gråaste onsdagen på ett tag, jag fryser om armarna lite men tappar inte hoppet om april riktigt än. Av någon eller många små eller inga alls anledningar känner jag mig deppig, och det brukar jag inte göra särskilt ofta. Kanske beror det på att 3 fina pojkar lämnar skåne för blekinge/halland i vår, kanske beror det på att göteborg var så episkt att allting efteråt blir liksom, platt fall, kanske beror det på att jag behöver en dos till av bästisar. Egentligen är jag väldigt bortskämd. Hängde med melissa på en varm gräsmatta med markus K i öronen bara i förrigår. men men.
Har ni några pepp-tips ni brukar använda er av?

i was raised to beliving that I was somehow unique;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Mina halvdryga finfina popvänner från bästkusten informerar mig om att Fleet Foxes har släppt nytt.
Detta är första singeln och jag tycker det låter alldeles, alledeles underbart.
Jag får lite amerikanska banjo-södern-vibbar från detta och det är ju aldrig fel. Dricka ur en dunk som det står xxx på och stampa i marken längs med ökenvägar och sjunga högt och ljudligt om förlorade kärlekar. Linnea Långevän! du är ju fortfarande i amerikatt. kan du inte göra det åt mig?

I had to leave you and go away but I think about you every day;

Kategori: Weekend Wars.

4jHLig on Make A Gif, Animated Gifs
Häromveckan gjorde min mormor empanadas hemma hos oss.
Världens godaste chilenska rätt.
Fast helst ska de ätas med ost och skaldjurs-fyllning på en strand i norra chile. Fast, vad ska man göra liksom?

oh elope with me miss private and we'll sail around the world;

Kategori: Weekend Wars.


När ni läser det här är jag på tåget till Älmhult. Ska spendera dagen med min Citronmeliss. Jag har inte varit i den fagra ikea-staden sedan damen i fråga tog studenten tror jag. Eller något i den stilen. Längesen var det i vilket fall somhelst.
Bilderna är från; 1. vår första stockholmsresa för att hänga med nina virrpanna och tobz med forna popluggen mfl. 2. världens fulaste julkort på en närbutik i helsingborg där vi räcker tungan åt förut nämda nina. 3. senaste sthlmsresan i januari, vintage alfapet!

these streets are all around him;

Kategori: Hjärtekross.


Det är söndag kväll, skymmning och jag saknar göteborgshimlen.

Stockholm är fantastiskt och malmö likaså men det är som en egen kategori att spatsera i Haga med Emma, vara en andralånggatanflicka, dricka öl på Kings head och på Ölhallen, alla trevliga människor man träffar, avenyn klockan tre en lördagsnatt och alla äter på sibylla och skrålar ändå. Att taxichaffisarna är från skåne så att man drar på sin bredaste malmöitiska i hopp om rabatt, spårvagnarna som åker i 15km/h och de där beryktade kontrollanterna som aldrig kommer. Att dricka cider på bussen, springa fram o tillbaks mellan condeco och bryggeriet, sjunga Jens Lekman på Kortedalas vägar och flina för sig själv för det är så perfekt, att det Alltid regnar och när det inte regnar så snöar det nästan bloodbank-aktigt, men ibland är det lördag eftermiddag, solen skiner genom marsjackan och alla runt omkring säger "la" i varje mening. Då. Då älskar jag det. Och just det. Att alla freaking pojkar ser ut som Drömmen. Himla snygga människor överallt. Dör.

all the drugs in the world won't take me to your promised land;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Min nya favoritlåt. Min popsvåger tipsade mig om detta igår men jag ryckte lite på armarna och tänkte inte så mycket mer förrän han nämde att det är Jocke Berg som producerat (och skrivit?) detta mini-album till Erik Hassle. Jag är inget stort fan av mr Hassle egentligen men detta var ju fantastiskt. Detta är ju så som kent ska låta!
Här hittar ni miniskivan som jag förmodligen kommer knarka sönder resten av helgen.
och Här hittar ni en artikel om sammarbetet.
Jag menar HUR kan man inte höra kent i det här?;

Nights are getting longer
Feelings growing stronger
Please don't make me break it
Oh how can you make me
Holding on and waiting
Holding onto nothing
I don't want to wake up
No don't make me wake up

I just want to sleep and dream about the dreams we had

And all the drugs in the world won't take me to your promise land


All the time i was lost i was holding my heart locked up inside a cage

All the time i was lost i was cold and dead
All the time i was lost i was holding my heart locked up inside a cage
All the time i was lost i was cold and dead

I said baby, don't you ever think about cancer?

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Finaste låten & videon just nu.

inatt finns ingen väg tillbaks, ingen alls;

Kategori: Weekend Wars.


Så blev det söndag morgon i det sanne-iska hemmet.

Min morgonens outfit var randig tröja med sannes leopardbrallor. Hett.


Sedan pallrade vi oss iväg till SOHO för brunch med ungefär 40 andra kompisar till.


Sedan tog jag visst inte upp kameran mer men kvällen innehöll våfflor hos Andys syster och svåger, ett missat tåg från helsingborg vilket ledde till att jag sov hos Bea i Änglastaden över natten. På måndagen hängde jag med de coolaste lillsyrrorna som finns och sedan vart det iväg hem!

Tack och hej GBG! We WILL be back. (jag vill tillbaks typ, Nu. med detsamma.)

hey lloyd, I'm ready to be heartbroken cause I can't see further than my own nose at this moment;

Kategori: Dress up in you.


I onsdags fick jag nog av min eviga utväxta page med inget liv alls och eftersom jag fick huvudvärk av tyngden på mina lykkeli-knutar så var det bara att ringa bästa FerdaAqua Hair och boka. Raka längder, liten snelugg (jag har inte haft lugg på typ, 5 år, wiie!) och lite längre fram än bak. Jag gillart! Gör ni?