you've got a beautiful face, it will take you places;

Kategori:

En sån där guide till hur min vardagssminkning ser ut. Inte för att nån har frågat, eller för att jag har en stor blogg, utan mest för att jag tyckte det var kul. Så hoppas ni tycker det också. annars kan ni skratta åt hur töntig jag kan tyckas se ut på bilderna, det är upp till er. Anyways, here we go!
Såhär ser jag ut helt osminkad. Hejhej.
Startar med basen, BB cream från Lóreal och en primer från Lancome. (båda är gåvor från min kicks-moster, jag handlar bara smink på h&m) (help me i'm poor)
Applicerar primern över mina genomskinliga påsar under ögonen och några tonårsfinnar som hälsat på även såhär efter man fyllt 20.
Försöker med största koncentration inte spilla kräm på min blus.

Sen försöker jag med största koncentration (eller inte) rama in inre delen av ögonvrån med vit kajalpenna. från, ni gissade det, H&M. Ser ni vilken skillnad det blir? Här har jag bara målat ena ögat om ni inte förstod det.
Sen målar man andra ögat också, förstås.
Efter det är det dags för eyelinern, love of my life. Har använt dipliner varje dag sen jag slutade gymnasiet, ungefär. Denna är från, H&M förstås. kostar en femtiolapp och räcker i ett halvår. Minst lika bra som de som konstar dubbla.
Alla gör olika här, men jag brukar måla inifrån och ut. Med en liten kråkspark längst ut, såklart. Här ser ni också vad som händer när den vita eyelinern målas på för oengagerat. det blir två streck. Så engagera er. var inte lata som jag. okej? bra, då fortsätter vi!
Ser ni vilken skillnad det blir? Från sömnig farbror till sextiotal på ett kajalsvep.
Till sist sätter jag lite rouge på kinderna. Mitt är rosa och kommer från: Ja ni kan ju gissa. Borsten är också därifrån. Såklart.
Jag brukar måla mitt på kinden, liksom bullkinden. Tycker det värsta är när tjejer använder sin rouge som en slags käkförlängare och så ser det ut som att de målat ett stort rött streck genom halva kinden upp till tinningarna.
Och sådär! Lite mer presentabel! Just denna dagen sprang jag runt på Götgatan med mina CV men kom inte längre än till första affären innan jag fick jobb! Dock över dagen, men det kan vi ju diskutera.

i know you've been hurt by someone else, I see it in the way you carry yourself;

Kategori:

Det är kanske lite ironiskt att två av mina favoritlåtar för tillfället har samma titel. Men de har olika tempon och teman och ändå känner jag samma känsla. att något tar hand om en. någon som är större än en själv. 
 
Beach House-låten började jag lyssna på för snart två månader sedan när jag satt på en strand i kämpinge utanför skanör och såg ut mot det oändliga havet. Det var en vardag och mamma och mormor satt bakom mig och drack kaffe ur termosar och jag satt invirad i min badhandduk och hade saltvatten i håret. Sommarens sista dopp i havet och jag tänkte över vilket äventyr det här året har varit. men mer om det senare!
 
Florence-låten är ju en cover på Drakes låt med Rihanna men jag måste säga (ganska opartiskt, eller väldigt partisk, jag menar jag var ju typ i trans hela deras konsert på WoW i somras,) att Florence version är så galet mycket bättre. Den peppar mig genom stockholmsdagar och promenader till Liljeholmen. Älskar meningen; Cause you dont say you love me to your friends when they ask you when we both know that you do, you do.
Så himla modig liksom.
 
Nåja, det var det. tack för att ni tittar in här, fortfarande. fast jag är världens sämsta bloggare. förhoppningsvis blir det snart ändring på det! men mer om det snart!
 
 

en sån där lista jag gjorde förr när jag var popunge;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Are you male or female: Erica America 


Describe yourself: When I said I wanted to be your dog

How do some people feel about you: I don't know if she's worth 900 kr
How do you feel about yourself: If you ever need a stranger
Describe your ex girlfriend/boyfriend: it was a strange time in my life
Describe where you want to be: Into eternity
Describe what you want to be: You are the light
Describe what you want: Pretty Shoes
Describe how you live: The end of the world is bigger than love
Describe how you love: Become someone else's
Share a few words of wisdom: The world moves on.

and i'm already missing the summer;

Kategori: Weekend Wars.

Sommaren 2012´s bästa;

resa;
Den där veckan i augusti som jag gjorde paris och göteborg. Sacre Cour, vinhäng i parker, way out west, takfester och allt det där som man kommer minnas hela livet. Mest av allt kommer jag minnas; höra Hallelujah spelas när jag ser ut över paris i skymmningen och får gåshud och allt känns just då och allt är precis som det ska vara. Att ha druckit rödvin direkt ur flaskan, baguetter utan smör och skratta och ta tag i tinas hand och springa i nerförsbacke i parken och skratta hysteriskt. och sist men inte minst, florence and the machine live på WOW. så himla episkt.
köp; Min fågelklänning som både följde med på långa jobbpass, spelade brännboll, fick brottas och som sanne vägrade låta mig knäppa översta knappen på.godaste matupptäckt; Sanne lärde mig laga morotsstavar med fetaost i ugnen, ett recept jag numera tagit patent på, så himla gott.


utgång/fest; Tvillingarna anordnade festhelg i slutet på juni, alla var där, allting var bäst. Vi spelade brännboll, några spelade vattenvolley och jag satt mest och skrattade och kramades. Allt var liksom sådär sommaridylliskt.

soundtrack; Blev mer besatt än någonsin av Florence + the machine. speciellt den här låten.

klädesplagg; Förut nämda fågelklänning, min svarta vippklänning jag köpte i aussie, mina jeanshorts jag fyndade för 50 spänn och typ, sov i.

frisyr; Urväxt page med blond dipdye var det enda rätta.

läslektyr: Chic och bibeln, typ.

konsert; Florence, åh florence. Jag var överlycklig, vevade armarna runt i luften och sjöng med i varenda vers.


alkohol/dryck; Öl tror jag. Rödvin i paris, öl på festivaler. Mammas jordgubbsvin är också alltid en hit.

glass;Västra hamnens biscottiglass är fortfarande bäst någonsin. Speciellt i sällskap med världens bästa mamma.