känn ingen sorg för mig GBG för jag har en vän med en bil och nu ska vi bli uppsnärjda i det blå!

Kategori: Weekend Wars.


Okej darlos, (haha, melissa hatar det ordet kom jag på) nu far jag alldeles strax iväg till GBG via svalöv för tivoli, dans, skratt och ungefär en hel armé av vänner som kommer befolka bästkusten i helgen.
jag ska ta massor med foton för nu har jag fått tillbaka min kamera efter att den har spenderat två veckor i spanien utan mig.
jag lämnar er för stunden, men vill ha massor med frågor när jag kommer tillbaka!

så fråga mig vad ni vill! varför är himlen blå? varför lär jag mig aldrig rita ordentliga kråksparkar? varför flätor? varför är jens lekman kanske världens bästa artist? var hittar man malmös billigaste starköl?

you better look out for love!

Kategori: Weekend Wars.


bild från flickr.
Just nu sitter jag på min stora ända
och lyssnar på Arcade Fire, ser på gamla tv-serier via surfthechannel.com och har väldigt ont i fötterna efter dagens arbete. jobbade 9.30-16, något mina ben tydligen inte var vana vid.

Men imorgon ska jag
på det igen och efter det har jag en väldigt underbar helg framför mig. En helg som kommer halvt ruinera månadens sparande men är det någonting man ska slösa pengar på så är det upplevelser.

Hur många modebloggar jag än följer slaviskt
så kittlar det mer i mig när jag tänker på tivoli- 07 eller en jens lekman-konsert eller vilken helg somhelst i helsingborg, järavallen, trelleborg, eller varsomhelst än ett par skor eller en fin klänning. Men det är ingen lätt match heller. kläder och skor är fantastiska. Bara inte lika fantastiska som känslor och magkittlande.
Om ni får akut pamcake-abstinens får ni gärna titta hitåt.

she will kiss you til´your lips bleed, but she will not take her dress off, americano.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


jag tycker verkligen om Regina Spektor. Detta är en av mina någorlunda nya favoriter.

you were caught kissing 8 chinese brothers.

Kategori: Saker man ser.


jag har inte så mycket att säga på denna bloggen just nu mer än tipsa om fina låtar, och, det verkar förresten vara det enda ni vill ha från mig, eller det känns så på kommentarmängden (eller snarare bristen på den) älskar er som kommenterar och tittar in här varje dag dock! Ok, det jag skulle säga var att jag lägger ner min själ i den där äggskalshjärta-novellbloggen, och om ni klickar på bilden kommer ni dit där. Det är novell jag har skrivit på från och till sedan hösten 07. så den betyder mycket för mig. Och jag har inte lärt mig hur man kan se statistik på blogspot så jag kollar bara en massa om någon har kommenterat, och det är med ledsna ögon jag märker att ingen gjort det än. Men, vad kan jag egentligen begära.
Till min stora förvåning hade någon lagt till den bloggen på bloggkoll, och det gjorde mig så jätteglad.


ps. 1. okkervil river är bäst, lyssna.
ps. 2. pappa kom hem från spanien idag och jag fick en whiskeyflaska, wuhu!

he had eyes bright enough to burn me they reminded me of yours.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.

Idag tycker jag vi lyssnar lite på Bright Eyes. Det är lite bright eyes-tisdag idag tycker jag. (säger jag och lyssnar på When You Where Young med Killers, haha.)

femton sekunder av allt.

Kategori: Weekend Wars.


två bilder från natten i helsingborg i lördags. Jag hade röda läppar och jeansjacka. tjoho.

children, don´t grow up, our bodies get bigger but our hearts get torn up.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


(bild, okänd)

Ni glömmer väl inte att fylla på våran gemensamma spellista Skolgårdsgrus?
klicka på bilden för att komma dit. Come on, join the club! och om ni lägger till får ni gärna kommentera vilka låtar ni har lagt till och varför om ni vill.
Jag tycker om den spellistan, det är som att alla med världens bästa musiksmak bara hjälps åt och skapar en superduper-spellista. som en slags superhjälte. eller något.

do you really think that he will wait for you? there is no way to say and there is nothing I can do.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.

Igår kväll åkte jag med den sedvanliga fantastiska jeepen med tre flatscreen-skärmar och grymt ljud plus fyra pojkar till helsingborg i hundraåtti i timmen. Vi spelade Smells Like Teenage-spirit och skrek ut genom takfönstret, träffade kompisarna på motorvägen, den älskade lilla gröna bilen som heter Hulken och körde om dem fortare än ögat. Skrattade hela vägen till Gröningen där vi mötte upp med kanske femton andra kompisar. Där blev det cider, öl och prat. Jag sjöng håkan-allsång med tjejerna och uppgraderade armbandskraften med killkompisarna. Vi satt runt den där jättegrillen och såg en papperskorg tända eld, vänner kom och gick och plötsligt var solen nere och klockan halv tolv. Då gick vi till Hulken och dansade till SMK på parkeringsplatser. Kramkalas deluxe och vi som blev kvar fortsatte och leta upp en krog där vi kunde smuggla in den enda i gänget som var omyndig. Vi hittade Bara Vara där vi hängde en timme innan vi gick på intensiv jakt efter en mcdonalds. No such luck så vid tvåtiden började vi bege oss hemåt igen. Vi såg Gladiator i bilen och jag somnade i framsätet med munnen öppen. Ramlade hem klockan tre och sedan upp och jobba vid nio. Tog mig igenom arbetspasset som någon slags zombie och därefter har jag tagit igen mina sovtimmar och tittat på ugly betty.

Dagens låttips: Herman Düne - I wish that I could see you soon. texten är ungefär så sann som det blir.


om ni fortfarande inte är trötta på mig i skrift så titta in i min novellblogg.

and precious territory.

Kategori: Dress up in you.


just nu vill jag ha Vanessas under-freaking-bara lilablå mockajacka,

jag behöver, suktar, måste ha, den här spetsbodyn från ginan, det är liksom, oh, jag har tänkt på den hur länge somhelst. patetiskt, egentligen.

och detta receptet från elin fick min bror att utbrista "detta var det godaste du har bakat!"

kom så får du hårt godis.

Kategori: Saker man ser.


lite såhär ser en del av mitt skrivbord ut nu. Jag har fått dille på att göra fina kollage och detta är jag faktiskt riktigt nöjd med. Blair i makalös klänning, jens med sitt dragspel,MGMT-sångaren i kartongkaninöron och massa kakor, yum!

idag är det fredag och jag har hunnit med lunch på underbaraste Crepa Café på en sidogata till Bergsgatan (precis vid Babel) och så har jag städat mitt rum. Nu hänger jag hemma och väntar på att helgplanerna ska kicka igång.
segt värre.

så har du mött, något mer kittlande än mig?

Kategori: Saker man ser.


Idag har jag suttit framför datorn stort sett hela dagen med ett hemligt projekt inför studenterna,
men jag kan inte berätta så mycket mer om det eftersom det är hemligstämplat, men jag kommer definitivt lägga upp det på bloggen efter att jag har visat det för personen i fråga. Personen läser nog inte ens den här bloggen men man kan aldrig vara nog försiktig. Nåja, it´s gonna be awesome. Just nu sitter jag hemma och myser av åskvädret och finslipar på det hemliga projektet. Får sms om någon som vill se film med mig, men jag vet inte om jag orkar ta mig ut.

to the left to the left, everything you own in a box to the left.

Kategori: Weekend Wars.


Idag hänger jag i familjens kolonistuga, rensar ogräs, tvättar grillgaller och gör sangria.
Försöker få hit kompisarna men de är trögstartade som vanligt. Nu ska vi äta grillat med lite släkt som kom på besök, fast vi är bara sju stycken, så det är lite folk idag ändå. Jag lyssnar på blandad musik, exempelvis rnb-powerlåtar och allra käraste Vapnet.

where my true love lies and waits for me.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Jag älskade Decemberists. Deras platta Picaresque var så spelad i min itunes  för något år sedan att jag tror jag lärde mig varenda textrad utantill. Låtarna Bus Mall, Angels, Engine Driver och The Mariners Revenge song är så vackra och mystiska och samtidigt helt oemotståndliga att jag kan lyssna på dem hur många gånger somhelst. Men när man tycker om en skiva eller ett band så mycket är förväntningarna på det nya alltid extra höga. Jag undvek uppföljaren till Picareseque och har fortfarande inte hört mer från den skivan mer än The Crane-wife-låtarna 1,2 och 3 (som också rekommenderas), men eftersom jag fick den här skivan av min jugoslaviska indievän som alltid hittar bra musik till mig så tänkte jag ge det en chans. Och visst, den här låten håller förväntningarna, trots att det inte är Picaresque-stuk på det. Men å andra sidan, vad gör det?

we´ll fight for your plasticities.

Kategori: Weekend Wars.


Ibland känns det verkligen i hjärtat när man inte sett underbaringar på en helg eller två.
Då får ni dessa bilder, tagna av underbara fotografen Citronmelissen. Detta var den där helgen för några helger sen då alla för omväxlings skull tog sig ner till malmö istället för helsingborg och vi grillade i västra hamnen, drack te och läste tidningar hemma hos mig och hade världens finaste picnicfrukost på en söndagsförmiddag.

maybe you should just kiss someone nicer.

Kategori: Hjärtekross.


jag har inga ord kvar. Jag beordrar er att se säsongsavslutningen av gossip girl så jag kan diskutera detta med någon.
Jag är helt och hållet mållös. Nu ska jag iväg och jobba.

bara bara bara säga helt fel sak.

Kategori: Weekend Wars.

yo my peeps! nu är jag på väg hem från fina småland till mitt kära skåne.
igår hjälpte jag som sagt till på VDK:s modevisning och det var kul, jobbigt och helt okej. jag var ljustjej och satt uppe i ett hörn vid mitt lilla bord och styrde belysningen. Modevisningen var fin och jag tog några bilder på min mobilkamera som jag kanske laddar upp senare. Nu sitter jag på sj-tåget, solen skiner och jag lyssnar på Såpbubbler med Snook. Sommarkänslan är enorm. förutom det har jag underhållit mig med rödvinsnack mitt i natten, massvis med onödiga sms och att läsa chilensk poesi. Nu har jag i äkta blondinbella-anda köpt en vintamin well och sitter och bloggar på tåget, haha.

for your own personal waterloo.

Kategori: Saker man ser.

Om några timmar sitter jag på tåget till det här
och jag råder er som bor i närheten att komma, verkligen!

och då blir det kanske inte så mycket uppdateringar här
men jag råder er att gå in här,
det är min nystartade blogg, som endast kommer vara texter. och den första novellen som publiceras heter Postcards.
jag har skrivit på den lite från och till i två år, ungefär.
så, följ, bokmärk, läs, kommentera, kritisera. do it do it do it now. varje kapitel kommer upp med jämna mellanrum,

you got a beautiful face, it will take you places.

Kategori: Dress up in you.


bild från fashionflash.

Jag gillar den här bilden och faktumet att karolina är så pass inehållsrik att hon håller ett läppstift mellan fingrarna istället för en cancerpinne. fashion without death,typ.
Och kläderna var ju inte helt fel heller, för den delen.

lazy days, help me thru the hopeless haze, but my oh my.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Yow mina kära popbejbs! Det var väl en faslig tur att jag fick vara social igår, eftersom jag idag blir lämnad åt mitt schalgerfestival-tittande öde när brorsan är ute och svirar och jag är hemma för en gångs skull. Mina pojkar har killkväll och tjejerna är i London, så det blir jag och Steffi och våra mammor hemma idag. Men frukta icke. För vi är bäst och vi har pisco, chilensk sprit. Just nu steker jag fläskfilé, ringt nina och istället pratat med random stockholmare som svarade i hennes mobil och ikväll ska jag nog mest underhålla mig med att se på film och ta det lungt. Imorgon blir det full rulle igen. Jag lever på helgerna och chillar på veckodagarna, det måste vara något fel här.

I alla fall, jag tänkte att ni,
som också har spotify och fantastisk musiksmak, att vi tillsammans skulle ha en spellista som alla hjälps åt att fylla. Typ världens bästa blandband. så klicka Här för att komma till spellistan. och lägg till!

update: det verkar inte funka, testa nu
http://open.spotify.com/user/pamcake/playlist/7jvRnKAkk6JM562k3EEK1Y
spotify:user:pamcake:playlist:7jvRnKAkk6JM562k3EEK1Y

testa nu darlos!

who´s that girl wearing that dress?

Kategori: Weekend Wars.

fyllepizza från just like mama´s
och senaste ugly betty på surfthechannel - just nu
efter en kväll på möllevången
vi var på indian curry hut
och Ice
jag och blondinerna sjöng She´s a Lady
jag fick öl på jeansleggingsen
men han skämdes så mycket
att han bjöd på ett glas rött
tack sa jag
folk borde spilla öl på mig oftare.


I wouldn´t change a single thing.

Kategori: Hjärtekross.

Årets två största hjärtekross i låtväg är dessa,
Coldplay - Til´ kingdom Come.

Inte nog med att texten i sig är värdig varenda avsked, bröllop, nystart, melankoli, distans och närhetsförhållanden,
själva låten bar jag med mig i hjärtat alla månader detta året har passerat än så länge. Den var med mig dagen jag tog tre flygplan ifrån sverige, den var med mig på tågresan till det första flyget på kastrup, jag citerade den och fick svaret; jag väntar!
men ingen väntade
. Egentligen är det en sådan låt som tar tid att lyssna på igen, som First Day of My Life med Bright eyes var för mig, (jag kunde inte lyssna på den på nästan två år för jag fick ångest i magen av den) men Kingdom är en sådan låt som är alldeles för vacker och för sann och samtidigt fullständig lögn för att inte lyssnas på. Den ger dig hoppet om att det finns någon där ute som du kan vänta en hel evighet för. Och ibland är det den ärligaste kärleken i världen för mig.
And the wheels just keep on turning
The drummers begin to drum
I don't know which way I'm going

I don't know what I've become


For you I'd wait 'Til kingdom come
Until my days my days are done

Say you'll come and set me free
Just say you'll wait, you'll wait for me


Margot and the nuclear so and so´s - Broadripple is Burning.

En annan låt jag bar med mig hela detta året, en låt som samtidigt som stämman i sångarens röst är så vacker och skör, är texten så mörk och komplicerad, vilket skapar en oemoståndlig kombination. Om kärlek som aldrig riktigt kunde bli.
Och när han sjunger: everything you´ve got has turned to shit, but we got a lot, don´t you dare forget that, Så ryser jag till lite.  Det finns så mycket jag hade kunnat berätta om den här låten. "- jag glömmer aldrig!". men man glömmer,
And darling I’m drunk and everything I loved has turned to stone
so pack your bags and come back home
If my woman was a fire she’s burn out before I wake
Be replaced by pints of whiskey, cigarettes and outer space
But somebody moves everything you thought you had would go to shit
We got a lot, don’t ever forget that

be my mirror, my soul, my shield, missionaries in a foriegn field.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Jag som är coldplay-fan på facebook fick idag informationen om att deras live-skiva leftrightleftrightleft släppts på internet och finns nu tillgänglig för gratis laglig nerladdning. Så vad tror ni jag lyssnar på just nu?
Ni kan också ladda ner den, här.

this shit is bananas, b-a-n-a-n-a-s.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


lite kvällsmusik, hittad via helh.blogspot.com, söta hanna!

cause maybe you´re gonna be the one that saves me.

Kategori: Hjärtekross.


jag kollar igenom hela The O.C. säsong ett på datorn, för typ femte gången. Och jag blir alltid blödig i hjärtat när jag ser den här scenen i valentine´s day-avsnittet. Cohen spelar Ryan Adams cover av wonderwall.
"you´re so cheesy cohen!"
" I am sweeping you off your feet"
"the sad part is, you really are."


åh.

hey please baby come back there will be no loving attached, and I´ll be keeping it cool tonight.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


(bakom varje bild gömmer sig en låt)
Ibland glömmer jag hur fantastiskt bra The Cardigans är. Förmodligen en av de väldigt få banden som alltid har gjort bra musik, ända sedan 90-talets Lovefool som spelades i Baz Luhrmans fantastiska tolkning av Romeo + Juliet, genom spacemode-åren i tvåtusentalets början fram till modehysterins 2009.

En grådaskig måndag
såg jag Nina Persson gå över en sidogata i malmö. Jag såg direkt att det var hon. Inte för att jag kände igen ansiktet, men det kunde inte vara någon annan som gick med höga vackra svarta stövlar och leopardpälskappa en vardagsförmiddag. Det var någonting i luften kring henne, en coolhet som hon alltid så obekymrat utstrålat. Och en stilförebild svenska modetidningar allt för ofta glömmer. När Cardigans gjorde comeback för några år sedan hade hon på sig ett silverhalsband med ett hänge som föreställde en rytande tiger. Jag tyckte den var så fantastisk. På Glitter sålde de liknande i plexiglas, och det har länge varit ett av mina absoluta favoritsmycken.

Och låtarna
, vad kan jag säga. Lovefool är 90-tal personifierat för mig, Don´t blame your daugther påminner mig om gymnasietiden och pojkar som litade på som förstörde mig, Erase/Rewind var den coolaste videon jag hade sett som 11-åring och For what it´s worth kommer alltid vara en av de mest ärliga och vackra sångtexterna någonsin. Och så påminner introt mig om svt-nyheternas jingel.
har ni något cardigans-minne?

if i could have a second skin I´d probably dress up in you.

Kategori: Dress up in you.


på måndag ska jag bege mig till Växjö och jag rekommenderar er som bor i närheten att göra detsamma. Det är så att allas våran kära Citronmelissens skola, VDK ska ha modevisning, självklart deltar även hon som designer.

jag citerar facebook:

På Palladium den 18 maj klockan 19.00 kommer det bjuder på en lite annorlunda modevisning med olika kollektioner av textil, keramik och glas.

Ni är alltså helt sjukt välkomna på vår modevisning och biljetter köper ni på VDK (teatertorget) Make up Store och Palladium för 50:-

oh so very young.

Kategori: Saker man ser.


lite random bilder, båda mina och andra bloggars. typ leloves. och jens lekmans. men mest mina.
Idag är det en regning onsdag och vi tänker på kramar, varma dagar och lyssnar på Free Fallin´ och Cat Stevens-låtar.

men jag saknar vår naiva blick och att alla känslor var på liv och död.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Usel blogging idag, jag vet.
Skyll på Nina. Hon kom hem till mig två på natten, vi pratade i x antal timmar och sen väcks jag av min I call shotgun-ringsignal alldeles för obamhärtigt tidigt, mamma vill att jag ska jobba. eller ja, jag måste jobba. Lämnar min jugoslaviska virrpanna i sängen och tar världens mest sega cykel till jobbet, jobbar tre timmar, cyklar hem, köper gott, vandrar iväg till pildammsparken där vi sitter och pratar om allt och ingenting till sena eftermiddagen då hennes pojkvän Sparris kommer och rövar bort oss. Eller ja, jag skulle hem.

Som plåster på såren ger jag er ett nygammalt musiktips. The Animal Five.

Coming out of my cage and I´ve been doing just fine.

Kategori: Weekend Wars.

okej, det pratas mycket om hjärtekross på den här bloggen. Vårkänslor spirar runt i landet värre än pollenallergin och underbara bloggar som lelove och liknande visar hur fint kärlek är och bla bla freaking bla.
Jag älskar att vara kär. Jag älskar fina sånger och jag älskar pojkars skulderblad och händer och leenden och faktumet att någon hör av sig och att man kan prata hursomhelst och vadsomhelst med någon. Jag älskar fjärilar i magen, handhållning och ord som man inte förväntat sig att höra. Jag är i kort och gott, en hopplös romantiker. Har alltid varit, kommer alltid vara.
Men,
och detta är ett viktigt men.
Jag är duktig på att vara singel. Det är ett sätt jag är van vid, bekväm i. Vi behöver inte pojkar för att definiera oss. Vi behöver inte vara i ett seriöst förhållande som tonåringar eller unga för att vara mogna eller ansvarsfulla eller bekräfta oss själva som fullständiga individer. Om du behöver en annan människa för att fullända dig, vad händer när den människan inte finns i ditt liv längre? Blir du halv då igen? Man vet aldrig vad som kommer hända en, livet är långt och fyllt av osäkerheter. Bara för att blondinbella trivs som artonårig sambo med parmiddagar och filofaxer behöver inte det vara någonting som alla måste efterlikna. (nu tror jag inte att mina kära läsare försöker efterlikna bella ändå, men alltså.) Credd till dem som har vågat riskera sitt hjärta och vunnit något ut av det. verkligen.
Men massvis med credd till oss som överlever utan någon som varje dag definerar oss, vi som trivs utan att behöva stämpeln flickvän på oss och credd till oss som har tid över till kompisar och äventyr och inte behöver förklara oss för någon.
Jag pratade om detta med min bästa killkompis nyss.
Om hur kul vi har det. Om hur mycket vi är med om som par i vår närhet missar. Som de inte vill vara med om. För de är nöjda med varandra. Och även om jag vill gifta mig och skaffa barn och radhus och hela paketet, så har jag aldrig, aldrig haft så kul som just nu. Och man får aldrig underskatta faktumet att vara fri. Att ha massvis med killkompisar som uppskattar en, som bär en på sina axlar, som kramar om en, tjejkompisar som man kan skvallra med, prata djupheter, träffa mitt i veckan, varje helg, ringa när man vill, stötta och skydda och skratta med och bara vara. Det finns en sådan otrolig frihet i det. Att prata med pojkar och blinka med ögonfransarna och ha disskutioner och lära känna nya människor på löpande band. Parmiddagarnas tid kommer ändå. Varför ha den nu känner jag? varför skaffa en pojkvän när man kan få hela livet?

walk away, it´s time to say goodbye.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.

min vän Tillan tipsade precis om en finfin låt. Jag blev positivt överraskad, eftersom vi alltid brukar mobba honom för hans begränsade musiksmak (det stavas killar med gitarrer och singer/songwriter-musik) men detta var bra, faktiskt.
Så det blir dagens musiktips och nu ska jag faktiskt snart ut och träffa herren i fråga också, om allt går vägen.
kompisar som inte har jobb/är lediga och pepp ftw!

you want to jump and dance but you sat on your hands and it´s your only chance.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


bara för att jag älskar the shins.

the cosequense of sound.

Kategori: Weekend Wars.


okej, vilken fin helg.I fredags var jag hemma med mina föräldrar, åt tacos, drack rödvin och tequila och bara tog det lungt. (nåja, förutom lite reggaeton-shake i köket under matlagningen, men det räknas ju inte riktigt). Igår var jag först på klädbytardag på s:t knuts torg, sedan en sväng i stugan och drack kaffe och åt wienerbröd på terassen i solskenet, sen på kvällen åkte jag till Helsingborg igen, träffade lovely jugoslaver och de andra. Vi såg på film, spelade twister, hade disskutioner i köket, åt glass, bar omkring på varandra och sedan åkte vi vidare in till staden och satt på ett ställe en stund med några andra folks. Vid tretiden lämnade Benji mig hemma med sin stora snygga jeep. Idag har jag jobbat och varit en sväng på västra hamnen med mamma och ätit god Siciliana-glass. Perfekt helg, perfekt söndag. När jag cyklade hem från jobbet och såg körsbärsträden i full blom och sommarsolen som värmde mina axlar över den randiga stickade koftan jag bar kände jag att wow, det här är verkligen helt underbart.
Nu ska jag och mina trötta leder ta mig ett bad.

and I´ve never gotten used to it, I just learned to turn it off.

Kategori: Hjärtekross.


Damer och popsnören, jag presenterar stolt, Hjärtekross 3.
lyssna och njut och klicka på bilden,

while I ignore that we both felt like this before ( before it starts to show. )

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


idag när jag skulle sätta mig på min skrangliga blå cykel och ta mig via parken till staden, då fick jag plötsligt för mig att Change Your Mind var en jättebra låt, men jag menar, det visste jag ju innan, jag hade bara glömt det.
men, detta är dagens låt.

the sun is gone before it shines.

Kategori: Dress up in you.

idag ska ni få något så ovanligt som några outfitbilder. Jag var i stan en sväng och tyckte jag var lagom tjusig.

blå jättegammal vårkappa från h&m, håkanhellströmpin från konsert på mejeriet för hundratals år sedan, blommig tunika från gina tricot, h&m strumpbyxor och coop-forum skinnballerinas.
vanliga chilearmbanden och silverringen som är formad som en klo.


this week´s episode, XOXO.

Kategori: Dress up in you.


blair var söt i svart klänning med nyckehålsdetaljer runt kragen. mönstrade strumpbyxor till och ljusa läppar.
fint.


alla rätt på den kappan, älskar färgen och modellen. Nate är basic stilig.


jag vet inte riktigt vad jag tycker om blairs outfit här, jag förstår idén med det romantiska temat med blusen och rosettkjolen, men för mig blir kjolen mest tungt gardintyg och känns mer tant än hippt. blusen är ok. Serena en aning tråkig i svart kappa, men väskan är vackervackervacker.


fast, det här gillar jag. det här är min stil. svart med starka detajer i färger. fint.


inga höga GG-poäng här ändå, mer gult, mer grönt, mer lila behövs.

you´re heart´s a mess.

Kategori: Saker man ser.


Detta kanske inte ser mycket ut för världen, men det är min besatthet just nu.
valio vaniljyoghurt med såndär knaprig havremusli och massvis med kanel.
jag kan äta det till frukost middag efterrätt kvällsmat frukost, ja ni fattar grejen.

har ni någon besatthet just nu?

this is how it works; you´re young until you´re not.

Kategori: Weekend Wars.


I lördags skulle jag egentligen bara äta med mina vänner och sedan dra vidare med några få till KB och se bästaste tiger lou, men det var så förbaskat mysigt på västra hamnen att vi beslutade oss för att hoppa och sitta där tills fingrarna blev stelfrusna. och vet ni vad, jag ångrar inte en sekund.

när det blev för kallt på bo01 så tog vi bilarna och satte på högsta volym på bilhögtalarna och race:ade hem till mig. Där väntade tefika, tjejtidningsläsning och annat skoj. Efter att pojkarna gav sig av runt midnatt hade jag ett tjejgäng på 5 tjejer hemma hos mig, och vi pratade till morgontimmen. Efter för lite sömn vaknade vi igen, bakade scones och gav oss ut till parken på mysfrukost. Det måste ha varit över tjugo grader och ingen av oss ville lämna stället men jag skulle jobba och resten skulle iväg. Finaste helgen.

we´ll dance dance away your heartache.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


www.myspace.com/icallshotguntheband

En dröm har alltid varit att ha ett band spela på en hemmafest.
I helgen gjorde I Call Shotgun någons fest.
hey guys, jag har ett ledigt vardagsrum och älskar er musik, kom hit, dörren står öppen!

who will love you, who will fight?

Kategori: Weekend Wars.

För ett tag sedan frågade jag er hur ni uppfattade mig.
detta är vad ni svarade;

jag har också följt din blogg ett tag, så pass länge att jag inte äns ver hur länge. jag menar, vem kan motstå en blogg vars inlägg alltid avslutas med puss och pop? pop är ju det finaste som finns, med pussar på andraplats.
för mig så är du hon som liksom studsar omkring och finns överallt och nästan alltid är glad (för alltid glad är man faktiskt inte!). inte finns överallt på ett jobbigt och irriterande sätt, utan du får alla runt om kring att vela studsa dom med. i mina ögon är du POP, en sådan där kompis man vill ha, som alltid tipsar en om de bästa banden.
måste bara lägga till att din blogg är super, haha. xoxo


"oj. sånthär är ju lite spännande. för mig är du nog en skånetjej som är vittne och lite sådär allmänt söt och har en bra musiksmak. ja, kort och gott sådär. :) och ja, sen känner du diös hellqvistar du också. :)"

"Det här är första gången jag läser din blogg. Och eftersom du citerar Håkan så antar jag att du precis som jag gillar honom :)"

"jag har följt din blogg, sen jag vet inte hur länge. länge i alla fall. borde vara ett år minst.
jag tycker du verkar ha så fin och sund inställning till livet. du lever för det där som är vackert, som musiken och fina vänner, och kan göra det även om saker inte allt är så himla perfekt jämt.
sen vet du ju hur mycket jag tycker om dina musiktips! senaste hjärtekross-listan vart väldigt fin!
"

jag tyckte alla svaren var så fina att de förtjänade en plats på bloggen. och ja, ni har uppfattat mig helt rätt.

I'm a cartoon, you're a full moon, let's stay up.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


idag lyssnar jag lite på bright eyes senaste skiva cassadaga som släpptes 2007, fint.

cause in your empty heart I have left a mark, the best you never had.

Kategori: Hjärtekross.


- Every time I try to move on, you're right there. If it's real, we'll figure it out, all of us.
But if it's not, then please, Chuck, just let me go.
- It's just a game. I hate to lose. You're free to go.
- Chuck, why did you just do that?
- Because I love her, and I can't make her happy.

som ni mina trogna läsare
vet har jag en evig svag punkt i hjärtat för Chuck och Blair. Så när jag såg det senaste avsnittet nu precis så stannade jag till på chuckblair-scenen där allt sätts till sin spets. Men även om man förnekar känslor så försvinner de inte. åh åh jag vill aldrig att den här säsongen ska sluta!

when ambitions won´t go.

Kategori: Dress up in you.


skogodis från net á porter, alltså alldeles för dyrt för att finnas i min garederob.
But a girl can dream can´t she?

och vi satt på gräset som växte i takt med himmeln.

Kategori: Weekend Wars.


I går morse vaknade vi 6 tjejer i min lägenhet, bakade scones, handlade juice och jordgubbar på ica och promenerade mot parken. Där satt vi och åt tills sconsen var slut och jag var tvungen att kila vidare till jobbet. Men vi var ungefär två timmar i sommarsolen och två timmar med fantastiska tjejer med beatles spelandes från en liten bärbar högtalare är bättre än en hel dag ensam i solen, konstaterade jag.
Vi lekte handleken fastän ingen riktigt förstod vad vi höll på med från början.
Finfin söndag.

you try until you can´t.

Kategori: Dress up in you.


jag vill ha den här. Känns som att den är dyr. Känns som att den kommer från velour.
känns som att ni alla kan gadda ihop er och köpa den till mig.
Nej?
nähä
men strunta i det då.

the breakfast club.

Kategori: Weekend Wars.


Frukostar är nog den bästa måltiden på hela dagen. Nu när jag spenderar många av mina dagar hemma har jag dessutom tid att göra stora, lyxiga sådana. Men ibland blir det en halv banan och a-fil också, allt handlar om engagemang.

I måndags
blev det Apelsinjuice, favorittéet, vindruvor, yoghurt med favoritmuslin och kanel & gårdagens scones med smör osst och marmelad. Detta intogs framför senaste avsnitten av Family Guy och Simpsons.
Det kallar jag frukost.

The world´s still spinning around we don´t know why.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Idag lyssnar vi på MGMT.

Ikväll ska jag krama kompisar och dansa till tiger lou. Kan bara bli bra.
Men först: storstädning!

Distans,

Kategori: Hjärtekross.

(i min bloggtorka kan jag lika gärna publicera något jag skrev på min textblogg för några dagar sedan, det var sådär lite bra tyckte jag. )

distans, är ett himla bra ord. när man känner distans till vissa känslor som innan brann upp en inombords.

Distans,

när hjärtat har slutat bulta

och blivit likgiltlig

på ett alldeles behagligt och underbart sätt

distans,

när dina ord inte bränner på min hud längre

distans,

när dina ögon inte trycker hjärtat upp i halsen

distans,

när du har blivit som de andra

distans,

och inte någon som en gång var älskad utav mig.

you love until you dont

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.

yow dudes, fett dåligt med uppdatering, men jag lyssnar på hip-hop och kliar mig om mina stackars pollenögon.
Idag är alla lediga och jag ska först till kolonin med familjen som tjatar att de aldrig ser mig längre och sedan blir det grillning med massvis med folk vid hamnen. Låter bra, huh?
Lovar att komma tillbaks med dubbel styrka snart.
tills dess: