I dont care, i love it!

Kategori:

1. Hur gammal är du? Tjugofyra och en månad ganska så exakt.

2. Hur gammal känner du dig? Alltså, jag känner mig nog som 24 men jag vet ju inte riktigt hur det känns heller.

3. Vad har du gjort i dag?  Gått i tjänsten med Keturah och Joel, lagat lunch på rester på tångvägen och jobbat på pk-huset, kramat på philip som kom förbi, pratat med sanne, mamma och kim i en timme vardera. ätit fem kanelknäckemackor med smör till middag. Sett senaste Conan o brian-avsnittet.

4. Vilken film såg du senast? The perks of being a wallflower. Himla bra. men den satt kvar i mig i flera dagar efteråt, alla olika scener och livsöden.

5. Vem ringde du senast? Jag ringde senast mamma. Vi behövde prata om min flytt, latinska dialekter, människor runt omkring oss och när hon ska komma och hälsa på. <3

bror och mamma.

6. är du besatt av någonting? Ingenting just nu, faktiskt.

7. Är du rädd för blod? Nä.

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Hägerstens finaste vardagsrum, omringad av ballonger från linneas möhippa i lördags. Ja, vi lät dem vara kvar. livet är en fest.

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? palla.  Olof Palme, Göran Persson, Ingvar Carlsson, Carl Bildt och Per Albin Hansson.

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Nä. jag copy/pasteade sandras svar, men jag kunde dem faktiskt ändå!!

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Svart.

12. När vaknade du i dag? Halv nio, en milisekund innan chefen ringde ! skillz.

13. Vilken är din favorithögtid? Jag gillar när det är midsommar för då jobbar jag för dubbla pengar, slipper fira en hednisk högtid och kan ändå hänga med mina kompisar och så är vi alla lediga ändå dagen efter. och så är det sommar.

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Precis där jag är. Jösses vilken känsla. det trodde jag aldrig jag skulle känna igen.

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? londons centralstation mitt i natten mitt i vintern utan ett hotellrum och med två timmar till nästa flygbuss. Johanna vet. usch.

16. Hur vill du tillbringa din pension?
Jag och Tina ska dra med alla våra vänninnor till Bondi Beach, så ska vi dricka drinkar mitt på dagen på stranden, iklädda leopardprickiga badrockar och sånna där tofflor med klack och stora solglasögon och så ska vi flirta med de 20-åriga surfarna. Längtar.

klad hest i mulet bondi.

17. Vad lyssnar du på just nu? Den här.

18. Har du någon gång brutit ett ben? Nä, men jag stukade foten som aldrig förr i december, gör fortfarande ont.

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?  Ägg, te, ost, youghurt och mammas müsli.

20. Vem är din favoritkändis? Älskar Lena Dunham, Bill Hader, Kirsten Wiig, Conan O'Brien och Will Ferrell.

21. Vad är du på för humör just nu? mätt på socker och glad.

22. Vilka världsdelar har du varit i? Europa, sydamerika, asien och oceanien.

23. Snarkar du? Japp, från och till.

24. Vilka yrken har du provat på? Butikssäljare, regelbundet i 11 år, tjoho.

25. Hur går du helst klädd? I kjol och tröja och sköna skor.

26. Vilket stjärntecken är du född i? Stenbock. men palla stjärntecken.

27. Vilket är ditt favoritgodis? Geisha och vaniljfudge.

28. Vad sa du senast? Puss, ha det fantastiskt och vi ses snart!! till kim i telefon.

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Engelska.

30. Vad har du på dig just nu? myskläder just nu, men i eftermiddags den här toppen;

31. Vilken är din favoritaffär? Beyond Retro Zinkensdamm, kan vara där i timmar. Old Touch är en ny favorit också. Annars är det Matrebellen på götgatsbacken, finns ingen bättre känsla än att fynda en halloumi för 15 kr eller en burk ricotta för 10.

32. Vad har du för storlek i kläder? M/L. men jag har nog alla möjliga storlekar i min garderob, haha!

33. Vad har du i dina fickor? SL-kort, pass, nycklar, läppbalsam och vantar.

34. Vad köpte du senast? En kaffe med personalrabatt på pk-huset.

35. Hur många gånger har du flyttat? Först bodde vi på tredje våningen, sen flyttade vi en trappa ner när jag var tre. Där bodde jag tills i höstas när jag packade min väska och flyttade 60 mil norr till en tvåa i hägersten. Så två. men på fredag flyttar jag igen, så tre!

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Musik, en säng och en kniv!

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska.

38. Senaste filmen du såg på bio? The intouchables. Den var riktigt bra!

39. Har du blivit sydd någon gång? Ja, i vänstra ögonbrynet. Jag skulle ju leka cirkus ju. Funka inte.

40. Har du någon gång badat naken utomhus? Javisst.

41. Vad åt du till frukost? Jag lagade scrambled eggs & blåbärsmoothie till mig och Keturah!

42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Gick i nian på backaskolan, hade tandställning och var bästa vän med min klasskompis Tobias. Hatade resten av klassen, himla idioter folk kan vara när de går igenom puberteten.

43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Har inget körkort.

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Linnea kokade ett ägg till mig i fredags och lämnade en lapp, och nu har det blivit en liten tradition att vi lämnar frukostsaker till varandra. Idag fick hon en blåbärssmoothie av mig!

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? Mellan bäddmadrassen och sängen.

46. Vad var det sista du åt? Kanelknäcke med smör.

47. Vem är världens vackraste kvinna? Min kusin Stephanie. Det har hon alltid varit i mina ögon.

 

48. Är du blyg? Nej, men i nya sammanhang kan jag vara det.

49. Vilken var den sista konserten du var på? Jessie Ware som Philip bjöd mig på en kväll på berns för att jag sa att jag varit lite ledsen.

50. Vad heter du i andra namn? Victoria.

51. Har du varit med om en bilolycka? Nej.

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Ja.

53. Vilken är den roligaste träningsformen? Crosstrainern med maskinen på högsta volym när man är upprörd. Har aldrig bränt så mycket kalorier.

54. Har du några husdjur? Nej.

55. Vill du gifta dig? javisst!

56. Var växte dina föräldrar upp? Mamma i en liten stad i chile som heter Villa Alemana, översatt den tyska staden. Hon gick på Deutche Schuele och var gymnast och jättepopulär. Pappa växte upp i Malmö och läste fantomen på vinden när alla andra barnen lekte utomhus.

57. Har du någon gång ringt polisen? hmmmm... nej!

58. Har du svenskt ursprung? Halv/halv. Hör inte hemma någonstans eller i två länder minst.

59. Har du, eller har haft, något smeknamn? Pamse, Pammy, Pamcake, popbejb (minns ni?), Pame, Pamsy, Pamtastic, postombudskvinnan, pamelul, klamela, hemela, slampela, klumpela, pamelita, mamacita, mujercita, jag kan hålla på hur länge somhelst? Joel kallar mig CJ och det är faktiskt ett av de fyndigare.

60. Vilka är dina största svagheter? Att jag är så himla LAT och nöjer mig så lätt med var jag är i livet. Och sen ångrar jag mig och vill någonting annat men orkar inte ta mig vidare. Jobbar på det.

i dont know where i belong, i dont know where i went wrong;

Kategori:

finaste låten just nu. ger mig hoppet om att fin plinkplonkindiepop inte är död riktigt än. Fint.
 

where you invest your love, you invest your life.

Kategori:

hejhejtjenatjenahallå.
tänkte sammanfatta min finfina vecka.
stockholmslivet alltså. det tar en upp upp upp i skyarna och ibland kraschar man med knäna först. valsar Vackra, ishala gator fram i snigelfart.
 
I söndags föreslog jag paj för aspudden-pojkarna och fick caps lock-svar i form av JA SNÄLLA SNÄLLA GÖR PAJ VI KOMMER ÄLSKA DIG FÖR EVIGT. samt en digital ros. och sånt kan man ju inte säga nej till så på expressfart slängde jag ihop en blåbärspaj, kokade thé i stora kannor och innan jag visste ordet av det satt sex engelsktalande kompisar i mitt kök och berömde min huslighet. Keturah, min allra bästa keturah kom dit och sen satt vi halva natten och pratade om djupa saker och förundrades över varandras kunskap i bibeln. Himla bra slut på en vecka, alltså.
 
måndagen kom och jag jobbade eftermiddag i PK-huset. Hade inga kunder i butiken de sista två timmarna och det gjorde mig lite seg. beklagade mig på instagram.
men efter jobbpasset fick jag veta att jag levde!!11!! några av förut nämda aspudden-killarna har nämligen startat ett band. Så på open mic night på big ben var de det sista uppträdandet och började med white blank page och var så bra att jag och keturah fick hålla i varandra för att inte svimma av gåshud. åh jösses.
efter sången gjorde vi södermalm som aldrig förr. Jag åt carmen-pommes, drack karhu och kramades folkkungagatan fram. och så taxi hem, som på beställning. vi skrattade hela vägen fram. Så himla himla kul.
på tisdagen jobbade jag som ett djur. Men på onsdagen träffade jag upp min mest fabulösa granne igen för lite tjänst. som mest slutade med en cappuchino var i midsommarkransen och snack om allt annat som
behövdes gås igenom. Sen jobbade jag, igen.
på torsdagen var det throwback thursday på instagram så jag la upp denna bilden på mig och mamma från -89.
på fredagen vaknade jag upp till ägg-present från roomie i köket. var väldigt uppskattat. sen hängde jag med johanna som var förkyld i Sätra och gick runt i skärholmens centrum.
och igår jobbade jag igen, gick på ett vernissage på Hennings galleri Hedenius och sen var vi på vapiano med killarna. kvällen slutade hos Keturah, i vanlig ordning, med random plockmat och gamla fina låtar på adrians spotifykonto. Väldigt bra lördag!

there will come a time when love will not break your heart;

Kategori:

 
alltså. jag får ett gravt återfall och faller tillbaks in i mumford and sons. Det är så himla himla bra. dock har vi en otroligt begåvad killkompis som kan sjunga white blank page bättre än originalet. men mer om det en annan gång.
 
alltså, den här låten. vet ni hur mycket meningen
"there will come a time
you'll see
with no more tears
and love will not break your heart"
gör för ett gammalt pophjärta? jag är ju långt ifrån kär eller sådär nuförtiden, men den är så fin ändå. som att någonstans där i framtiden kommer det ta slut på ängsliga pojkar som inte vet vad de vill, och missförstånd och allt annat som krossats och så kommer inte kärleken döda en. Det är fint, att tänka på, där i horisonten.
 
för övrigt sitter jag i vardagsrummet med tända ljus, fleecemorgonrocken på och magen full av frukost. 
Glad fredag på er!

as the winter winds litter london with lonely hearts;

Kategori:

jag gillade Sandras lista så mycket att jag härmade henne.
 
Om du var ett eget land, vilka skulle din:

1. Signaturdoft vara, alltså vad skulle landet dofta?
Tvättstuga. Alltså varm, nytvättad bomull. Älskar den doften. blir helt hög på den. På vintern hade det kunna lukta kanel. Älskar kanel.

2. Nationalrätt/er?
Pasta Carbonara & thailänsk kycklinggryta. Kan leva på dem och varenda resturang i landet skulle ha sin egna version av dem.

3. Hur skulle landskapet i ditt land se ut? Typ “Mörka berg och vilda skogar” eller “ett litet land fullt av färgglada hus vid havet”?

Mitt land skulle vara en stor ö. Den skulle ha höga klippor och med hus lite överallt. och så skulle det finnas stora hissar som förflyttade invånarna upp och ner från bergen. Alla hus skulle vara i olika färger och så skulle det finnas små torg med kullersten och små vintagebutiker i varje hörn. Sen skulle varje hyreshus ha en kvartetskrog. och små hemliga gångar mellan husen så att man kunde leva en hel, kall vinter utan att gå utomhus när man ville träffa sina kompisar. Lite som jag har det på tångvägen just nu, med bara en källargång mellan mig och Keturah. Så himla värt. 

man har inget koll på något, hela livet är bara jetlag;

Kategori:

detta är vad jag har hållit på med de senaste veckorna:
kysste stockholmska gator farväl och satte mig på ett försenat veoliatåg ner till hemstaden. halvvägs krockade vi med en älg och stod stilla i nån timme. jag tyckte mest synd om älgen. RIP.
väl hemma gick jag igenom mina gamla texter som jag skrivit ut i skolsyfte och min långa novell som jag ständigt jobbar på att rättstava. förresten, finns det något intresse här på bloggen över att jag ska lägga ut lite texter igen? jag har ju inte gjort det på ett bra tag.
och så var jagi i Fuerteventura med 3 av de bästa kvinnorna jag vet. mamma, moster och mormor. här fick vi välkomstpresent i form av fruktskål och cava. jatack.
vi solade på terassen, spanade på män i alla åldrar och jag stylade mormor med min scarf. höhö.
jag är fullständigt övertygad om att jag har den snyggaste mamman i hela världen. gissa åldern. hon är 51. jag vet.
vi hängde på blåsiga stränder som aldrig tog slut och fick lite bränna på näsan.
hela ön var sådär bisarr, med svart öken och höga berg, ingen växtlighet och små ödehus. Lite som att vara på månen ibland.
det finns ju inte så mycket shopping i såna där turistparadis, om man nu inte är ute efter dekorationsdelfiner eller saronger i storlek 54. Men jag hittade de finaste conversen jag någonsin sett, rosa och vitrandiga. som polkagrisar på fötterna. var överlycklig och gjorde taggen #noneedformenwhenyouhaveshoes på instagram.
på lördagen hyrde vi bil och åkte till grannstranden där vi vågade hoppa i de kalla vågorna. Det var så himla himla underbart. Jag blir så lycklig när jag får bada i havet. Se detta kortet som mitt vykort till er.
och så kom måndagen och vi fick kyssa paradiset farväl.
dagen därpå klippte jag håret, gick på smältande malmöitiska gågator och vinkade vemodigt adjö till staden jag har världens mest komplicerade förhållande till. i love you malmö, but you keep breaking my heart.
när jag inte har jobbat denna veckan har jag mest antingen köpt mat eller lagat mat. här förberedde jag lördagens australienska brekkie. tillsammans med gudomligt surdegsbröd från linneas jobb pocherade jag äggen, stekte resten och njöt så in i norden.
& igår spenderade jag och tina lördagskvällen i minusgrader längs med slussen och fotografiska. Så David Lachapelle-utställningen och drack cider i bistron samt uppdaterade varandra om de senaste veckornas händelser. Himla fin vecka.

so let your heart hold fast;

Kategori:


såg årets sista HIMYM-avsnitt och när barney friade till robin spelades denna låten. Redan då gav den mig gåshud. och jag tycker den låter sådär perfekt. sådär perfekt att börja ett år med.
 
 

you fit me better than my favorite sweater:

Kategori:

lägesrapport: befinner mig i spanien fast liksom närmare saharaöknen. blir matad kramad pussad på in o oändligheten. får allt serverat. och samtidigt tar vi hand om mormor som är ett heltidsjobb 24/7. idag har jag bränt pannan och ätit churros med chocolate. livet är rätt fint, om än lite overkligt. jag ser mig omkring och tänker spontant på truman show, ni vet. som en egen värld uppbyggd på ingenting.

kan du möta mig på stranden där vi dela den första chang-ölen?

Kategori:

tillbakalängt;
en dag i februari 2012 då vi hade åkt nattbuss med fransmän i typ 15 grader i en airconditionad verklighet och spybåten i tre timmar mellan chumpon och koh tao, anlänt till partyön som tre pensionärer och haffat en jeep-taxi och bett om att åka till shark bay. checka in på världens risigaste hostel och smyga över till lyxhotellets strand. Köpa en cheeseburgare (ost var lyx där) och en Chang var. Fira vår ankomst och äta upp, hoppa i havet och skutta runt i vågorna och prata om alla våra vänner och alla vi känner, om livet och döden och skilsmässor och giftemål. flippskratta intill absurdum och se lotta skaka på huvudet åt våra dumheter. Jordens finaste förmiddag. Längtar tillbaks.
 
jag kom på det idag förresten. Det är fint och kul att resa till olika platser långt bort, men med varje resa längtar man tillbaks lite mer. mitt hjärta är så fullt av längt just nu. Till tre olika världsdelar till, på samma gång. Väntar tåligt på en teleporterings-maskin. xoxo