i'm reaching out to you;

Kategori:

hej hej hallå! tror jag ligger lite efter i instauppdaterandet.
förrförra måndagen började med att jag jobbade massor, sen gick jag till skåningen vid nytorget, åt macka och drack en cappo och läste ur tredje moseboken.
en stressig jobbdag när jag dessutom var tvungen att fixa massa med flytten sprang jag upp för mosebacke för andpaus. stockholm är så himla fint så här års.
brorsan och jag skickade trötta hälsningar till varandra.
under throwbacken saknade jag mina skånepojkar och dekadenta eftermiddagar i köpenhamn.
och sen blere fredag och alla var lediga så vi åkte ut till Ekerö, grilla, spela brännboll etc. jag och daniella tittade på, drack vitt vin och pratade om massor med spännande saker. himla fin dag.
 
i måndags då, så hängde jag med Tina. vi har inte setts på flera månader så en uppdatering var minst sagt nödvändig. tog henne till Tamarindo som är mitt bästa lunchtips just nu. dödligt god mat för 80 spänn.

it's something about the summer;

Kategori:

Hur ser dina planer ut för sommaren?
 
 
 
Jomen jag tänkte åka till malmö på torsdag direkt efter jobb, åka till gbg på lördagen, sova på hotell och fira sannes bröllop! kanske några dagar i karlshamn efter det, och sen malmö, cykla, falafel, brorsan och bad i havet i två hela veckor. magiskt.
sen åker jag tillbaks till stockholm, flyttar till hökarängen, åker på liten miniresa till eskilstuna och sådär.
i slutet på augusti åker vi till barcelona i en vecka (!)
 
Vilken är din bästa sommarfrukost?
Jordgubbar med mjölk och lite socker. oslagbart!
 
Bästa sommarlåten?
mitt finaste lilla blandband med ted gärestad, håkan, beach house mfl.
 
Ska du åka på någon festival i sommar?
 
hoppas hoppas det! vill så himla gärna gå på Way out West och se The National. ska bara övertyga bea om att det är en värdig investering när man är pank. åH!
 
Vad vill du helst grilla?
alltså, är inte sån grillmänniska. allt är typ gott tror jag. kött, korv, halloumi. hamburgare.
 
Vad dricker du i sommar?
kommer nog bli en hel del cava pga häng med Bea och barcelona. inte mig emot! annars gör jag hemmagjord sangria eller dricker mammas jordgubbsvin.
 
Vad ska du läsa i sommar?
Massa modeblaskor.
 
Vilket är ditt favoritplagg för sommaren?
 
svala klänningar! inser att jag har en hel hög med dem nu. KAN DET BARA BLI MER ÄN 12 GRADER VARMT PÅ DAGARNA SNART?
 
Bästa parken?
vet inte om det räknas men gillar tanto och långholmen.
 
Bästa badstället?
 

Höllviken! Åh. längtar som en tok.
 

go ahead and tell everybody,

Kategori:

instaveckan!
jobbade 28 timmar på två dagar, så började veckan. mordiska 14-timmars pass. men det är okej! allt blev fint tillsist och jag har så himla fina kollegor. och så fick jag styla lite. vilket jag gillar. sådetså.
och så hade jag tack och lov en ledig dag på onsdagen. firade med långfrukost och disney princesses with steve buscemi eyes.
under throwbacken mindes jag en indisk fest i göteborg cirka 2009. galet knäppt att jag har känt dessa fina tjejer så länge! tiden alltså. rusar fram.
mamma skickade en bild på deras frukost. fick helt obotlig malmölängt. mina bästa starkaste vackraste galnaste kärleksfullaste kvinnor. dom här tre alltså. dom hade dödat för mig på en sekund. <3<3<3
avslutade hela veckan i horisontalt läge med två av mina bästa tjejer. prat, kaffe och nybakad misslyckad kladdkaka.
 
 

it's not a bad thing to fall in love with me;

Kategori:

instaveckan!
i början av veckan var det mest jobb och regn. höjdpunkt; jobbet bjöd på kaffe och kardemummabulle. <3
under throwbacken tänkte jag på alla våra passionerade men okontrollerade kaoznätter förr i världen. här ser ni bea som dansar på trottoaren utanför sannes lägenhet och maja, sjutton år i staden. alltså. älskar dem.
sen blev det Trädgården en torsdag. gratis inträde, massa kompisar och kramar och dans och jag hade så himla kul!! sån där ovanlig kväll då allt bara är skitkul helatiden. jag och bea gick in i bikten och skrik-sjöng Trädgården en fredag så högt att en kille drog undan skynket och undrade vad som pågick. alltså jag dör. så himla kul.
På lördagen var jag människa igen så då var det dags för studentfest! hade inte gått på en på år och dar så det var lite roligt! temat var färggladda klänningar + flugor så jag tog på mig en rosaprickig bakelse jag köpt av Elsa Billgren och spatserade fram genom Hökarängen. fin kväll. fin gammal roomie.
 
 
och i söndags packade jag ihop massa ingredienser och åkte till högdalen för att laga chevrepizza till Bea min bea! i gengäld fick jag lagat mina trasiga vintageklänningar. bra byte. fin vecka!

but when you call me baby i know i'm not the only one;

Kategori:

Just nu är jag besatt av två artister; sam smith och veronica maggio. vet inte varför. är bara så. jag snöar jättelätt in på artister istället för olika hitlåtar. vill liksom ha album som man kan lyssna på om och om och om igen. känna igen känslan de hade när de sjöng/skrev låtarna och läsa in helheten i allt. Dock är detta mina favoritlåtar för stunden. de är så himla bra. 
det där med att vara kär i nån som kallar alla baby, det kan vi kalla min livshistoria. känns som att jag förstår Sam smith så himla väl i denna skivas låttexter. det är förmodligen hemskt att veta att man inte är the only one, men låten är så himla bra att det blir förlåtet.
 
jag hör den här, och tänker bara bara på en enda person. och det är nog ganska naivt. men så funkar jag. plus att jag tycker den låter som stilla sommareftermiddagar i sol. som när jag vandrar tomma huddingegator hem. allt blir som i en film och jag fladdrar förbi i min gamla trenchcoat och stora solglasögon och tänker att det kanske tar emot, men vi hör ihop, och inget kan ändra på det. helt obefogat. men fint.

i will give you all of me;

Kategori:

alltså Sam Smith min bästa upptäckt 2014, har släppt sin skiva The Lonely Hour! jag dör så bra det är.
det är så bra att jag och irre pratar om att åka till england i höst bara för att få se honom live. screenshotsen är tagna från hans senaste singel, Leave your Lover. och ja, man kan nästan TA på hans brustna hjärta när man hör den. och ja, jag känner igen mig jättemycket. och det är jobbigt men också fint, på ett sätt. ketzie brukade citera att there is no saint of silent restraint, men jag tycker det borde finnas det. ibland behövs silent restraint. så att inte alla hjärtan bara går och spiller runt överallt. ibland finns det något väldigt ödmjukt och respektfullt i att låta något vara.
 

pick up and leave everything;

Kategori:

förra torsdagen körde jag lite #tbt från förra året då jag och ketzie hade fest på Åsen. vi var femtiotalspinuppor och bjöd på dirty whisky sours och spelade jazz och dekadenta låtar i sommarskymningen med våra vänner.
saknar henne så. <3
gjorde också det eminenta valet att spendera kvällen med Bea min bea, två flarror bubbel och diverse godsaker vid riddarholmens kant. helt magisk sommarafton.
hamnade i malmö på lördagen och drack vitt vin med mormor på balkongen. himla fin stund alltså. vackra mormor.
när mormor hade somnat i soffan och middagen uppäten rymde jag över gatan till steffi och johannes. vi spelade kubb, drack lite tequila och hittade kassettband på gräsmattan??
det blev söndag och mamma & jag tog ett plan till london. hamnade på ett hipsterhak med fin inredning men äckliga burgare.
drack nån bubbelté på oxford street.
träffade en syster! <3
tyckte det var en passande bild med tanke på att det är mamma som alltid sagt att jag är störst bäst och vackrast i världen.
och det var ungefär det hela. mycket mat, mycket shopping, mycket regn. ungefär sådär som london är.
kom hem och kramades med brorsan.
åkte tillbaks till stockholm, jobbade järnet, gjorde hemmagjord chevrépizza på kvällen som intogs av mig och irena framför den engelska patienten på tv. hemmakvällar <3<3<3
igår skulle jag egentligen sova men åkte istället till trädgården, drack eko-öl och hängde i bikten med bea min bea.
 
slutade lite såhär.
och idag klamrade jag mig ur sängen 06.40 för att vara på bygget dryga timmen senare. rulla hamburgare, koka kaffe, springa runt och hjälpa till. typ cirka det bästa man kan göra en söndag. min kära roomie kom och avlöste mig när jag var tvungen att springa vidare på nya äventyr!