there´s always somebody taller with more of a wit.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Det fanns en tid som jag och steffi var som galna i arctic monkeys, lyssnade på dem konstant.
Hon mer än mig dock, jag är mer jens lekman, hon är mer britpop. Men iallfall. Minns när vi spatserade längst med oxford street under kalla marsdagar förra året och omedvetet kom deras låtar fram och vi sjöng med i No Buses (en av deras bästa) under hela resan. Den här låten kom jag på idag, tack vare att jag kom att tänka på rubriken till detta inlägget. Så lyssna! lyssna!

femminuterssms och efter-tonårsänglsan.

Kategori: Hjärtekross.

vi skriver femminuterssms,

vilket betyder att de 300 sekunderna emellan varje svar

gör mig nästan lika nervös som när jag var sexton

(men jag har nog tänkt på dig sedan jag var sexton,)

så det gör egentligen detsamma, detsamma att minuterna mellan mina ord och dina känns som en kaskad av osäkerhet, desperation, väntan, längtan, tvivel och tro paketerat i osynliga radiovågor eller vad det där skitet heter som de kallar ettor och nollor som sänds genom skyn från ett tonårshus till ett annat och bildar ord om väsentligheter såsom hejhurmårdu vadgördu hurvarveckanhelgenmånadenåret whatever whatever.

När allt man egentligen vill säga ryms i en enda futtig mening som heter hej jag ser på dåliga komediserier i min säng och jag vill nästan mest av allt i världen just nu att du ska ligga bakom mig och skratta åt samma amerikanska skämt som jag skrattar åt.

Och jag undrar om det har något med att hösten kommer att det är då vi verkar behöva folk igen. Som att sommaren tar bort alla måsten ur ens liv och gör det till en enda lång dag på stranden där allt man behöver är solsken och en fungerande, om än, raspig ipod. Som att med hösten försvinner solen och vi är alla obotligt mörkrädda.

Men varm choklad med strårom har aldrig smakat så gott som just nu därför hör jag istället av mig till trasiga pojkar med livslånga drömmar om någon annan än jag men som är lika uttråkade som undertecknad och därför hör vi av oss trots att vi inte har samma telefonoperatör och telefonräkningarna blir fånigt dyra pga av sms man skickar i brist på annat. I brist på andra som är lite bättre som får en att stamma lite mer som inte skrattar när någon driver med en.

men så går det lite mer än fem minuter mellan varje sms och man nojjar lite till, lite till, lite till, tänker MEN VAD SJUTTON GUBBAR OCH TANTER OCH FARMÖDRAR är radiovågorna sönder, har personen på andra sidan dött eller ligger i koma eller har tappat mobilen för det plingar ju aldrig till det gör det ju aldrig mwaaaahahha bekräftelseeee.

och sen inser man att shit, vad överdrivet det där var precis.

och sen hör man ”pling!” och så är livet tillbaka till sin vanliga ordning,

eller ja, efter de där fem minuterna efteråt då man ignorerar mobilen som straff för att det tog så lång tid.

Som att mobilen skulle bry sig. Den är ju bara gjord av plast.

I'm such a sinner, you're such a star.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


med den enkla motivationen att de var sjukt bra live på malmöfestivalen, och att jag gillar glampop.


Så koka er en kopp té, lyssna på låten och sätt igång gossip girls senaste avsnitt. Det ska iallafall jag göra nu.

Cause I´m stuck with them, and they´re stuck on you.

Kategori: Saker man ser.


När man når en temporär bloggtorka som denna får man bjuda på bilder på fina pojkar istället.

Så det gör jag nu.

I want a time I can´t remember.

Kategori: Saker man ser.


och med två bilder från mina favoritfotografer (lina schenius och hedi slimane) säger vi tack för den här veckan och godnatt.

I like the way that you talk, I like the way that you walk.

Kategori: Saker man ser.

Ibland läser jag så många bloggar att det är nästan löjligt hur många jag läser. Och då blir det ännu mer konstigt att jag nästan alltid känner att jag tar slut på dem, det finns inte nog med dem! Jag prenumererar på runt tjugo bloggar på bloggkoll samt ett par i bokmärken. Så, med andra ord. Jag tänkte berätta vilka två bloggar som är mina relativt nyfunna favoriter.
(Min absoluta favoritblogg alla kategorier har och kommer kanske alltid att vara Niotillfem, såklart.)

Men de två som jag allra mest ser fram emot nuförtiden är;

MagicMirror, en söt flicka från Helsingborg som har helt magiskt utseende, fina runda hattar och tjusiga kläder.


och,

Allas våra Elsa,
den fantastiska rödtotten som får mig att vilja spendera hela livet i vippiga secondhand-klänningar och inte nöja mig med något mindre än en långsmal mörkhårig pojke med födelsemärken på kinden och snelugg.

vilka är era två favoritbloggar?

I want you back, I want a time I can´t remember.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Den här låtens original lyssnade jag nonstop på för några år sedan, har alltid varit något av en favorit. Så när jag ramlade över denna covern,
blev jag ju alldeles lycklig!

If you were a season you would be in bloom.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.

Idag har jag jobbat hela dagen och kom hem för en liten stund sen. Är bortbjuden, men undrar om jag inte ska stanna hemma och vila ut mig, var en vandrande zombie idag på jobbet.
Bjussar på lite Camera Obscura-pepp, 5 oktober!!

the worst combination of addictions,

Kategori: Dress up in you.


Idag hade jag på mig min nya stickade klänning och gamla prickiga strumpbyxor.

Jag har jobbat hela dagen och kom precis hem efter en liten visit hos mormor som bjöd på té och fika och som vanligt inte lät mig hjälpa till med att fixa någonting alls. Bli behandlad som en drotting? ja.

ikväll ska jag ut med mina amerikanska tjejer
och sedan vet jag inte, öppnar på jobbet hela helgen, så det ska ju helst inte bli hur sent somhelst. Just nu ska jag se nya avsnittet av project runway och så lyssnar jag på finaste laakso.

you make me go "oooh", with all the things that you do.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Låt oss börja varje morgon framöver med lite Camera Obscura, så ska vi nog klara denna hösten också.

I wish I had a good reason to see you soon.

Kategori: Hjärtekross.


Hans ögon var gyllenbruna och såg ut som bränt socker
. Andningen var tung och händerna skakade på oss båda, sandkornen klibbade fast mellan tårna och bilbältena brände på våra röda underarmar.
Det finns något otroligt charmigt i hud som smakar klor. Det finns någonting otroligt hjärtskärande i obesvarad kärlek och eftersom jag hade upplevt det själv precis innan ville jag vara allt annat än den som orsakade någon annan alla de kopiösa mängderna hjärtekross jag själv hade släpat runt i lungorna alla de där månaderna.
Så jag föll, med ena handen i ett panikartat grepp runt nödräcket och med fotsulorna över hela stadens ljus.
Det finns ingenting
som ger gåshud

som någons näsa i din nacke, som att ha större händer än dina egna runt den där midjan du så många gånger klankat ner på framför spegeln och trott att du aldrig skulle bli älskad för.

Men förr eller senare upplever du saker vackrare än dina vildaste fantasier.
Och det är så värt det.
Och alla kvällar i ditt tonårsrum, med stereon på högsta volym och med dagbokssidorna fulla med pojkar som aldrig såg på dig så som du såg på dem och alla de där förbannade hjärtekrossen du sopat under skrivbordet som kommer före och efter det där magiska är så värt det.

Kärleken är flyktig.
Parken säger att riktig kärlek brinner upp på en månad. Kent säger att jag glömmer allt vi glömt om varann. Håkan säger att kyss ingen imorgon du kan kyssa idag.
Så jag gjorde det,

I turn my head up to the sky,

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.(bilder, hedi slimane.com och jakandjill.com)

Idag får ni två små presenter
(fyra om man räknar med bilderna på fina pojkar,).
Det gömmer sig nämligen en fin låt bakom varje bild.
Den första ska Melissa ha credd för, den andra hittade jag faktiskt helt själv.

I can dream the rest away.

Kategori: Weekend Wars.


Vi sätter höstsolen i eld.

Idag har jag sprungit runt stan med tre amerikanska nyfunna kompisar
och visat dem runt i stan. Själv kom jag hem med en svart stickad klänning från h&m och cashewnötter med ostsmak från tasty house. Nu senast fikade vi på lilla kafferosteriet och jag uppskattar verkligen det caféet mer för varje gång. Idén med att ha en övervåning av bara små rum är genial. Känns som att man sitter hemma och fikar. Fast med betydligt godare kaffe.
Nu ska jag bara kolla mina updates, och så ska jag fara utåt igen. Jobbmiddag. Gratis. Yum.
vad ska ni göra ikväll?

tell me all about your love, tell me all about your pain.

Kategori: Hjärtekross.


(bild via min finaste Elma,)
Ni vill ha hjärtekross, ( jag har inte några färska att bjuda på eftersom jag inte hyr ut mitt hjärta i andrahand till opålitliga hyresgäster längre, det enda jag kan erbjuda är gamla, ledsna ord,)
well, här har ni hjärtekross;
"tjejen kramade om honom bakifrån och Hon dog lite. Han satt på golvet och tjejen drog i hans jacka så som Hon själv hade gjort innan och där stod tjejen i sin äckliga storskjorta och randiga hår och och gjorde samma sak och han satt där i sin mörkblåa jacka och Hon kände hur det tryckte till i hjärtat. Hon kan inte vara likgiltlig längre, inte när de fyra sitter och lyssnar på hennes ipod och alla sjunger med i låtarna som spelas. Inte när hon dör för att han har lämnat rummet och hon vet inte vad hon ska ta sig till för när han ser på henne och när hon pratar med honom vet hon inte vad hon ska ta sig till och morgonen därpå vaknar hon av ångest tung över axlarna som är för tung för att någonsin ha masserats bort av andra pojknypor en fredagskväll. Ångest som inte släpper förrän han skriver till henne och frågar hur hennes dag har varit och hur hon mår och tackar för gårdagen. Ångest som kommer tillbaks så fort han inte svarat henne sen sist hon kollat mobilen. Och så tar hon någons "10 tecken på att du är kär"-test på någon internetsida och har alla rätt. Crap. Vad är detta? Adjö Chilldill, välkommen, patetik."

I feel like I am walking blind.

Kategori: Saker man ser.


Alltså, jag vet inte, jag funderar, tänker klurar, kommer på, att jag kanske kunde göra som UnderbarasteClara och fråga er, om ni fick önska ett inlägg i min blogg, vad hade det varit då?

Mina kompisar? Min musik? Ett hyllningstal till Håkan Hellström? Mina senaste vintagefynd? En självkänsla-nu krönika? Något helt absurt om allt och ingenting? Ska jag citera chilensk poesi för er? Flickr-bilder som är hänsyslöst snodda? eller kanske något helt annat?

Kom igen nu. var inte blyga. Let me know.


I have been in love and been alone.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.

Sålänge jag kan minnas har jag tyckt att Marc Anthony är något av det mest begåvade världen har sett i musikväg.

Det finns två sidor av mig som ständigt brottas,
indiepopsidan och latin-lovehalvan. Å ena sidan älskar jag håkan och kent och säkert! och markus k med hela mitt indiehjärta och å andra sidan kan jag känna hur hela jag blir fylld av glädje och välbehag av salsarytmer och vad svenskar skulle kalla sliskiga smörballader. Spanskan är ett sådant rikt språk, de har tjugo ord för varje vi har på svenska.
Meningar som skulle bli helt absurda på svenska låter fruktansvärt sanna på spanska. "hon kammar min själ och trasslar ihop den, - Me peina el alma y me la enreda" ur Y, Si fuera ella? med Alejandro Sanz är ett sådant exempel.

Men tillbaks till Marc Anthony.
När han släppte sin självbetitlade skiva för ganska så exakt tio år sedan och kom in på alla topplistor med You sang to me satt jag som tioåring fastklistrad vid MTV och ZTV för att ivrigt vänta in nästa gång videon spelades. Det är den här skivan jag spelar på jobbet på söndagseftermiddagar trots att vi egentligen inte får spela egna skivor. Det är detta som jag fullkomligt älskar. Hans röst är fantastisk, musiken är fantastisk, texterna är fantastiska. Han är tidlös. Långt före och långt efter hollywood anser att latinovågen sköljer över dem.
Det finns saker som aldrig går ur musikmodet. Latin är en av dem. Åtminstone i mitt och miljontals andra hjärtan.When I dream at night är en sådan låt som jag får rysningar av även om det har gått ett eller fem eller tio år sedan jag hörde den sist. Något magiskt ligger över den låten. Som att alla ens drömmar är bara en flygresa ifrån en.

there´s a freeway, running thru the yard, I´m a bad boy, cause I dont even miss her.

Kategori: Hjärtekross.


Det är väl snart officiellt höst tänkte hon och suckade djupt. Det finns ingenting som skär i sommarhjärtan så mycket som faktumet när man inser att den där bitande, isande kylan som går ner i benen väntar och kommer för att stanna i ungefär ett halvår.
Och de andra säger att det är mysigt, klär på sig tjocka halsdukar och stövlar och väntar på att temperaturen ska sjunga, då suckar hon bara djupt och vill knappt erkänna faktumet att det är för kallt för att gå ut barärmat längre och att fötterna inte trivs lika bra längre i sandaler.

Kvällarna blir skräckinjagande mörka
och varenda människa verkar ha försvunnit spårlöst tillsammans med midnattsolen som en gång vakade över deras trötta ögon på båtar, cyklar och gräsmattor. Tjocka strumpor dras på, mössor inhandlas och spellistorna med lugna låtar verkar föröka sig.
Så kom hösten i år också, tänkte hon. Jaha, det får vi väl ta och överleva tillsammans, som vanligt.

(och om inget annat sparar vi pengar till en långlång utlandsresa när mörkret är som värst,)

den maximala hastigheten, vart du vill, så fort du kan,

Kategori: Weekend Wars.

Här har ni min helg, i färgskimrande fotografin;

Haffade en vän med en bil och vi kanske till och med, lämnade skåne,

kom fram till GBG efter x antal timmar i bilen, tog spårvagnen till kajen och fikade med emma.

roadtripp-gänget samlat,


och hela gbg var ganska så underbart vackert,


vi var andra långgatanflickorna med hjärtat av på mitten,


tog oss till liseberg och köpte sockervadd för den där nostalgiska känslan, eller mest för den goda smaken,


mitt första möte med lisebergsscenen mot septemberhimlen,

och mitt sista, det var fantastiskt fina sjömanshänder i luften, konfettiregn och känn ingen sorg för mig göteborg från djupet av varenda göteborgshjärta,


Sedan blev det morgon på kalendervägen i kortedala så vi köpte proviant bestående av formfranska och salami och begav oss tillbaka hemåt, på vägen såg vi en bil med en håkanbild på sidan, fotograferade, två blonda tjejer satt i den, såklart tog vi en glass med dem på mcdonalds i varberg, såklart. Så blir det när man reser med två pojkar.


Sedan blev det kväll igen och vi spelade xbox hemma hos steffi och tog oss en liten såkallad, blågul shot.

och så dansade vi in småtimmarna med fjanterier och macarena-poser.


snipp snapp sut, så var helgen slut!

Can´t hold on to your hotel keys and your bedroom neighborhood.

Kategori: Weekend Wars.


(bild, hedi slimane och glömt.)

igår var jag på hemmafest i en fantastiskt stor trea/fyra med rund balkong, eget torn, parkettgolv överallt och en signerad bild på lost-snubben inramad på toaletten. Mina killkompisar bor fint, måste jag medge. Vi dansade till allt från macarena till TTA och skrattade ikapp med småtimmarna. Sen begav jag mig till Steffi för att spela NBA JAM på xboxen och dricka vin tills våra ögonlock förhindrade oss från att spela klart matchen.
Nu mår jag lite som jag förtjänar och ska alldeles strax iväg på jobb.

and this is my mind, it goes over and over the same old lies.

Kategori: Dress up in you.

pimp myspace
Hej hej hopp tjohejsan, nu har jag kommit hem från min lilla roadtrip med mina pojkar, skrattat mig fördärvad, ni får en större uppdatering om det sedan. Men nu är det lördag och jag har spenderat de senaste timmarna med att äta godis, bada bubbelbad, göra ansiktsmask och locka håret. Så nu har jag hoppat i farmors gamla vackra rutiga skjorta och ska iväg på fest, det skulle ju vara, dans dans dans! som vi säger.

ha en ljuvlig lördagkväll!


det finns en gata där alla kan mitt namn, jag ramlar dåliga gatan fram.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Gissa vem som ska se Håkan idag??!
detta blir min fjärde eller femte (minns inte riktigt räkningen) konsert med håkan h och det är en sådan artist man kan se live hur många gånger somhelst utan att tröttna. Han är fantastiskt helt enkelt. Fullständigt klockren.
Någon dag ska jag skriva ett långt hyllningsbrev till håkan på denna bloggen. Men nu har jag budat på traderabiljetter hela kvällen och det slutade ändå med en vän med en bil.
Så, känn ingen sorg för mig göteborg, utan låt oss bli uppsnärjda i det blå, äntligen är vi på väg!

without you, it´s a waste of time.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


jag hittade denna videon hos finaste hanna, och tyckte om den med detsamma. Låten är ju också något av det finaste jag hört på senare år.
så, godnatt kära vänner, utan er och era kommentarer, it´s a waste of time (att blogga).

and when it comes it will feel like a kiss.

Kategori: Hjärtekross.


Jag tror inte någon riktigt kan greppa hur det är att sakna ett land såsom jag gör. Eller jo, ni halvisar gör det förmodligen. Hur ett land som inte riktigt är ditt men som ändå halva ditt hjärta och sinne tillhör så in i norden (och syd) samtidigt som det är så långt borta minns jag exakt hur det doftade, exakt hur jag kände mig och flinar till när free fallin´med John Mayer och andra låtar tar mig tillbaks till helgmorgonar i februari.
Jag är nog mig inte riktigt lik sen dess.

I carry your heart, here with me.

my dear we´re slowdancing in a burning room.

Kategori: Weekend Wars.


Idag har jag inte uppdaterat för jag kom typ precis hem. Jobbat hela dagen och sedan hade vi en liten after-work med mina favorit-glittertjejer. Jag cyklade hem i min nya blommiga klänning, blåa jacka och röda basker. Det ska ni se bild på någon dag, men inte nu. Nu lyssnar jag på John Mayer igen, värmer mig under täcket och kommer på att jag är jättetrött.

"im not chuck bass without you."

Kategori: Dress up in you.


okej, i vanlig ordning har jag inga ord kvar, gossip girl är så bra att jag dör lite inombords.
Ny säsong, ännu bättre handling, ännu vackrare miljöer, vackrare kläder och vackrare pojkar.
Chuck Bass har aldrig varit så stilig i kostym, blairs kläder var helt fantastiskt exellenta i sin enkelhet (förutom den fula cerisa hatten, men alla gör sina misstag...) serenas enaxlade orangea klänning, vanessas haremplagg, jennys soft-rockiga stil och dan´s ljusa kostym. Jag dör. Fantastiskt.

vad tyckte ni?

go on cry about it why don´t you?

Kategori: Weekend Wars.


(bild, thecherryblossomgirl)

Igår packade jag mina väskor och gick över gatan till BFF.
Hon färgade mitt hår, vi såg på tv, tittade på bilder från förr, lyssnade på Songs About Jane-skivan och diskuterade john mayer. Sedan somnade vi och imorse gjorde hon färskpressad apelsinjuice som vi åt med chorizomackor samtidigt som vi spelade x-box.
Rätt så bra början på en tisdag. Nu sitter jag här och jäser några minuter till innan det är dags för jobbet.
I eftermiddag ska jag se det nyaste avsnittet av gossip girl. Ih!

we´re sleepwalking in hollywood.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Jag har hamnat i någon slags temporär john mayer-koma. Finns tre låtar av honom som jag bara spelar på repeat konstant, och dessa kommer nog komma upp som tips på bloggen under veckan.

Detta av tre anledningar;
1. de påminner mig om chile, fantastiskt mycket.
2. De är perfekta att somna till,
3. han är faktiskt fett snygg och man hör nästan på rösten hur snygg han är.
Och ja just det, låtarna är ju otroligt fina också, även om de har en tendens att låta lite likadant allihop.

hope you like,

a little girl from sweden dreams of silver-screen quotations.

Kategori: Dress up in you.

i mitt ändlösa facebook-surfande hittade jag igår en tjej som jag gick lågstadiet med. Och i min chock kunde jag inte riktigt förstå att tjejen jag då tjatade på vem hon skulle rösta på på mimfestivalen och inte visste är samma donna som ungefär tio år senare verkar vara europas nya it-girl.
Hennes bilder är fantastiska, jag behöver ingen annan inspiration utöver detta. Freaking awesome.

little girl why are you crying, just because the flowers in your garden are dying?

Kategori: Saker man ser.

Alltså, är det bara jag eller är min blogg allvarligt cp-skadad just nu? inläggen har helt konstigt format och ligger fel.
upplever ni den så också?

para las mujeres que no apagan sus motores.

Kategori: Saker man ser.


idag ligger jag bara hemma och vilar mina onda ben efter ett femdagarsjobb-maraton.
Ser på bästa How I Met Your Mother och lyssnar på latino-musik.

every person in new york with the last-name black.

Kategori: Hjärtekross.


Mamma och jag zappade förbi tv-kanalerna ikväll
och jag hann se vad som var slutet på en intervju på svt med Jonathan Safran Foer. Det gjorde mig sur att jag missade den, så jag kollade på gamla hederliga youtube om klippet lagts upp där. Hittade den här lilla filmen som är smått fantastisk. Om ni inte läst Extremely loud and incredibly close än så gör det nu. typ med detsamma. Ni lär inte ångra er.

they call me little love child with a thorn in my side, you should have been talking to me.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


bästa låten just nu. Jag såg dem live på festivalen utan att knappt ha hört en låt och jag blev kär i fibes oh´fibes den kvällen. Underskattat liveband minst sagt.

peruanas se vuelven locas, chilenas se vuelven locas, brasilenas se vuelven locas...

Kategori: Dress up in you.

Hej, jag är på väg ut, men innan hinner jag med något så modebloggigt som dagens outfit.

jag gjorde två småflätor inbakade på ena sidan, inspirerade av bästa Frida,

har på mig topp från ginan, kjol från h&m och diverse smycken, bland annat pappas gamla klocka, silverring i form av klo från chile, chilearmband och chileörhängen. oj, blev mycket chile där, haha.

hoppas ni har en fantastisk fredagskväll mina popbejbs!

been eating unhealty food all week, fast cheesy fastfood-meals,

Kategori: Weekend Wars.


Ibland måste man bara sitta i storskjorta med project runway framför sig och en panpizza och en corona i händerna.
gott!

and lost what i´ve learnt.

Kategori: Dress up in you.


Åh vad jag längtar tills gossip girl sätter igång igen nästa vecka, jag har verkligen saknat det under sommaren.
Och åh vad jag ha A-L-L-A hårdekorationerna hon har.

min hjärna är som tvätten i en torktumlare snurrar runt och runt och runt som en tolvtummare.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


hej, idag har jag jobbat lagat mat varit duktig bla bla bla, mest längtat efter att det ska bli helg igen för är det någonting jag är trött på så är det vardagen.
Imorgon jobbar jag till fem och sedan ska jag ut ut ut dansa dansa dansa tills jag glömmer den här förbaskade huvudvärken.
bjussar på lite far&son, jag får panik-låten. Lite fredagspepp så att säga.

heart skipped a beat, and when I caught it you were out of reach,

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


älskar den här låten. Jag lyssnar på den helst på kvällarna nu med baileysté med mjölk och honung samt en skål keso med hackade fikon i. Finns inte mycket som klår det dessa nymörka kvällar.

Please don't say we're done
When I'm not finished
I could give you so much

Make you feel, like never before
Welcome, they said welcome to the floor

It's been a while

And you've found someone better
But I've been waiting too long to give this up

The more I see, I understand
But sometimes, I still need you

gör inget om jag dör, vet vad mina läppar är till för, vet att det är fel, men känns så skönt.

Kategori: Weekend Wars.


(bild via strangegirls)

Idag har jag jobbat hela långa dagen,
så nu är mina fötter trötta och hjärnan fungerar inte riktigt som den borde.
Men jag hade en fin dag ändå, runt eftermiddagen fick jag spontanbesök av fina Sara som ska till london snart, senare kom även bästaEsteban och köpte en kaffe latte till mig och de hängde runt i butiken en stund med en nyinköpt resväska och hängde omkring. Jag packade upp kanske en miljon smycken som var enskilt förpackade och tipsade kunder om allt mellan mormors-presenter till på vilket håll en jordgubbsklämma skulle sitta på en 5-åring.
Cyklade hem genom ett sensommarmalmö där vinden alltid är motvind men idag ändå kändes som en lätt medvind som drog en framåt, uppåt, in mot molnen med håkan h i öronen som sjöng att man vill va´hög när man e´ung och att stan har feber ikväll.
Jag log stort, tänkte på nu forna sommarminnen och sjöng med i kanske håkans vackraste mening; "Det gör inget om jag dööör för nu vet jag vad mina läppar är till föör, och jag vet att det är feeheel, men det känns så skööönt!"

hoppas ni har haft en fin onsdag.

I tried to do handstands for you, but every time I fell for you.

Kategori: Saker man ser.

Allas våran kära Sandra gjorde en sånhär idag, och då tänkte inte jag vara sämre för det.
Så här har ni mitt lilla formulär, med egenritade illustrationer!

I may not be Tom Cruise but I´ve got a pair of pretty shoes.

Kategori: Dress up in you.

Innan jag började kolla på Donnie Darko igår till fyra på morgonen satt jag och pratade med en av mina fina killkompisar och planerade den kanske allra bästa festidén någonsin. Jag tänker inte avslöja något om den än men både han och jag var ungefär så pepp man kan bli.
Förmodligen blir den inte av på två månader till, men det är värt väntan!


Annars har jag mest cyklat till stan idag,
hängt lite med BFF och fått en massa ärenden gjorda.
Det slank även med ett spontanköp, dehär raringarna.


behålla eller inte?

I promise that one day things will be better for you.

Kategori: Saker man ser.

Igår natt satt jag uppe till fyra på morgonen för att se Donnie Darko. Jag har sett den innan men det är en sådan film som man ska helst se mitt i natten och bara sitta tyst och insupa atmosfären i. Jag älskar Jake Gyllenhaal. Jag älskar den gråa munkjackan till skelettröjan. Dialogerna i filmen, karktärerna, från Patrick Swayze som creepy författare till Drew Barrymore som alla tiders bästa engelsklärare, Maggie Gyllenhaal som spelar systern i filmen och gör det så klockrent..Över hela filmen vilar en slags magi. Så idag går jag omkring och nynnar på Lasse Lindh-låten med samma namn som filmen.


Gretchen: Donnie Darko? What the hell kind of name is that? It's like some sort of superhero or something?

Donnie: What makes you think I'm not?

ingen kan nånsin nå oss här.

Kategori: Hjärtekross.

ikväll äter jag avokadomackor, lyssnar på Lasse Lindh, ser på Donnie Darko och drömmer om att återigen spendera trettio flygplanstimmar och otaliga köer i diverse länder för att se den dära bergskedjan under mig, andas in otaliga sorters avgaser, få tusentals blickar från söta pojkar, hoppa i iskalla tvåmetersvågor som är så starka att de nästan sveper med dig ner i lyckan av att vara på andra sidan jordklotet där sommardagarna alltid, alltid är soliga och bergen, hettan, musiken och kulturen som jag älskar omsveper en in i absurdum.
Åh, ta mig tillbaka nu, med detsamma.

there was something real here, I know there was.

Kategori: Saker man ser.

Många bloggare visar upp sina rum/hus och gör det när de är perfekt städade och iordning.
Saken är nu detta, jag städar regelbundet och ofta, men det är inte speciellt i ordning för den sakens skull.
Så jag tänkte visa er mitt rum ur min bästa johannabananas synvinkel, från festivalveckan då hon bodde i min tältsäng två meter från min säng.

Mitt sminkbord, skrivbord, säng, kalender, fönster aka balkong som jag kallar den, min egenknåpade fashiontavla, en mindre tavla med tre andy warhol-foton, två jätteförvaringslådor och min discospegel.


på andra sidan av den väldigt 80-taliga bruna dragspelsdörren som leder mot köket och civilisationen har jag mina garderober och en liten krok med väskor på. Den översta röda och den svarta är vintage, för 40 respektive 80 kronor.
Den runda röda har en prickig rosett på framsidan
och är ett gammalt glitter-fynd. Ovanför väskorna hänger en tavla med massa håkanbilder på samt orden "men jag går inte isär när jag går med dig" som jag fick utav BFF på min student för alldeles för längesedan. Älskar den där lilla tavlan.

oh, här var visst jag själv och min finafina gbg-emma, som också bodde hos mig ett litet tag.

Här ser vi min säng, new york-tavla, fullproppade trähylla, nattduksbordet, en bit av fotöljen som är mer ett ställe för att lägga kläder än att sitta i, och så min älskade Andy Warhol-poster, som jag kåkade med mig på planet hem från stockholm förra året.


Det är alltid någon som dricker té, vin eller vatten i mitt rum.
Alltid muggar överallt, glas, väskor, kuddar och andras kläder. Jag älskar det, så ska jag ha det i min lägenhet när jag flyttar hemifrån, att det ska kännas så hemtrevligt att man inte behöver vara försiktig om var man sätter det där och var man lägger ifrån sig sakerna. Men det har ju sina nackdelar också. Som när det var kaffefläckar på mitt nattduksbord och någon lagt böcker ovanpå. Min Rob-ryan-bok var helt fast i bordet. Jag fick slita upp den och förstöra baksidan. Tragiskt. Och min 8 hours cream är också spårlöst försvunnen. Så tänk på det kära vänner, drick gärna té, men glöm inte att torka upp efter er också.

thinking love will come towards me like a warm summerbreeze, got my head among the clouds, will never be free.

Kategori: Weekend Wars.

Sommaren 2009´s bästa;

resa;
Stockholmsresan i juli, svettiga dagar, kareokenätter, gå omkring med en bag-in-box genom hela staden, betala taxiresa ända till kista, ta nattbussen, se soluppgången, gå på isbaren, flänga runt på beyond retro, total förvirring, breezers vid plattan, köpa hur billiga och fina pumps somhelst, äta mcdonaldsmat för att det var det enda vi hade råd med, spendera varenda morgon med michael jackson på stereon och evig allsång med mina tjejer. finast.
köp; tågbiljetter, speciellt den på tradera för 56 kronor som tog mig upp till sthlm och förut nämda resa.
även om jag fyndade all världens fantastiska reaplagg i somras för inga pengar alls.
Men, tågbiljetter var sommarens absolut bästa köp.


godaste matupptäckt; måste nog säga, Campus på Bergsgatans kebabpizza, den förändrade mitt liv nästan.


utgång/fest; jag vet att det är ett dock uttjatat tema både i bloggen och bland vänskapskretsen,
men tinas sjömansfest den där junisöndagen var vad alla fester borde vara alltid. Episk som in i.


soundtrack; Jag vet inte vad som kommer att bli sommaren 09´s soundtrack riktigt. Jag vet att jag har liksom lyssnat på nästan allt. Men ett tag var jag ju djupt besatt i Romeo + Juliet-soundtracket, så jag får säga det.
Och så Pitbull med I Know You Want Me, haha.

klädesplagg; jag hade mycket kjolar och randiga tröjor, min vita jeansjacka och mina älskade, älskade jeansleggings. Men de två favoriterna är ändå min rosa fågelkjol och min svarta klänning som båda var tokreafynd och perfekta i den skånska sommarvärmen.


frisyr; på sommaren växte mitt hår sig som längst och de chilefärgade slingorna jobbade sig ljusare med solens strålar, ett tag hade jag den ultimata strandlooken. Men nu blev det september och lockarna föll tillsammans med havsvattnets temperatur.

läslektyr: jag läste mest glossiga modemagasin som varvades med chilensk poesi utav den främste, nobelpristagaren Pablo Neruda. Boken av honom som jag köpte i chile är numera en av mina viktigaste ägodelar.

konsert; det var malmöfestivalmåndag, det ösregnade men vi förade, sju tjejer i två svarta hammockar och sedan sprang vi till Johnossi på parkscenen och dansade igenom hela konserten och skrek MÅNDAG!
alkohol/dryck; Sangria egentligen, världens bästa sommardryck. Men jag fick en grej för Corona under festivalen. Öl är liksom helt okej om den är mycket ljus och kombineras med lime.

glass; glassfabrikens som vi besökte alldeles för sällan, annars skämtade vi mest om ben and jerrys Jamaican me crazy, och åt mest från glasserian vid västra hamnen. Biscottiglass var det enda rätta.

I am yours now, So now I don't ever have to leave.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.

Ikväll sitter jag hemma, vilar ut efter en och en halv timmes övningkörning, lyssnar på The xx och ser på project runways senaste avsnitt. I rummet brevid steker pappa fläskfilé och nynnar frenetiskt och jag fortsätter tycka att min nyfunna frisyr är den snyggaste jag haft någonsin. Hoppas ni har en fin söndagskväll.

you know I still adore you but in a different kind of way.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


älskarälskarälskar denna låten. Är helt besatt av bloc party dessa dagar, förstår inte att jag inte gett dem en chans tidigare. I helgen kommer jag vara lite frånvarande men jag hoppas ni tittar in (och kommenterar förstås) ändå!

det är inte längre bara kristna vänner som gifter sig.

Kategori: Hjärtekross.


damer och herrar, popsnören och tonåringar,
jag presenterar Hjärtekross 5,
en lite mer spretig musiklista, med sensommarens/höstens favorit för min del.

Hoppas ni gillar det, för det gör jag.
Jag sa ju att hjärtekross-listorna skulle komma tillbaka någon gång, och är inte comebacks rätt härliga?

you know I still adore you, but things has kind of changed.

Kategori: Hjärtekross.


(bild via Prick-Julia)


Jag sitter här i mitt stora vardagsrum
med septembersolen utanför balkongfönstrena, fötterna perfekt placerade på det bruna gamla mexikanska soffbordet och är nästan helt omringad av soffkuddar.
Bloc party på högsta volym genom spotify och sms:en plingar oväntat till.
Det där oväntade.

Jag älskar det. När man går dag in och dag ut omkring och bara lever, bara drar omkring, tänker på fina saker, är lycklig ändå, lyssnar på kärlekslåtar, ser på de allra bästa avsnitten av How I Met Your Mother och känner höstluften kyla ner ens fortfarande brunbrända armar. Eller monsunregn likt hollywoodfilmerna som drabbar en på cykel på väg till jobbet. Den där sortens lycka som tränger igenom faktumet att man fick jobba sju timmar utan smink, i andras skor, och torka sina dygnsura converse med toapapper i flera timmar och ändå är de influensaframkallande på cykelturen hem.
Ingenting är finare än när den blygaste pojken i hela världen frågar om man ska till stranden eller vad jag pluggar eller vadsomhelst. Eller när någon annan bara ringer för att säga hej eller vad gör du nästa helg eller hur mår du?.

Varför är vi inte mer oväntade mot varandra?

När det verkar som att det är det som uppskattas mest. Skulle du själv bli sur för ett sms där någon skriver att personen kom att tänka på dig för något kanske så vardagligt och trivialt?
Länge leve spontaniteten. Det, och otroligt blyga pojkar.

in your heart where the sadness grows.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


ikväll lyssnar jag bara på den här låten på repeat. Fantastiskt bra. Och de var makalösa live också.

en del av mitt hjärta, kommer alltid slå för dig.

Kategori: Hjärtekross.


(bild via hanna, som ni hittar i min länklista till vänster,)


idag lyssnar jag på Hjärtekross 4,
har småont i magen, halsen, fötterna, huvudet. Ska jobba om ganska så exakt en halvtimme, skriver fina texter med min nya dyra penna, läser boken "vem är björn och vem är benny (och andra intressanta mysterier) rekommenderas, skriven av fredrik linström dessutom, bara en sån sak.

det regnar ute och jag vill helst inte cykla. Men vad gör man när man bojkottar skånetragiken?


I try to hold something I can never keep.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.

Nuförtiden lyssnar jag nästan exklusivt på Bloc Party och Empire of the Sun.
här är två favoriter.

you caught me under false pretenses.

Kategori: Dress up in you.


Idag har jag varit hos frisören, som denna gång var en jättegullig och bra tjej. Ibland har jag fått bli klippt av värsta bitches, men inte idag serru! jag skulle tippa på att det rök en decimeter. Välbehövligt efter en sliten party och sol-sommar. Jag gick ut ut frisörsalongen med ett leende på läpparna (händer a-l-d-r-i-g) och sedan dess går jag bara omkring och pillar på mitt hår, förstås.

walking on a dream, how can I explain?

Kategori: Weekend Wars.

jag har redan lagt upp massa bilder från min sommar, men den ena efter den andra vännen på facean lägger ju upp bilder med fantastisk skärpa och snygga vinklar. Älskar det. Så, tinis, nu snor jag dina bilder. puss!

världens bästa fest en sommarsöndag tidigt i juni när solen aldrig gick ner och vännerna aldrig slutade dansa.


vi såg bob hund och ingen tar det på sådant allvar som mina favorittwins.


att cykla mitt i natten med vänner på min rosasprayade cykel.


hängde med tina och johanna i parken och skojbråka samt picnica.


Hänga vid västra hamnen och leka retro.


fantastiskt fin sommar alltså.

your visits are getting shorter.

Kategori: Saker man ser.

Jag orkar inte med denna bloggen just nu. Ingen kommenterar längre. Det är bara, massa blaha.
Jag vet inte direkt vad jag ska komma med heller.
totalt blankt.
vet varken ut eller in.

vet du?

wink.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Det här är bra, little dragon heter dem.
Efter att ha hört talas om dem från lite olika håll, kollade jag upp dem. So far, so good.
Låter lite som Amy Winehouse med electroband och på lugnande mediciner. Bra, med andra ord.

can you remember you and I, lying in the sand and visualize.

Kategori: Saker man ser.


okej, jag är helt kär i googles map-sattelitbilder. De är liksom gratis och på några klick hittar jag en av mina favoritplatser, strandpromenaden med de läskiga vågorna och superstjärnehotellet samt glasbyggnaden i hörnet som är ett café som har gudomlig varm choklad. Just nu letar jag bland ett villaområde ute i ingenstans för att hitta huset vi bodde i. ÅH, extrem chilelängtan just nu alltså. CRAVINGS!!!111!!