hälsa malmö att jag längtar men, jag längtar men jag har ett nytt hem.

Kategori:

instagramveckan!
min mammas bästa vän gick bort i cancer för någon vecka sen. tyckte att hon förtjänade en plats på min throwback thursday. här är vi i chile 1996, jag i grön tröja och med mammas armar runt mig. Magaly har sina söner i armarna. De var lika gamla, mamma och hon. och hennes äldsta son och jag är lika gamla. De har varit bästa vänner sen de gick i grundskolan ihop. <3<3<3 vill krama sönder min mamma när jag tänker på det.
Vi ses snart igen. när död eller sorg eller smärta finns mer.
en tiominutersrast på jobbet och jag frotterade i solen. mmmmmm.
sen blev det fredag och då kom steffi och popsvåger till mig! jag bjöd på sconesfrukost.
hej mamma och pappa hoppas ni har kult på resturangen
vi provade klänningar. jag fick henne nästan att köpa denna!! men bara nästan.
sötnötar.
 
vi åkte på utflykt till Rosendal.
Vi frotterade oss i solen återigen.
sedan blev det söndag kväll och de åkte hem. jag tog en termos varm choklad, en filt och en keturah och gick till första bästa berg. Världens bästa sätt att avsluta veckan på.
och veckan började också på bästa sätt! nyttig frukost & gilmore girls!!
kort sagt och sammanfattat; jag älskar dig stockholm. Hälsa malmö att jag längtar men, jag längtar men...
jag har ett nytt hem.
 

and it's so good, i am screamin'

Kategori:

instagramveckan;
throwback thursday och jag bjussade på den roligaste porträttbilden från min barndom. och min BROR! han var så himla söt. vill åka tillbaks i tiden och bita honom i kinderna. så gullig.
torsdagen var min första lediga dag på hundra år så jag firade genom att göra glutenfria pannkakor till kylie och keturah och så hängde vi hos mig hela hela dagen. lite senare kom adrian också. fin dag!
på fredagen köpte jag en pall, lite andra nödvändigheter och strosade på secondhandaffärer med ketz och kyles igen. ketchup ville ha en bild på mig mitt på götgatan, så visst ställer man upp! #ihavenoideawhatimdoing
och fredagen slutade på berns, med old fashioned, nya och gamla vänner, ringdans till wonderwall och ett litet dansnummer på balkongen av tim och AJ till låten "finally it has happend to me". kom hem i gryningen och kände mig som sexton igen.

på lördagskvällen gjorde jag den långa utflykten till Kista för att hänga i Limpan och hannas nya hus. de grillade, jag åt ostbågar och kramades med alla skåningar i exil. Helt galet vad många vi var. mina små hjärtan <3
på söndagen var jag dödare än dödast, men jag menar en måste ju jobba. så jag tog på mig de bästa rosa löshårsslingorna, massa armband och drömde lite om way out west-looken 2013. Ganska så fint.
och igår, igår alltså. jobbaheladagen - gå i dövtjänst med jossan - fika på café dox och prata om män - för att sen ta mig tillbaks till slussen, åka buss i regnet och hamna på big ben med mina bästa engelsktalande människor! blev bjuden på hoegaarden och kvällen slutade med dans och skrålsång till Heartbreaker och carmens magiska pommes.
 
livet alltså. det är lite för bra just nu.
 

att hälften av dom som kämpar, exploderar;

Kategori:

igår fyllde bloggen 4 år. tänk va, fyra år som pamcakes, med finurliga bloggläsare på KB, hemskickade CD-skivor, länkar från sandra beijer och små bloggpauser.
bloggen startade när jag återvände från chile, hängde i helsingborg i tid och otid, kände i maggropen att NUBÖRJARJULIVET. och det gjorde det också. men innan det gick vi i trollskogar, var hungriga jämt och pojken jag var kär i dansade runt alla känslor i mina solglasögon. it was a strange time in my life.
snabbspola ett år framåt var livet en fest. stockholmsroadtrips och superhjältekvällar. jag hade blonderat håret, övningskörde bort alla pengar och ramlade in i människor som senare skulle visa sig vara helt och hållet oumbärgliga.
och aprilhimlen därpå hade livet som fest pågått i ganska exakt ett år. ett helt galet år, omtumlande, superlativskt och allt annat extra på. vi vilade våra trötta dansben på balkongen och skrattade. Jag pluggade på högskolan och ville helst av allt att det roliga aldrig skulle ta slut.
och förra årets april levde jag i en liten bubbla efter att ha kommit hem efter 60 dagars äventyr. var brun som sjutton och ville mest sova, äta, leva.
och var hamnar jag nu? har gjort det kanske läskigaste av allt, flyttat 60 mil norrut, lever och frodas i huvudstaden. har mer liv än någonsin förr och älskar det. har en egen lägenhet ett litet tag till och planerar vad jag ska hinna göra fram tills jag skriver bloggens femårs-inlägg. fint liv. skulle inte vilja byta med nån.
 

it's you, it's you, it's all for you, everything i do.

Kategori:

 
fin.
you heard that I  like the bad guys honey, is that true? it's better then you ever even knew.)

you're my dream your my holy wine you taste so bitter and so sweet;

Kategori:

veckan som gick i instragramform!
började med att jag återvände till stockholm en sen tisdagskväll och blev blixtkär i denna låten. alltså seriöst. soundtrack of our lives liksom. inte bandet då. the expression. keturah blev kär i samma låt på andra sidan europa, samtidigt!
hoppade direkt in på jobb dagen därpå, och på lunchen sprang jag till donken eftersom min thaimat inte ville tina i tid. så blev jag kär i staden igen. alltså. igen och igen och igen.
fick ett väldigt väldigt bra besked på onsdagskvällen, så fast jag var död, slut och hungrig kunde jag inte låta bli att le. och nej, jag är inte såhär blond i verkligheten, men ibland vill ljuset och filtrerna låtsas lite antar jag.
throwback thursday tog mig tillbaka till roadies i chile 1991 med min käraste steffi. vi åt wafers och var allmänt skitcoola 1-och 2-åringar.
saknade mamma på en fredag. min allra allra finaste mamma. snyggast och snällast i världen.
i söndags bjöd irena över mig till huddinge och cupcake-kväll! vi hängde ett litet gäng i hennes soffa och pratade inredning, jobbsökande och tatueringar. sen spatserade jag hemåt.
igår gjorde jag något peppigt, jag gick till gymmet! har varit ordentligt lat med det sen jag flyttade upp men eftersom allt springande till tunnelbanor automatiskt gett mig bättre kondis tänkte jag att det var dags att börja utnyttja det. på mitt gym har de dryga skyltar. det tyckte jag var kul.

och på måndagskvällen mötte jag upp med alla mina favorit-engelsktalande vänner och hängde på fasching och wirströms. vi pratade om kryssningar, tv-serier och grafisk design. himla mysigt.
och innan dess, promenerade jag från slussen till gamla stan i kvällskymningen. ALLTSÅ. igen och igen och igen. himla vackra stad.

you taste so bitter and oh so sweet;

Kategori:

Hur såg du ut för ett år sedan?
hade nyss kommit hem från min långresa, klippt mig och provat dipdye för första gången.

Vilket är ditt mest använda ord denna vecka?
Hej, Välkommen! (vi säger så på jobb nu till alla kunder. faktiskt sjukt nice. så många tack man får haha)

Har du någon fobi?
eviga råttorna

Vad är det godaste du har ätit hittills i veckan?
biscottiglass på bar italia i malmö.

Vad är det finaste någon har sagt till dig idag?
du har så fin kjol, du har så fina kläder, du är så snygg, du är så duktig - i en och samma mening.

När kände du dig riktigt nöjd med dig själv senast? 

När jag insåg vad jag egentligen vill ha ut av livet. det hände i förrigår på 147:an mot liljeholmen.
 
Vad tror du kommer bli roligast i helgen?
helgen har bara varit jobb så jag ser fram emot imorgon som kommer bli spatserande och kompiskramar.

Vilken är din pepplåt för tillfället? 
denna! <3 försöker inbilla mig att jag ska göra sanning av den nån gång.

Vad har du sysselsatt dig med då du har haft dötid i veckan?
renskrivit min engelska novell och möblerat om lägenheten.

Har du gjort/kommer du göra något i veckan som du inte gjort förr?
tackat ja till något ganska stort och väldigt bra.

Vad oroar du dig för?
lite grann att mina pengar aldrig mer ska räcka till mer än mat.

Vem är den kändaste personen du har sett på senaste tiden?
Alltså...Jag såg Emma Elwins pojkvän Luke och hunden stella på söder för nån vecka sen. Som erfaren bloggnörd blev jag lite starstruck. höhö.

Vad har varit mest förvirrande på senaste tiden?
bostadssituationen och det här eviga jagvetintevadjagvill.

Har veckan varit bra än så länge?
Veckan har varit bra. lite post-malmö sorg i hjärtat och lite för mycket jobbtimmar men lycka i harhjärtat.

i could drink a case of you darling, and I would still be on my feet;

Kategori:

 
utan den minsta tvekan den vackraste sången jag vet just nu. ALLTSÅ!! det är så himla bra. vill regissera en film bara för att ha med denna låten i en smäktande vacker scen. DÖR.
 
okej, nog.

when we were young, who woh we did enough;

Kategori:

såvaredagsför...instragramveckan! jag är lite sen på konfekten eftersom jag varit i malmööö.
 
började förra veckan med att säga hej till havet och hägersten. Promenerade i timmar längs vattnet och med mina bästa i luren. ett väldigt bra tidsfördriv!
tisdagen rann iväg på jobbet så onsdagen blev en heltjänstdag med mina allra bästa dianezevic-systrar! jag bjöd på min bästa kycklingthaisoppa och de bjöd på choklad. bra kombo.
på torsdagen hade jag säljutbildning 06.30-11 och mellan jobbpassen spatserade jag genom gamla stan i solskenet. alltså VÅREN!! och stockholm!! jag tappar andan över hur lycklig det gör mig.
jag kom hem dödstrött men mina fujifilm-bilder hade kommit hem så jag var tvungen att sätta upp dem allihop, med detsamma. väggen ballade ur lite men jag kan tycka om det ändå. mina bästa liksom, som ser över mig.
minnen från paris, australien, thailand, göteborg, stockholm, malmö, falkenberg, karlshamn, spanien, landskrona, helsingborg, oxie etc etc. bröllop, festivaler, dekandenta resor i europa, häng i malmös parker, skråliga fester inte hemma, tjänstedagar med rosa, båtturer, spelningar, dans dans dans! jag tänker ibland på cardingans låt Live and Learn, och känner igen mig i varenda ord. Well you get what you give, and hell yes i've lived!
behövde leva lite till så tog ett oförskämt tidigt tåg tilll min hemstad och välkomnades i kullersten.
drack kaffe med mamma på gågatan i min mest diskreta klädkombination.
och spenderade lördagskvällen med pyramiden, youtubeklipp och några av mina allra bästa.
på söndagskvällen åkte jag och steffi till våra småkusiner och blev kungligt uppassade.
i måndags hängde jag med min favoritmormor. alltså denna människan. älskar henne till döds.
moster och mamma och steffi bjöd på min sista lunch i malmö med helvegetarisk buffé på systrar & bröder.

sen var det dags att bege sig hem igen!
 
ps. vet ni hur mycket jag har ätit denna helgen? tror jag kommer spricka snart. måste börja träna igen. men alltså, maten jag fick. dör. min månadskonsumtion av kött på 4 dagar. d.s.

heartbreaker, you got the best of me;

Kategori:

i måndags startade vi veckan med gatutjänst över liljeholmsbron med två av mina absoluta favoriter.
på onsdagen gjorde jag samma sak igen, dock med en annan favorit, irrevirrejajepaje, och så lyssnade jag som besatt på Dead sea med The Lumineers. sjukt bra låt.
under throwback thursday tänkte jag tillbaka på när jag var på zoo i chile 1991. hade vita keds och solblont hår.
på lördagen var det dags att göra mina sista timmar så keturah tog mig under armen och så åkte vi på utflykt till Norsborg. Där droppade våren fram över den sista snön. HIMLA PEPP!
och när jag var 30 timmar klar så bjöd ketz mig på världens bästa cappuchino på Espressino.
"i'm so proud of you" var den bästa peppen jag fått. Förutom det sjöng vi Beautiful med Pharell och dansade tillhörande moves till. himla knäppis. nästan lika knäpp som jag.
och så avrundade jag hela veckan/månaden/dagen med att träffa världens bästa tina över ett eller två glas prosecco och smårätter på Vappan!
tack mars, du var fantastisk.