the summer in the crowd, there's you.

Kategori: Saker man ser.


Idag är jag sjuk och eländig, så jag spenderar min tid med att titta på vackra pojkar som hittas här och här,
samt lyssnar på dagens bästa cover.

Darling I can barely remember you beside me, oh.

Kategori: Saker man ser.


Hejsan svejsan. Jag har temporärt flyttat till kolonin för att leva semesterliv med steffi. Vi har sett på dåliga komediserier, gått på stranden i höllviken, ätit nybakta scones till frukost och provat den nya guldnougat-glassen och lite sånt. Nu ska vi äta lite jordgubbar + glass + maränger i kvällssolen och sedan är det Chile - Brasilien! Viva chile! chi chi chi le le le, viva chile! Nu håller vi alla poptummar för mitt kära land tack.

PS. vi lyssnar på mitt sommarblandband på repeat. ni kan höra det här. d.s.

Oh well I look at you and say it´s the happiest I´ve ever been,

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Finaste låten, och som armbandsbästis visade mig i fredags är det världens finaste video också. Så om ni nån gång ska se ett youtubeklipp jag lägger upp på denna bloggen, så är det nu.
Hoppas ni har en fin helg.

I´m stuck forever in your mind (if you don´t mind.)

Kategori: Weekend Wars.


The very best from stockholm, inte i kronologisk ordning. Jag orkar inte ta en dagsresumering för sammanlagt tio obeskrivligt fina dagar i norr. Jag kan däremot sammanfatta det i korta meningar såsom;

-pingis + öl
- se motoboy
- se breakfast at tiffanys
- sova över hos 4 olika finisar
- gå på tre studentfester som var fantastiska på var sitt eget vis
- sangrian på KGB, YUM!
- djurgårdsutflykt

- sett emma nygren, vargen, niotillfemsandra, kissie och mark levengood
- sena hemgångar med massvis av folk i gryningen
- plugga körkortsteori på en varm gräsmatta en hel förmiddag
-fikamaraton
- långa djupa samtal
- gå på babasonic och inse att man just höjt medelåldern på stället markant, men ha kul ändå
- dansa på en utomhusklubb och hitta på en dans för att sparka undan äckliga turk-gubbar
-leva på cheeseburgare och mcflurrys
- slösa mer pengar på drinkar än shopping
- älska acess-sl-kortet
-utomhusfrukost + kall pizza + insikten av att man aldrig någonsin hade velat åka hem igen.

And I was on a lot of shit too but what I saw, man, I tell you it was freaky,

Kategori: Weekend Wars.


Jag har inte bloggat på en snar vecka för när jag inte levt livet i storstaden och spenderat de sista värdefulla söndagstimmarna på världens bästa balkong med världens bästa vänner har jag suttit ensam på ett flyg och lyssnat på tiger lou, jobbat långa timmar, kokat ägg varje morgon, insett att min säng inte är lika mysig som förr, blivit galen på staden och att allt här känns som det går bakvänt orkar ingenting för när jag inte jobbar så sover jag eller så drömmer jag eller så är jag irriterad på dumheter. Romans i mitt liv är numera begränsat till svtplay och helgens fantastiska storslagna bröllop som knockade mig till golvet av känslor. Den här stan är fin men ändå äcklig, den klibbar fast i mina converseskor, jag flyr och samtidigt illa fäktar, gör allt jag inte borde göra istället för vad jag borde göra och det resluterar i att jag tackar nej till fantastiska lägenheter och mediokra jobb för en sommar i ett iskallt köpcentrum och tvångsläsning av körkortsboken.
Förra onsdagen tog Melissa mig till djurgården där vi drack dyr läsk och bakverket-bullar. Det var fantastiskt. Och jag önskar varje dag i tio minuter kanske att jag var kvar. Att jag alltid fick vara kvar.

jag väntar i hörnet vid seven-eleven,

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Jag vet att det är lite bristvara med musik nu när jag är uppe i stockholm och springer runt om dagarna.
Den här spelade melissa för mig precis och markustöntar som vi är älskade jag den direkt.
Så håll till godo med detta tills vidare!

and i want to walk around with you,

Kategori: Dress up in you.


Hej från melissas etta på hötorget. Nu drar jag ut på äventyr igen, iklädd farmors skjorta från 50-talet, jeanskjol från hm-rean och nya strumpbyxor med rosetter från bikbok!

you never wanted to alarm me but I´m the one that´s drowning now.

Kategori: Dress up in you.


Nu drar vi ut på söndagsäventyr efter att ha kommit hem i gryningen och sovit bort halva dagen.
Jag har svart vippig kjol och träklackar nedtill.

concrete jungle where dreams are made of;

Kategori: Weekend Wars.


fantastiska hälsningar från en liten lägenhet i Solna. Nu ska vi på studentfest i Ekerö där alla tjejer ska ha ljusa klänningar på sig. Jag ska inviga en av mina, gissa vilken?

Let´s hear it for Stockholm, concrete jungle where dreams are made of, there´s nothing you can't do.

Kategori: Weekend Wars.

Nu åker jag till Stockholm för åttonde gången, och stannar längre än jag någonsin gjort. Ingen större skillnad, bara lite fler dagar med ingenting inbokat mer än att försöka träffa alla sköna typer, kanske hinna med ett midnattsdopp i mälaren, sova ut på morgnarna och dansa nätterna igenom, se gratiskonserter och kanske en skymt av en nygift kronprinsessa, tunnelbanekort, spontansamlingar och vänner som alltid finns precis brevid.

Allt började såhär;
(den första resan var egentligen 07, men den var en liten katastrof i sig och vi spenderade inte ens natten där så jag räknar bort den)

Jag och Melissen tog ett malmöaviationflyg över aprilhimlen för att hälsa på Nina Virrpanna, vi åkte ut i farliga förorten, tappade bort busskort utanför kinateatern, åt nästan uteslutande på mcdonalds, jag träffade Kajsis för första gången, vi sjöng Laaksos Västerbron in i absurdum och sov alla tre i samma bäddsoffa i Haninge. Jag var obotligt förälskad i en poplugg och ingenting hade någonsin varit bättre än stockholmsvåren var just då.


Några månader senare var det sommar, jag och Steffi tog oss från Strängnäs via Stockholm några dagar innan vi skulle hem till södern igen, bodde hos Bea i ett stort hus på Ekerö, badade nattbad i Mälaren, fikade på söder, pratade nätterna igenom och fyndade på Urban Outfitters.


Sedan dröjde det ett drygt år innan jag återvände till Stockholm, men när både Nina och Tina skulle ta studenten samma helg tog jag och Steffi en swedbuss upp i 8 timmar för att närvara vid festligheterna. Vi dansade robotdansen, balanserade på högklackat på båten på Söder Mälarstrand och hann inte mycket mer innan bussen tog oss neråt i landet igen.

Det tog en månad, ett telefonsamtal från Bästeban och en alldeles för billig traderabiljett innan jag var tillbaks vid slussens tunnelbaneuppgång igen. Vi spenderade sommarens allra svettigaste dagar inne på PUB, på kareokebarer, med en bag in box strosandes fram på gatorna, svettdansandes till Livin la vida Loca, på kistanattbussen hem i gryningen och med dagen efter-kaffe på seveneleven.

Det blev höst, jag var mer rastlös än någonsin så jag och Johanna tog ett försenat Intercitytåg upp till staden S och mötte Citronmelissen i sin egna lägenhet där vi trängdes och dansade och glömde att låsa ytterdörren som ändå var trasig i slutändan, vi hälsade på Linnéa i Karlberg, vi gick på fester där musikanläggningen slutade fungera så alla började spela på köksredskap istället, vi tog sena tunnelbanetåg hem och började jakten på en vettig kebabrulle.

Januari kom, Malmö ekade tomt så jag bokade ett flyg enkel resa för att få tillbaks pulsen i min vinterstela kropp. Möttes av vintagemingel på beyond retro och en ställd Elsa Billgren, jag och Melissa åt frukost på Bakverket, gick på glashala gator med tre lager strumpbyxor, dansade oss sommarsvettiga på inomhusfester, träffade söta pojkar, gick på discobowling, drack öl på billiga pubar, kom på hundratals internskämt och vips kunde jag kanske överleva vintern lite till.

April kom och mina två par favoritbröder Joungers & Jieboldts skulle roadtrippa upp på påskhelgen så jag hängde på, såg dem moona hela vägen upp, åt på maxresturanger, hängde på fest och gick hem i morgontimmen, hade vårpicknick på djurgården med årets första jordgubbar, gick på kareoke med folk, slösade mina sista stämplar på tunnelbaneremsan, såg både sommar och vinter utanför Melissas fönster, uppdaterade Nina om mitt liv och hon mig om sitt, åt ofantliga mängder glass, sjöng på Magnetic Fields I'm sorry I love you och åkte hem en grå måndag.

Älskade Stockholm. Om jag nu bara har en ynka veckas semester i sommar, så spenderar jag den gladeligen där. Även om metrologerna utlovar kaskader av sommarregn.

Och är det inte verklighet så drömmer jag,

Kategori: Dress up in you.


För någon vecka sedan, på väg hem från gymmet otippat nog, fick jag för mig att jag helt enkelt var TVUNGEN att ha en liten kort topp med framknäppning och platta, breda axelband. Så jag satte mig vid mitt skrivbord, dammade av symaskinen och satte igång. Det gick som en liten katastrof i sig, med löst sittande tråd och en maskin med epelepsianfall, men jag gav inte upp. Dagen därpå kom min bästaste moster och fixade med tråden och sen spann den som en nyfödd kattunge. Någon dag senare var min topp ett faktum och jag har dansat omkring i den av lycka att jag äntligen lyckades åstadkomma ett riktigt plagg! I ryggen är den däremot eh, lite ja, modifierbar. Men jag bryr mig inte. Den går perfekt ihop med min vita jeansjacka så det får vá helt enkelt.

Jag vill ha kaka nu,

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Känner att jag måste uppmärksamma denna låten + videon av två eminenta anledningar.

Först, är det en sjukt bra låt,
för det andra är mina twinz med i videon och är sina underbart galna personligheter, victor armbandsbästis är med från 1:01 (han som springer in i bajamajan) och Flip är den nästintill besatta publikdeltagaren vid 1:48.
Ge mig kaka nu, ge mig kaka nu!

I need you baby and if it´s quite allright I need you baby,

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Hörrenini, jag hade behövt lite feedback. Tycker om att lägga upp låtar till er, men jag vet inte riktigt i vilket format jag ska göra det numera. Det känns som att de flesta i dagens samhälle har spotify, så ibland brukar jag, som nu, sätta länken till låten genom bilden. Men innan lade jag upp youtubeklippet istället. Vad funkar bäst tycker ni? Jag vet att jag själv nästan aldrig klickar på youtubeklipp på folks bloggar, men samtidigt, äsch, jag vet inte, vad tycker ni?

I wish my heart would as cold as the morning-dew but it´s as warm as honey in the sun for you.

Kategori: Dress up in you.


Idag köpte jag någonting jag velat ha i två år. Trätofflor. Jag har velat på precis allt. Färgen, träklacken, komforten, priset, bekvämligheten, snyggheten, användningsområdena...
Tills jag smet in på Åhléns en liten snabbis och så stod de här skönheterna i min storlek, nedsatta och sista paret kvar i butiken. Svarta, så att jag kan matcha med nästan allt, billiga och fantastiska. Fick dessutom 10% rabatt utöver rean för att de var lite slitna fram, men det ser man inte alls. Jag kom hem, matchade med mina svalstrumpor och vips har jag mina drömskor + strumpor klara. (behöver jag säga att jag har haft dem på resten av dagen, fast jag bara varit inomhus?)

I´ve been trained to be calm and cool as ice I'm deremined to keep my feelings disguised;

Kategori: Hjärtekross.


(gammal bild från hedi slimane som jag älskar, klicka påren.)
för att han har världens charmigaste generade leende när han får höra en komplimang
för att han är som finast morgnar innan han har hunnit fixa håret trots att det är helt platt
för att han kan ord som ingen annan kan
för att han är lite som en gammeldags gentleman utan att vara gammalmodig
för att hans ryggtavla är en aning hypnotiserande
för att när hans knän rör mina när vi sitter tätt brevid kan vara det bästa på hela kvällen

what you got boy is hard to find,

Kategori: Dress up in you.


Vetni vad, jag har köpt mig en ny kofta. Det lustiga med denna är att jag har suktat efter den sedan den kom in på monki i höstas eller våras eller när det var, men jag tyckte den var för dyr och tänkte (som jag brukar) att om den är kvar till rean så köper jag den på studs. Och där hängde den, halva priset och sista i min storlek. Ja tack sa jag och nu hänger den i min garderob och vi planerar att leva lyckliga tillsammans i resten av våra liv. Tänkte att den blir nog speciellt bra med ett vitt linne och min vippiga jeanskjol + höga vita converse.

When I look at you heaven´s on fire.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Klicka på bilden för min senaste musikupptäckt.

Idag tänker jag inte göra många knop
, utan placera mig på sommarstugans terass och steka, dricka sangria och lyssna på musik i min knastriga ipod. Ikväll är det studentfest, och jag har klädpanik. Valet står mellan en svartvitprickig vippig klänning, en fågelmönstrad mörkblå klänning eller en svart långklänning. UH. hjelp snel hest.

And I want to walk around with you, just you just you just you.

Kategori: Dress up in you.


Just nu ser jag ut ungefär såhär, lyssnar på mitt sommarblandband
och väntar på att veliga pojkar ska deklarera en plats för mig att ta mig till på min skrangliga blå cykel. I väntan tror jag att jag tar mig en liten drink, ser på en tv-serie och dansar omkring i min nya, fina prickiga klänning jag hittade på primark. Den har allt. Den är prickig, den har en rosett vid midjan och vippig kjol, samt hjärteurklipp i ryggen. Blir inte bättre än så. Jo, den kostade förbaskat lite också. Ha en fin lördagkväll mina popbejs!

Abandoned as a summercat,

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Vetni, idag deklarerar jag till den första officiella sommardagen i Malmö. Jag har varit ute hela dagen i solen och stektes lite sådär som man vet man gör när man går i affärer men egentligen borde vara på stranden. Åh. ÄNTLIGEN. som jag har väntat.

För att fira detta ger jag er en liten fredagspresent, min sommar-spellista. Det är förmodligen inget nytt, men för mig är sommaren lite sådär som en blandband med endast låtar man kan sjunga med i för man har hört den så många gånger. Sommaren är som ett sådant blandband man aldrig tröttnar på att höra. Så, bara klicka på bilden för att ta del av den!

För min egen del tar Timothy studenten idag och jag har en studentfest i veckan i tre veckor framåt, två stockholmsresor i sommar planerade och en himla massa jobb och lite roligt också förstås. Wiho!

Feels strange to have you as a friend, but I´ll rather be your friend, than to never see you again.

Kategori: Dress up in you.


Jag köpte nya finfina turkosa låga converse på topshop i London för några veckor sedan. De har redan premiärgått lite i min stad och idag var de ute och solade på steffis innergård. Love it. (Klicka på bilden för en lika fin låt)

maybe it´s intuition, some things you just don´t question,

Kategori: Weekend Wars.

Nå, var var vi? Just det. Jag hann hem, duschade, lockade håret med ena handen och sminkade mig med andra, slängde på mig klänningen och sen stod pojkarna utanför min dörr och skulle hämta mig. Såhär började helgens multi-kulti-bröllop (vigseln var på tre språk!);


Timo, Benji, Jag, Sara och Esteban satt tillsammans och observerade spektaklet.


Sen var det fest och jag träffade Rania igen!


Sen kom älskojohannabanana! vi gungade så vi nästan nuddade molnen på lekplatsen, dansade isönder fötterna på dansgolvet och spanade på killar tillsammans. Eller ja. Jag spanade. hon kommenterade.

En bild på lilla sara får avsluta hela spektaklet!
Morgonen därpå var jag så trött att jag vaknade, åt frukost och somnade om, hu, vilken härlig helg!

without your voice to tell me "i love you, take a right," ten and the two is the lonliest sight.

Kategori: Weekend Wars.

Det här är vad som hände efter att jag sa adjö till er och satte mig i en bil till GBG i fredags eftermiddag;

Steffi försenade oss en hel timme med sin hårsprayspanik
och tidsoptimistiska inställning, Timothy gnällde oavbrutet pga av det, men vi satte oss i framsätet och spelade Fall Out Boy på högsta volym och drog skämt tills hon såg ut såhär;

Vi satte pojkarna i baksätet och de satt och gjorde groggar och fnissade hela resan upp,

Festen var lugn och fylld av bekantingar och obekantingar, så när bara tjejerna som skulle sova över var kvar beslutade vi oss för att se varför tjejer som har kuddkrig är så himla hajpat. Jag vet inte vad jag ska säga om det där, mer än att jag fick in några sjukt bra smällar och vi skrattade oss mest fördärvade.

Dagen efter käkade vi frukost på Mcdonalds Varberg och Timothy var såhär lycklig;

Sen körde vi i panik igenom västkusten för att hinna till bröllopet bara någon timme senare.


To be continued!

i'm just a painter, I do my crappy art but I see what´s in your eyes and I know what's in your heart.

Kategori: Dress up in you.


Kolla vad mamma kom hem med! snyggaste rosettringen från Glitter.
Passar ypperligt bra med mitt nya knallturkosa nagellack från h&m. Woho!

baby was a bad-boy with some retro-sneakers.

Kategori: Hjärtekross.


She had never felt so bad in her life as the times when he caused the angst inside her but nothing could make her stop loving him. Not in an americanised movie-way, but in the way that he was a part of her life that made the endless winter, the allergies of spring, the hot nights of summer and the angst of fall seem all overwhelmingly managable./your hands your arms your faith you missing me me missing you you missing me more you missing me so much that I get chills just thinking about them. YOUR FREAKING SMILE AND EYES THAT MAKES ME FALL INTO PIECES. /But it did not matter it made no difference more than the fact that even though you were on the other side of the oceans and completely unaware of it you still managed to break my heart / Maybe it has been over for such a long time that I have forgotten how it was before when it was more but still less/ this is what we have left honestly with the cards on the table; -I miss you, you know, even if I don´t act like it. -I miss you too, you know./ I think I have to erase you completely. /so I tried to shelter my eggshell-heart now that it was empty of it´s illusion and it made everything in my life harder more black and white less grey you always told me there was no gray-zone Life is more fact, less longing/ I did not get chills when you touched me like the way I used to get /even if you don´t crush me quite as much as you used to do when you don´t talk to me it breaks the little pieces of my heart that I have left for you /I have no need for you anymore, and its the third of december and I can say that it seems I kept my promise, I did not give my heart to anyone this year.  I reclaimed it, (after it being dragged in the gutters of your eyes.)/