när man är yngre vill man ha åldern, när man är äldre vill man ha elden;

Kategori:

 Såhär ser en 24-åring ut;
 
 
och såhär ser en 25-åring ut.
 
how to make a gif
 
att bli 25 den 25:e alltså. händer ju bara en gång på en livstid.
nu ska jag återgå till att känna mig gammal men egentligen exakt likadan. puss!

i could hold you in my arms;

Kategori:

I tisdags kom jag hem till en storfika i mitt kök. dubbelt så mkt folk som syns på bilden. var så himla mysigt.
i torsdags mindes jag mina pop-dagar, och den där konserten med lasse lindh på debaser. och hur esteban omedelbart blev kompis med honom efteråt. det blir han alltid. kristian antilla kommer fortfarande ihåg honom.
åh fina popdagar och fina kompisar! i helgen får jag träffa dem igen (inte lasse lindh) (tack och lov)
förra veckan var fejk-luggvecka och jag var förbryllad över att den lade sig precis perfekt när det var dags att sova.
och i lördags var jag på en magnifik fest! kanske bästa i stockholm på år. vi hoppade i sängar, dansade på soffor och jag typ lyfte alla i luften och sjöng med i både håkan och bd. sen promenerade vi hem eftersom kransen ligger bara ett stenkast från oss. åh, himla hägersten. vill bo här för evigt.
 

buisnessmen dressed in slacks;

Kategori:

hej och hå luden tå.
en liten instauppdatering kanske vore på sin plats?
en söndag hängde jag med sara och tre fantastiskt goa melbourne-tjejer! bra helghäng!
nittiotalsminnen med min bästa steffi. pannband var min bästa grej i många år.
stockholm var jobbigt vackert en fredag. eller, stockholm är ju jobbigt vackert minst helatiden.
jag lyssnade på jessie ware som besatt en vecka och köpte nya pennor. bra ensamhäng.
var på jobbmiddag i måndags med finaste kollegorna! PK-tjejerna ville till taverna brillo. fett överskattad resturang. ljummen mat. otrevlig personal. gå inte dit.
godare var Cattis mat som hon fixade till mig. egengjord pasta och världens godaste röra till. <3 mat
på lunchrasten var stockholm jobbigt vackert igen.
i fredags fick jag bjuda min blobeklädda syster på frukost. hon frös så hon fick låna min fleecerock.
här har ni mig! tyckte jag själv blev ganska muppig men vaknade dagen därpå av smset; "bilden du la upp igår alltså. om du inte fick hånglat igår så vet jag inte vart den här världen är på väg"BÄSTA kommentaren på länge!
på lördagskvällen hade jag och steffi julmiddag med alla goda tillbehör samt släkten på skype. men de kan man stänga av när de blir för jobbiga. tur det! sen såg vi känn ingen sorg.
i fredags var vi även på secondhand-jakt i Sumpan. velat gå dit jättejättelänge. det var iskallt men också jobbigt vackert. solnedgång halv tre. jag hittade världens finaste tidningställ från 60-talet! lyckan i det.
 
det var det hele!
 

berätta om nån som betytt mycket för dig:

Kategori:

Det finns så många vänner som är värda att nämna här, och de vet att de är djupt inristade i mitt hjärta för alltid.
Dock tänkte jag prata om den senaste personen som kom och gjorde mitt liv himla roligt igen.
 
Det var för lite mer än ett år sen, jag var nyinflyttad i stockholm och var på killarnas spelning i Zinkensdamm. Har hört talas om att det flyttat australienare till stockholm de senaste månaderna och en tjej hade jag hört talas om.
så jag sa hey how are you som man säger i australien till alla trots att man inte väntar sig ett svar på frågan och hon skrattade åt mina skämt och verkade precis så awesome som människor ibland, väldigt sällan, är. Det är inte många människor jag gillar från allra första gången. Anders var en sån, keturah var en sån, tina var en sån, men inte många fler. alla mina vänner i princip kan intyga att jag är fett dryg första gången jag träffat dem. Och mycket riktigt, flera månader senare fick jag reda på av ketz själv att jag hade dratt ett skämt som hon tyckte var taskigt mot henne och att hon därför inte fått världens bästa intryck av mig. hemskt! sån är jag liksom. har inga gränser. bara pratar.
 
men trots det där så bondade vi på direkten och en månad senare flyttade hon in i porten bredvid. vi gick i tjänsten nån gång, gjorde glutenfree aussie brekkie nån gång och sen var det typ som att vi var sammanfogade vid höften. Hela vintern var det bara en tvättstuga mellan oss och när jag lämnade linneas hem den sista januari var det hon som stal linneas möhippeballonger från vardagsrummet för att jag skulle ha en sista souvenir från mitt första hem i stockholm. tillsammans med adrian kollade på vi på dystra dokumentärer och svartvita filmer. jag flyttade till åsen och hon packade upp hela mitt kök och ställde i ordning vilket betydde att hon hade bättre koll på vart allt låg än jag själv. hon bakade chocolate chili cakes och gjorde tequilagrädde till.
hon bokade en resa till göteborg för att se mer av sverige och för att se lite av den världen jag berättat om henne för.
Sen följde hon med mig till malmö och alla mina kompisar tyckte om henne med detsamma. Esteban och hon hade aldrig träffats och ändå sprang de mot varandra och kramades hårt första gången de sågs. Och de är såklart likadana. för jag dras alltid till människor som är ENFP'S. De är de där magnificent bastards jag behöver i mitt liv.
Sånna som alltid är pepp på allt men som samtidigt inte har något emot att bara stanna hemma.
 
hon är en sån som har på sig leopardleggings och en stickad orangemönstrad kofta med tillhörande turban när det är -19 grader ute. hon är den som har levt så mycket mer liv än mig men som jag ändå har så mycket gemensamt med. hon är den som sjunger med när jag nynnar på n.e.r.d.-låtar. Hon är dörolig och har exakt samma humor som jag.
 
hon är den som kan kolla på alla säsonger av Gilmore Girls och vara lika engagerad hela vägen genom Rorys outhärdligt långa skolgång. Som föredrar Logan när jag smälter för Jess. Ketz är sådär himla galet bra att vi har fortfarande kontakt fastän det snart är ett halvår sedan vi sågs. och det gör liksom egentligen ingenting. För världen är så himla himla stor. nästa gång vi ses kanske vi båda flyttat till london. eller köpenhamn. eller ecuador. ingen vet. allt är möjligt.
 

so tell me now and i wont ask again;

Kategori:

THREE NAMES THAT FRIENDS CALL YOU;
1. pamcake
2. Jordan brukar kalla mig Pamela de los santos maria eriksson de la mojito sanchez cerveza eller något i den stilen..
3.
pamsy/pamse
 

THREE MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE;
1. 29/07/06
2. 31/08/12
3. 02/10/96

 

THREE THINGS YOU’VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES;
1. badat
2. druckit vin
3. hittat på ett nytt anders- skämt med esteban på chatten


THREE GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE;
1. ett förstahandskontrakt i hägersten. hej drömmen
2. en resa till chile på studs. eller typ i januari. ja tack snälla.
3. 15-årig Glenlivet eller Glenfiddich. Typ allt som börjar på Glenn, ink. göteborg.


THREE OF YOUR FAVORITE HOBBIES;
1. rita rita rita
2. skriva skriva skriva
3.
loppisletande
 

THREE PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION;
1. Perth lockar av flertalet anledningar
2. Thailand ta mig tillbaka
3. Chile, nu och för alltid


THREE FAVORITE DRINKS;
1. Rödvin, alltid
2. Karhu-öl på Carmens
3. Green cheesecake thé från NK


THREE THINGS FOUND IN YOUR PURSE/BAG;
1. ett anteckningsblock med äpplen på.
2. matlådor
3. rött YSL läppstift

THREE FAVORITE COLORS;
1. vinrött
2. marinblått
3. murrgrönt

TOP THREE HANGOUTS;
1. Carmens
2. Gildas fik
3. min säng + laptop framför

TOP THREE PERSONS YOU LOVE SO MUCH;
1. Mamma är bäst, alla kategorier
2. Keturah är på andra sidan jorden men ständigt i min whatsapp
3. Kim alltså kim är bäst i världen. hon är ständigt underskattad, denna fantastiska vän jag har.
 

svept och gömd i filtar;

Kategori:

Det är december. Jag firar ju inte jul så för mig står denna månaden aldrig för julklappshets, adventskalendrar eller den bisarra traditionen i att bära in en gran i sitt hus för att dekorera den med vinröda glaskulor? (visste ni förresten att just den traditionen kommer från en gammal hednisk kung som gifte sig med sin egen mamma och sen, när hon dog, planterade en julgran vid hennes grav? nice.)
 
För mig är december mysets månad. När vintern är purfärsk och årets första snö fortfarande känns spännande. Det är en tid då jag jobbar mycket, med roliga grejer. När jag får gå runt i stora varuhus i lugn och ro och bara se stressen omringa mig men ändå inte krypa innanpå skinnet. Det är en tid när pepparkakor, julskinka och julöl börjar säljas och allt smakar typ kanel och kardemumma. Jag blir alltid ett år äldre i december. Förr var det kul för jag ville alltid bli äldre men igår stod jag och pontus på tunnelbanan och var sarkastiska över åldern och en fullegubbe protesterade vilt. vi är 20+, vi är fortfarande barn.
Och så är december en tid då jag tycker det är motiverande att börja lyssna på min vintersspellista. Och jag älskar ju mina vinterlåtar. Finns många historiska decembrar i mitt minne. En tid då jag ofta blir kär i fel sorts pojkar.
Så vissa saker kan gladeligen få ändras denna december. Men mest glad är jag över att mina syskon kommer och hälsar på om en vecka och att skånefolket planerar en roadtrip ner till malmö i slutet på månaden.