L.I.F.E.G.O.E.S.O.N. - you got more than money and sense my friend, you got heart and you're going your own way.

Kategori: Weekend Wars.

Hej mina pamcakes! Nu försvinner jag till bästkusten i andys bil i vanlig ordning. Förra året slutade med en kebabpizza på Campus och ett trasigt hjärta i ena handen och en annan pojkes arm runt mina axlar. Nu blir det asti martini, min klubb S och hemmahäng. Mycket mer min grej. Vi ses 2012!!!!111!

So heres to the drinks in the dark at the end of my road;

Kategori: Saker man ser.

Nämn fem fina saker som hänt denna decembermånaden:

Jag åkte till falkenberg under en stormig fredag för att dagen efter se min bästa Johannabanana stå brud. Snart fem år sedan jag lärde känna henne och hon har bara levlat upp genom åren. Nu är hon Fru Sahlin och jag önskar inget mer än att hon får leva lycklig resten av sina dagar.


Tjockisen ringde mig typ varje dag för att fika och jag fick neka neka neka för den himla b-uppsatsen som åt upp min tid och energi. När vi väl hann ses använde han min pälskrage som skägg och så drack vi vattnig öl.
Att jag skrev en b-uppsats jag kan vara stolt över, upptäckte femkronorsmacaroons och fick GODKÄNT PÅ TENTAN!

Att jag firade mina sista ord på uppsatsen med ett afternoon-teafirande med Steffi (gifta kvinnan som inte har tid med mig längre) och att jag upptäckte stället tack vare fantastiska Linnéa!
Att för att en helg var det Sturegatan 3 c reunion någon helt annanstans men tavlan var på plats, vi dansade till allt och ingenting och Filip var mer pepp än han varit på eoner och gjorde våran kväll.

och en sjätte:

Dessa två filurerna, en spontantripp till Göteborg, cidertorn, klubb s-tårta, frukost på egg&milk och helt andra fantastiska saker. Som panik på bussen och pizzakväll med ben&jerrys framför en idiot på resa.

2011, but I, I knew you well.

Kategori: Weekend Wars.

Fem händelser som varit bra det här året?
1. Steffi min syster gifte sig med sin pojkvän sedan fyra. år. tillbaka. Jag höll ett tal och grät, allt var fantastiskt fint, och så dansade vi som bara en bravo-släkt kan göra.

2. Att vi avslutade Sturegatan 3 C-tiden med en storslagen helg som varade från torsdag-måndag. Att grilla på deras innergård med alla kompisar är ett av mina bästa minnen i år.

3. Att Sanne och Kim blev mina vänner är mitt bästa fynd detta året utan tvekan.

4. Att jag gjorde min lilla world tour och levde i en packväska i 3 veckor och började lära mig hur det är att klara sig själv på riktigt.

5. Att när allt var bajs så beslutade jag mig för att nu banne mig ska jag göra allt för att 2012 ska bli början på något nytt. Och faktiskt gjorde saker för att förändra det. Som att boka distanskurser, köpa en flygbiljett långt bort och börja spana på lägenheter i mina drömmars stad.

Fem händelser som varit sämst det här året?
1. När vintern aldrig tog slut och jag jobbade skiten ur mig samtidigt som allt var sämst.
2. Att jag lärde mig att det inte finns något som någonsin kommer heta rätt tid, rätt plats.
3. Alla vänner jag förlorade för att de gått för att leva sina nya liv.
4. Alla resor jag inte kunnat göra pga av skolan.
5. Att min mormor fick en hjärtattack och att mitt figurativa hjärta kollapsade lite.

Vad har du lärt dig i år?

Att våga inte alltid innebär att säga det du tänker helatiden, att allt du gör får konsekvenser, att äktenskap förändrar folk men det är menat så, att vill jag ha någonting gjort får jag göra det själv, att jag inte kan rädda pojkar som inte kan rädda sig själva, att ett skratt på 15 min med din bästa vän åt något otroligt trivialt kan läka alla brustna hjärtan någonsin, att även fast jag är en bra människokännare slutar aldrig folk förvåna mig, att the end of the world is bigger than love, att det är ett idogt jobb att driva ungdomen ut ur sin kropp samt att jag har varit kär men där jag är finns inget hjärta att ge bort. och att det är okej.

Blev året som du har tänkt dig?
Inga år blir någonsin som jag har tänkt mig. 2011 var okej men jag ser alltid fram emot nästa år mer!

Vilka kläder har du använt mest?

Förmodligen min svarta tjocktröja och min blommiga skjortklänning!

Vad har du mest lyssnat på för musik?
Mina favoritlåtar 2011 var:
Blood Bank - Bon Iver

Star A War - The National
Kärlek vid sista ögonkastet - Maskinen
Veronica Maggio – Välkommen in
Dream a little dream of me - My Morning Jacket

Vad har du tittat på? (film, tv, serier..)
Sjukt mycket serier. Community, Project Runway, HIMYM, South Park, Gossip Girl, American Dad, Big Bang Theory.. Nu senast har jag fallit stenhårt för Saturday Night Live. (och Andy Samberg, såklart. <3)

Vilka människor har du hängt mest med år?

Kim, Sanne, Esteban, Bea, Andy, Timothy och Filip tror jag.

Vilka nya personer har du lärt känna i år?
The wunderbara Mesán-systrarna, och sen kim och sanne mer på djupet än innan. Och många fler.

Vad är det vackraste du fått i år?
Alltså, förutom beas fantastiska bukett, kims kärleksté och allt annat fint handgjort jag fått så är min tyllis finast. :')

Vad är det bästa du har läst?
Orkade inte läsa mer än kurslitteraturen, så jag får väl säga en bok där om grafisk kommunikation som faktiskt var riktigt riktigt bra!

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Reste runt tre veckor i sträck, flög på kompisresa till spanien, bokade en långresa och blev hjärtekrossad av flera olika anledningar ungefär samtidigt. justja. och så var jag brudtärna också.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nä, men snart!

Vad var din största framgång 2011?

Att jag inte lät något eller någon krossa mig helt utan bara fortsatte. Att jag började lära mig att klara mig själv och allt vad det innebär.

Bästa köpet?

Mina platådojjor från h&m som jag använt varje dag sen jag köpte dem!!

Vad spenderade du mest pengar på?
Äta ute & resor. FETT. VÄRT. SÅKLART.

Vad önskar du att du gjort mer?
Rest mer. Testat mer grejer och pratat med mer folk. men på det hela, inte så mycket annat.

Favoritvideo i år?

den kommer snart! tihi.

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Jag var i Karlshamn, vaknade på en luftmadrass med Sanne brevid mig som sa att hon hade klappat på mig under natten för att jag hade haft mardrömmar. Åt kebabpizza till frukost, tappade bort min mobil, fick choklad av esteban som tröst, gick promenader med Sanne, hade ångest över mobilen, åt lite mer kebabpizza, men sedan slutade allt med att tre av pojkarna körde ända till Mörrum för att fixa nycklar till lägenheten där jag glömt mobilen och sedan hittade vi den i en skåplucka och jag blev så glad att jag studsade hela vägen till bilen. Sen åkte vi hem och jag blev överfallen av min familjs pussar.

Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Korta högmidjade kjolar, kängor och svart.

blame it on my ADD, baby!

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Sanne tjatar alltid om denna låten. Och den är faktiskt sjukt bra!

och alla vet att gangsters inte dansar, de buggar;

Kategori: Weekend Wars.Förra helgen vallfärdade vi till karlshamn, Andy bjöd på köttbullar och stekta pommes + whiskey som färdkost och vi susade igenom fylleån och suseån till karlshamno för att mötas av en handfull fantastiska kompisar, vi dansade runt borden och sjöng My milkshake brings all the boys to the yard, yada yada yada. Vi gick igenom den fina dockhusstaden till havet och såg ut mot oändligheten. Vi spelade spel, dansade lite till, jag tappade bort min mobil, tröstades med kebabpizza, choklad och pussar på pannan. En fantastiskt fin liten helg som spenderades på luftmadrasser och som ett litet kollektiv. Precis vad som behövs när man blir ett år äldre dessutom på kuppen. Vid söndag kväll var vi hemma, pojkarna ville fortsätta kaoza men jag klickade dem i luren. I'm too old for that shit. fo realz.

but I, i knew it well.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Jag introducerade Sanne för Blood bank i helgen så sen lyssnade vi på den i repeat i skinnsoffan i lägenheten i den lilla fina staden som luktade havregrynsgröt. Ni ska snart få se bilder från helgen, jag har inte orkat/haft tid att lägga upp dem på datorn än. Så så länge får ni en cover på den fantastiska låten. poppojke + bon iver cover = bra kombo. Nu ska jag på tisdagsfest! tjing tjing

hej hej hej här kommer segertåget!!

Kategori: Weekend Wars.


Fråga: Varför så pepp, Pamela?
Svar: FÖR ATT JAG DRAR TILL KARLSHAMN ALLDELES STRAX MED BÄSTEBAN OCH ANDY BJÖRNELEFANT FÖR ATT SPENDERA HELGEN I KARLSHAMN MED SÅ MÅNGA FAVORITER ATT JAG EXPLODERAR.

förutom det så vaknade jag av ett röstmemo från Sanne som var hysteriskt roligt. Hon lekte programledare på P1 och programmet var inriktat till mig som ensam lyssnare. alltså jag dör så roligt det var.

everybody's free to feel good:

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Min största besatthet just nu. ungens röst är sjukt bra och jag älskar ju den scenen i romeo+juliet.

these memories I set ablaze;

Kategori: Hjärtekross.


25.
What if I'll never escape this life? What if things never get better?
The very thought had drove me half insane. I was searching for mental institutions on my phone and found his number. 45 minutes later he was on my doorstep. 105 minutes later we were teaching the ducks german.

-You know what?
-What.
- If we'd just never met, it would have been the greatest love-story ever.
But we did and that screwed everything up.

-If we'd never met there would be no lovestory.
- Of course it would. Do you think that existing lovestories are only the ones out there? They are a knowing being. it's like a bunny, or a deer. or a rhinocerous. They're aware of their existence. So they float all around the place, waiting to struck someone. And sometimes they choose to wait. Some just for the reason of being unfair and mean. And sometimes because of the timing.
- timing?
- timing is everything my dear. Don't you know that?


The only things I belived in at that moment were two facts.
1. there will never be anything called right place, right time.
and the other thing? I wanted us both to jump off the bridge in that very instant just to stop his rambling clichés.
(In some ways you will always be lost.)

låt mig bara bara älska dig, låt mig bara bara spöa dig;

Kategori: Hjärtekross.

Berätta om någon du älskar.
Det var ju en jobbig fråga när man har så många man älskar runt omkring sig. Men jag tänkte köra på och ta den första jag kom på. Min bror.
När jag var liten var jag ensambarn. Fram tills jag var sju år trodde jag att jag var den enda i hela världen som tänkte som jag gjorde, som resonerade på det sjuka sättet, som älskade att lära sig raplåtar utantill och som var sådär sjukt töntig samtidigt som man själv tyckte att man var coolast på denna världen och bara missförstådd av hela ens omgivning. Jag hade så mycket skumma tankar för mig när jag var yngre. Tänkte på så random saker. Var så engagerad i vissa saker som jag idag inte riktigt förstår varför. Jag levde i min egna värld och även om steffi delade allt med mig så är det som rob ryan skriver; i have lots of friends, but they can't be inside me, in my head, for all time. typ lite så.

Men så åkte vi till chile i januari 1996 och en dag så säger mamma att hon är gravid. Och från första gången jag lade mitt öra på mammas växande mage och kände en fot sparka på mig tillbaks genom huden så visste jag att denna ungen kommer göra kaoz med mitt liv. Så en dag kom en fantastisk liten skit till liv (som jag ville kasta från balkongen vid upprepade tillfällen).
Den här bilden beskriver Toffe så bra. Här ligger han, i MIN säng, nonchalant med foten uppslängd i luften. Helt obekymrad om att jag fem sekunder senare kommer attackera honom och tvinga ut honom. Han har alltid varit sån. Det kvittar hur mycket jag puttar bort honom, han kommer bara tillbaka med ännu blötare pussar och ännu hårdare kramar.

Men mest av allt så hängde jag med honom på eftermiddagarna, lagade mat till honom, passade honom, kollade så att han inte satt på datorn för länge och så hittade jag och steffi alltid på bus med honom. Han följde alltid med på vårt klassläger och vi gömde honom i skåp så lärarna inte skulle se. Åh jösses vad många kompisar som pussat på honom genom åren. Showungen.

Nu är han femton år fyllda och jag är snart tjugotre. Och nu mer än någonsin fattar jag hur lika vi faktiskt är. Hur han drar samma skämt som jag drog i hans ålder, hur vi spontant kan brista ut i sång i köket och göra en halvtimmesmusikal utan betänketid samtidigt som jag lagar mat. Hur nördig han är när det gäller tv-program (som jag också var förr). Hur vi resonerar exakt likadant.
Ändå är han så olik mig. Så otroligt musikalisk. Så otroligt charmig. Hur lat och förvirrad han är samtidigt som han är så mogen och seriös ibland för en femtonåring. Min bror är nog den som förstår mig allra bäst i hela världen. och utan att försöka bli för ostig här, han är en av de jag älskar allra allra mest i hela världen.

young hearts, run free;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Jag tycker det är alldeles för mycket låtar som skapar revor i själen och sånt där trams. För många låtar som känns alldeles för mycket och ibland borde man bara sluta lyssna för att inte dö helt inombords. Så, med det i tankarna presenterar jag min första spellista på månader; I WILL SURVIVE (HEY HEY). En samling låtar som ger pepp, inte depp, utan dålig substans, som lockar till dans, visar att det finns en chans, att the end of the world is bigger than love och att L.I.F.E.G.O.E.S.O.N. och faktiskt, oavsett vad som händer i år eller i helgen eller nästa vecka eller nästa månad så kommer du att överleva det också. hey hey! klickapåbilden.

let in me in some;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Alltså jag måste bara börja veckan med mitt bästa musiktips just nu. Mina killlkompisar i stockholm har startat ett band. Timmy på synth och Leon på gitarr och Adrien som sångare. Sen har de två killar till som är helt grymma de med! Detta är den enda låten de har ute på youtube än så länge och jag ångrar bittert att jag inte kunde gå på deras spelning för några veckor sedan. och justja, låten är ju sjukt bra också!!

i dont wanna be anything, anything other than me;

Kategori: Saker man ser.

Berätta om hur du var när du var liten.

Jag föddes för ganska exakt snart 23 år sedan på MAS, 53 cm lång. När jag var nyfödd så frågade läkarna om de fick mäta min hjärna för att ha som exempel för hur en frisk hjärna ska se ut hos en bebis. Det är ju lite credd, eller något. Jag var lika lång som pojkarna när jag föddes och det var nog redan där satt att jag skulle bli lång och stor och väldigt pamelig. vad nu det betyder. Jag har fått höra att jag var den lugnaste bebisen någonsin. När jag väl grät på nätterna så bar pappa runt mig i vardagsrummet och sjöng Sov du lilla videung tills jag somnade. Förresten, den där soffan på bilden, mina föräldrar slängde den när jag var runt 7 och jag satt i den och grät och vägrade lämna den för att jag älskade den så mycket. Eh. vadå liksom.

Jag med älskade älskade farmor. 6 år sedan hon dog och jag saknar henne fortfarande varenda friggin dag. Hon är det finaste jag vet. Jag menar, kolla på henne. Så himla fin. Och så jag i chile med min morbror. Jag var hans första syskonbarn och tjugo år senare ser jag fortfarande i hans blick att jag är hans favorit. <3

Jag som tvååring med keds i Chile och som femåring på ballettlektion.
Jag har alltid trott att jag skulle bli känd. Jag har alltid ritat, sjungit, dansat, skrivit och älskat musik. Jag brukade skriva egna tidningar, långa noveller och små dikter. Jag kunde gå omkring och tänka på hur min E! true hollywood story skulle börja. Född stadskid som spenderade mer tid framför fresh prince in bel-air än i friska luften.


Under hela min barndom, under hela mitt liv egentligen var det alltid jag&steffi. Vi delade på allt. från igloo-glassar till farmödrar. Vi hade hundratals företag tillsammans, vi spelade in radio, vi åkte till chile och när hon inte var med mig grät jag. Hon är en del av mig och jag en del av henne. Det kvittar liksom vad som har hänt och vad som kommer att hända. När hon gifte sig i somras höll jag tal och ingen av oss kunde hålla masken.Hon är min syster. May all of her dreams come true.

När jag inte var med Steffi drömde jag om pojkar och föll som femåring kär för första gången. Jag menar, hur kan man inte bli kär i en pojke som bjuder upp en till vals som 4-åring? (jag i den fantastiska rutiga kjolen) Vi höll ihop i 5 år till och jag var bombsäker på att vi skulle gifta oss i programmet Kär och Galen.

Vad kan man säga mer? Jag har alltid varit väldigt egen. Jag hade aldrig de coola sakerna i skolan, hade aldrig många vänner, blev aldrig bjuden på festerna och dansade aldrig på skoldiscona. Men jag brydde mig aldrig. Det var liksom inte riktigt den världen jag ville leva i. Då skapade jag hellre egna världar. Som hemma hos Tillan med löständer. Vi är fortfarande nära vänner idag. Det kan jag ju inte riktigt säga om mina klasskamrater.

the longer the waiting, the sweeter the kiss:

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.

Well, you know I’m a sailor and tomorrow we sail
It’s a hard way of living, but I know it well
And if I surrender my life to the sea
You can marry another, it’s alright with me

Though we won’t be together again ‘til the spring

Just imagine the treasures I’ll bring

the hints the little symbols of your devotion:

Kategori: Weekend Wars.


Detta är mitt liv resten av veckan. Orkanenbiblioteket, torra läppar, b-uppsatsskrivning och massa macaroons från caféet på första våningen. Rätt okej liv faktiskt, speciellt med klasskompisar som droppar förbi en då och då.

I'm speaking of the wine regions outside of Santiago, Chile;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Lyssnar på Jens och inser att jag nästan glömt av att han gjort en låt om världens bästa land. eller inte bästa, men jag blir alltid sentimental över chile under denna tiden på året. Klicka på bilden för låten i vanlig ordning.

Immanuel, when I speak of wine,
I'm speaking of the wine regions outside of Santiago, Chile
Where I will take you when you get better.

Immanuel, it's difficult to stand fast

When it's not your arm nicely wrapped in a cast,
When you're a needle in a haystack,
And a dead horse on the racetrack,
And no one sees you bleeding,
When the story is old
And the winter blowing cold in Sweden.


och dedikerar detta blogginlägget till Kim,
(i'm speaking of the beaches outside of vina del mar, Chile
Where I will take you
when we get better (paid jobs)

Kimmy, imagine the cool breeze from the Andes.
Kimmy, imagine the full-bodied red wine against your lips.
Kimmy, imagine the Chilean men,
The most beautiful men in the world.

They made a statue of us they made a statue of us our noses had begun to rust;

Kategori: Saker man ser.

Berätta om ett av dina favoritfotografier.

Jag tänkte visa de (i mina ögon) bästa bilder jag tagit i år.

Den här bilden är så vemodig, för samtidigt som den är tagen under en vinterapi-session på tillan&robins forna balkong på sturegatan, under en av vårens varmaste kvällar, så betyder den slutet. Det var sista kvällen på utflyttningsfesthelgen, vinterns bästa gäng splittrades och alla gick för att leva sina liv. Och fastän vi har kvar varandra finns det ingenting som är som den där balkongen, kravallstaketet och den christof-isierade soffan.


En av mina bästa platser i stockholm är Linneas lägenhet. Med henne i köket mitt emot och prata om livet, sitta på balkongen med evighetsfrukost och dricka kaffe. Hon flyttar till USA om en månad. Hade jag kunnat hade jag bott granne hela livet med henne. Kanske mest för att sno hennes DN, visa livsråd och nalla från hennes fantastiska hattförråd.

Det var junisöndag, vi hade precis firat kims student, blivit BFF's med Maja och åkte till göteborg med en sportflaska fylld med tequila. Sommaren startade här och sedan är resten historia.
Känslan av att vara i spanien, på en stor terass och se ut mot en stad man är i just idag och kanske aldrig igen.

Min mamma är som gladast när hon dansar. Det är som att hon är en fest och allt runt omkring henne reflekteras som en discokula.

Det var häng hos filip, vi cyklade hemåt och jag var tvungen att gå av cykeln och knäppa en bild på tina som var gladare över att cykla än en unge i en godisaffär.

Linnéa i sina glitterfransar.
En frukost på string.
Kim i sin naturliga miljö. Så himla söt.
Spanienkvällar på terassen.
En bryggeriet-kväll, sommarsöndag och en sjuttonårings blick.
Melissa och oändligheten.
Järntorget är nog min mest sentimentala plats 2011. Varje gång jag är där hör jag blood bank spelas i fantomhörlurar och hjärtat blir tungt som sten. Himla löjligt. Men så ere.
Och detta, detta är typ en av mina favoritbilder någonsin. Beskriver hela kvällen hela helgen hela året så himla bra.
Samuel ser ut som gubben på tröjan, vi alla var på frukost i Gubbängen och spelade galenpanna.
Så avslutar vi hela denna maratonbildkavalkaden med två favoritsystrar på flådigt bröllop. Så himla fint.

När inget här har värde utom minnet av allt som var vårt;

Kategori: Hjärtekross.

12. Berätta om någon du saknar.
Idag gjorde jag äppelmuffins.
Jag vet inte varför men istället för att ta färdigflytande smör smälte jag en bit hårt smör i stekpannan. på högsta värme till den nästan karamelliserat sig själv till brun glans mot teflon.
Det doftade precis som hos farmor. Det var så att jag kunde blunda och om inte Pitbull och min datorfläkt väsnats i bakgrunden så hade jag varit där.

Svedala. jag står vid farmors träbord som alltid stod mitt i rummet, jag lutar mig mot bordskanten och tittar in i det öppna köket, den svarta spisen som var dyrare än vita men hon ville ju tvunget ha en svart så farfar öppnade gladeligen plånboken för att göra henne lycklig och hon är ju lycklig. Hon öppnar kylskåpet och jag glimtar de fem bregott-paketen i mjölkhyllan. Smöret har stekts klart, det ska bli pannkakor. Ovanför luckorna vilar gamla köksredskap i koppar. Golvet är nästan vinröd ek. Radion är på, den står på drinkvagnen. jag tror det är p1 men jag lyssnar aldrig tillräckligt noga för att höra. I strumplästen går jag de korta men kalla stegen på trädgårdsten för att försiktigt öppna den vita dörren till boden. Jag öppnar, det är aldrig låst. bara ibland, när farfar har glömt att vi ska komma och hälsa på. Jag möts av en lätt doft av fukt och minnen. En ständig röd box med läsk i glasflaskor. Det blir en Zingo. Som alltid. Toffe vill ha en Blåtand. Eller en Cuba Cola om blåtand är slut. Steffi vet inte så hon tar samma som mig.
Jag har min snusnäsduk i håret. Nerifrån faller mina bruna slingor på axlarna och jag hör farmor säga att jag påminner henne så mycket om sin mamma. Hon hade också alltid håret så. Jag får sitta på stolen med trasig rygg som Mats tog sönder en gång. Efter två pannkakor mår jag lite illa av smöröverdosen men det finns inga pannkakor som farmors och ingen läsk smakar såsom zingo i glasflaska förvarad i en verktygsbod utanför svedala.

När vi är klara springer jag och Steffi ut på gården. Vi vill åka pulka. Det är juli, 25 grader utomhus (farmor fläktar sig med en dagstidning och utbrister att det är "så hiskeligt varmt") och inte en snöflinga i sikte. Men farmor letar upp pulkorna och ger dem till oss, om än lite skeptisk. Sen försöker vi åka nerför berget. Berget är kanske tre meter högt i verkligheten. Men banne mig om det inte är ett berg.


Alla hus ser likadana ut så det är klurigt att hitta rätt om man springer bort för långt. Jag går aldrig någonstans själv. Men Victor och Joacim vill gå till den andra lekplatsen så jag följer med. Efter en stund är vi alla tre vilse trots att Joacim lovar att han hittar tillbaks. Jag tror honom för han är två år äldre än mig och nästan vuxen. Han är min hjälte. Vi får fråga tre förbipasserande innan vi hittar tillbaka och farmor är kanske orolig kanske inte, det beror på hur länge vi har varit borta.

Vi dricker mjölk i kristallslipade glas som alltid är lite för sträva i greppet. Jag går längst den avlånga hallmattan och försöker hoppa jämfota mellan cirklarna.

Det är vinterlov och Farmor lär mig baka småkakor. Det är viktigt att smöret inte hinner smälta för mycket när man arbetar med det för då blir det ga-alet. Finska pinnar, schackrutor och kransar skapas med försiktighet och tas med hem i kakburkar i plast.

Nu har smöret fräst klart. Jag blandar degen och smakar av. Det smakar precis som hennes småkakor. Jag vet att det inte är sant men det kändes som att farmor talade till mig genom dofterna. Som att hon säger; "men lilla Pamela. inte ska du vara ledsen, älskade barn. Jag kommer ju snart, jag blir bara borta ett ögonblick. Leif? passar du barnen sålänge?"

och vi, vi är redan fria;

Kategori: Weekend Wars.Hejhejhallå. Jag hann inte säga adjö i fredags innan järngänget Frost och björnelefant drog mig iväg till bästkusten, drack kungöl i bilen och spelade marry,do,kill. Jag kom hem till min allra bästa Johanna och spenderade hennes sista kväll som singel med Jenny, asti martini och bridesmaids. Dagen därpå var det bröllop och pannkakor. och jag hoppade på ett tåg som min käraste Kimmy redan var på och vi åkte vidare till göteborg för klubb s-tårta och massa massa kaoz. Jag skulle egentligen ha åkt hem igår men jag stannade kvar. Så nu har jag precis kommit hem, är otroligt back i skolarbetet men har haft en av höstens bästa helger. Så värt. Over and out.

we're half awake, in a fake empire;

Kategori: Dress up in you.

Dags att kolla in mobilen igen!

En vardagsfrukost med hallon och valnötter + pose-ig citronmeliss som tog över min mobilkamera en helg.

Jag fick kärleksté av Kim sist jag var uppe i Laholm och fick bästa lappen till!

Fika på simpan och leka att vi är vita?

Alltså. vad ska man säga. så himla mycket kärlek. manlove.

Detta är rätt mycket mitt liv just nu. Cykla förbi fiskehoddorna och hänga på orkanen och dricka kaffe och plugga.

Helgen spenderades i sängen med böcker jag aldrig läste och släkt i vardagsrummet. sjukt underskattat.

Fikor är annars min bästa grej på vintern. Massa värmeljus, varma bad med duscholja och clementiner en masse.

it's always darkest before the dawn; (shake it out shake it out)

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Just nu är detta min favoritlåt. Upptäckte inte dens storhet förrän jag såg dem på SNL förra veckan. Så. himla. bra.

home is wherever i'm with you.

Kategori: Weekend Wars.

Berätta om din bästa vän:
(melissa och johanna är också eviga tronarvingar till denna plats men jag tänkte skriva om den tredje nu!)


Tjockis, bästeban, hästochvagn, poto, assface, eteeban osv. kärt stört barn har många namn.
Det finns något med Esteban som gör honom till att vara bäst i världen på så sjukt många sätt.
Vi har gått igenom en livstid av problem runt omkring, hängt i gäng med alla världens nationaliteter, rest runt som inga andra och har femhundra interna skämt.
Vi har hängt ihop sedan vi såg ut så här;

dvs gått från kids till coola katter på nolltid. Eller ja, tio år nu snart (!)


Om det inte hade varit för Esteban hade jag aldrig sett så många platser, känt så mycket folk och sett så många serier.
Något av det bästa med honom är att han lär mig nästan varje dag att vara snällare. Att ge folk lite mer. Lite mer tro. lite mer hopp, och lite mer kärlek. typ. usch vad ostigt det blev nu. När jag gråter över killar lånar han mig en axel och bjuder mig på cider, säger att de är idioter och att vi ska dansa istället. Om jag gör något fel så säger han det med detsamma, om han gör något fel säger jag det med detsamma och hans åsikt betyder så mycket att jag inte kan tro det riktigt. Ibland ses vi inte på veckor och ibland hänger vi nästan dagligen. För övrigt har vi världens bästa humor i hela världen, kan samma tre språk flytande och är världens bästa dissningsmaskin. Om jag hade trott på själsfränder hade han nog varit it.

i guess i could take prozac right, and just smile all night, to somebody new, somebody not to bright but sweet and kind;

Kategori: Dress up in you.


Death cab for cutie-röst mixat med magnetic fields-sång. Fint.

No, I dont wanna fall in love with you.

Kategori: Saker man ser.

Berätta vem du var för ett år sedan;
(ja, jag kommer sno lite av den där listan som cirkulerar på alla bloggar, men jag orkar inte göra det varje dag så det blir lite hipp som happ.)

För ett år sedan var det början av december 2010 och jag vet väl inte vad men jag var väl ungefär lika mycket uppe i livet som nere på gatan. Tentaångest, rapportskrivande och oppositioner. Och jag gnällde lika mycket som jag gör nu. samtidigt bodde Bea hos mig sporadiskt under hela december vilket gjorde att allting blev fantastiskt.

Vi bakade saffransbullar, pepparkakor, blev bundis med onlinepizza och adressen sturegatan 3c (jag kan fortfarande portkoden). Det var snö upp till knäna och jag drog Beatriz rullväska genom denna snön i vad som kändes som mil i decembernatten hem till Limpan. Vi drack tequila på en måndag och bestämde långresor som aldrig blev av. och jag trodde väl i vanlig ordning att jag aldrig skulle bli kär igen. HA. Det är det som är så kul nu. Man har ingen aning om vart livet tar en på ett år. Även om man ligger i samma säng och lyssnar på samma snöblandade regn. och nu ska jag sluta citera håkan hellström.

Vinterns händelse var nog utan tvekan studentfesthelgen som slutade med att två av våra kära stockholmare fortfarande tror att de är i exil från skåne för. Menjagmenarvaddådå lite stulna bullar och grumligt vin har väl aldrig skadat nån? Dagen därpå maratonfikade vi och jag träffade en av mina bästa människor idag, Kimmy.
london
Förutom det där tog jag ju johanna under armen och tog ett försenat ryanairflyg till London tillsammans med Anders och Bästeban. Och allt det där var ju en hel historia i sig. Minns mest jägerbombs, frusna tår, blommiga tapeter och den himmelska busschaffören som lät oss sova i bussen. (johanna gifter sig om några dagar. kan ni fatta det? jag kan knappt. himla galet och fint på samma gång.)

Amores del sur;

Kategori: Hjärtekross.


Jag hittade en ny favoritsajt idag. fuck yeah chile! heter den kort och gott.
Den latinamerikanska sidan av min kropp slår mig lite för faktumet att jag inte reser dit i vinter. Men vissa sagor är redan besannade medans andra inte ens börjat skrivas. Och just nu vill jag hellre skriva nytt än skriva om historia.
Dock är ju det underförstått att Chile är ett av de vackraste länderna i världen i mina ögon.
Checka in!

and he prefered a place of permanence instead of the awful guessing-games of choice and shame;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


När jag åkte till chile för snart tre år sedan fick jag en blandskiva av melissen. Den blev på något vis ett soundtrack till den tiden av mitt liv och låtarna som var med älskar jag fortfarande. Bland dem var denna. Tre år har gått men jag är fortfarande hungry for a holiday.

Dont you try and tell me that you never loved me, I know that you did cause you said it and you wrote it down;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.

Det är december! Min bästa månad.
Vintern är ny, clementiner i överflöd, pepparkakshusbak, julmust, prinskorvar, snö, lediga dagar (men inte än! suck), jobba juldagarna och tjäna in cassshen, massa bra filmer på tv och just i år hinner jag med minst 3 olika städer och vänner innan året är slut. Plus ett bröllop. Samt fyller tjugotre. Vilket jag försöker vänja mig vid. Känns så sjukt...gammalt.


För att fira att december är här och att det snart händer mer peppiga saker i mitt liv än på länge så bjuder jag på lite Nash. Kate Nash. För hon tog mig igenom min mest hjärteskärande december och för det älskar jag Made of Bricks till döds.