but boys have those eyes that will cut you to ribbons sometimes;

Kategori:

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
För första gången någonsin känns det inte som att jag gjort så mycket Nytt detta året. såklart jag har, men inga livsomvälvande saker som jag liksom minns sådär tydligt.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Japp! bland annat blev Bonde och Stoffe föräldrar till världens sötaste Mirabelle.

Vilka länder besökte du?

England med mamma i våras och spanien i augusti med tjejerna.

 

 

 

 

Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015?
jag vill ha en egen lägenhet. kan jag snälla rara få en egen lägenhet år 2015? efter tre år i stockholm? please? give me a flippin break liksom.

 

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
alltså minns mer känslor än datum detta året. typ dagen då jag fick reda på att min familj fallit ihop och imploderat i form av en morbror som inte längre ville vara gift med min vackraste, mest underbara moster efter 30 år. när mamma och jag pratade om det på flyget och jag grät på tusen meters höjd över att jag inte räckte till. när jag stod på ett dansgolv utomhus i barcelona och sjöng med i de spanska smörballaderna som om jag aldrig gjort något annat i mitt liv.

Vad var din största karriärsmässiga framgång?
jag blev ställis på jobbet och fick mer ansvar samt frihet. även om mitt jobb inte har nån vidare status eller hög lön eller ens är kanske något jag vill jobba med hela livet, så är det faktiskt oftast himla kul och jag har en jättefin chef och goa kollegor. så jag är nöjd.

Och din största framgång privat?
att jag fortsätter att växa, fortsätter att våga, att bara faila och skaka av mig dammet och prova igen. jag var hjälpis fyra månader av året och jag flyttade för både fjärde och femte gången här uppe.

Vad spenderade du mest pengar på?
Eh, inredning och hyra.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2014?
inget kan ändra på det - Maggio, Nirvana - Sam Smith och Graceless - The National

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag, i mig själv har varit ganska glad typ helatiden. nöjd och glad över hur livet varit. dock har jag varit ledsen eftersom så många runt omkring mig har haft ett riktigt tufft år.

Vad önskar du att du gjort mer?
gått ännu mer i tjänsten, vågat säga mer nej till jobbet och sett min släkt ännu mer.

 

Blev du kär i år?
alltså. jobbig fråga. jag kan inte svara Ja för det är inte riktigt sant, men att svara Nej är heller inte riktigt sant. hursomhelst är jag inte kär när 2014 tar slut.

 

Den bästa tv-serien?
Upptäckte Brooklyn nine-nine och den tog sig direkt till topplistan av bästa serier ever.

Bästa böckerna du läste i år?
Vindens skugga!! samt de två efterföljande böckerna som jag slukade på en vecka.

Bästa filmen du såg i år?
About Time med bea och kim i karlshamn med huvudet i deras knän.

Den maträtt du åt oftast 2014?
alltså, fatty fat fat men jag tror nog att Pasta Carbonara toppar den där listan.

Något du önskade dig och fick?
En lägenhet som jag kunde ha mer än 6 månader.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Firar ju ej. men vaknade, åt middag till frukost med folket, vi tog en långpromenad i skogskyrkogården och drack glögg och tequila och åt tacos på köksgolvet. hade väldigt väldigt roligt.

 

Högsta önskan just nu?
LÄGENHET LÄGENHET LÄGENHET LÄGENHET KOM IGEN LÄGENHET.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om jag hade lyssnat på min hjärna istället för mitt hjärta och inte låtit någon göra en disaster out of me. men slutet gott allting gott.

Vad fick dig att må bra?
Att hänga med Bea, prata om livet och dricka cava, att dansa under bar himmel i barcelona, att gå på alla mina vänners konserter och sjunga med och kramas och vara del av allt. att komma hem till malmö och bli helt och hållet omhändertagen.

 

Vem saknade du?
Farmor, alltid. men även Sanne, som vi förlorade som ett pappersflygplan till tofflarnas värld. låter hårt, men är så sant.

Vad är du mest stolt över?
Att jag har klarat mig själv så himla bra. jag har liksom ett helt vuxenliv som jag sköter själv, betalar själv, klarar själv.

calleth you, cometh i.

Kategori:

en dag förevigade jag mitt kylskåp. mitt femte i stockholm. kanske mitt allra bästa.
högst upp är en bild på mig & sanne på WoW-12 när vi var mitt-på-dagen-rusiga, jag hade precis varit i paris dagen innan typ, hon var nykär i mika men hängde fortfarande med oss. vi la oss ner på plasten och inväntade florence and the machine. en av de där dagarna jag sparar i minnesbanken. saknar henne så himla mycket ibland.
pepe le pew-magneten fick jag av Nenne när jag var nio. det var den första saken jag sparade till min framtida lägenhet. känns fanastiskt fint och absurt att den fått följa med mig hit. turkost ram med bild på mamma + morbror när de var pyttesmå. sen äre bea och jag på ett hustak i spanien, en bröllopsbild på maja och tobbe som jag fotograferade.
och så nytillskottet, bild på min farmor och farfar circa 1993. min farmor saknar jag också varje dag. det är nio år sedan hon dog men jag saknar henne varenda himla dag.
Alla andra magneter är från olika museum, med undantag för koalamagneten jag fick av Boogie och den gröna do be do be do som jag köpte i dannmark när jag var cirka fjorton och vips var det den andra saken jag någonsin sparade till min första egna lägenhet.
 
min bror anlände hit förra fredagen och vi firade med carbonara, på spåret och snack.
på lördagen gjorde vi pizza
på söndagen bjöd vi över folk men i måndags! då tog jag honom till carmen och introducerade honom för den allra heligaste Schnitzeln. och Karhu my love. två tonårstummar upp. palle och johanna joinade i vår loser-kväll och det var en väldigt fin måndag, allt som allt.
men visste ni att jag hann inte ens andas emellan att brorsan åkte hem och fyra nya muppar invaderade min lägenhet? de där som jag tjatat på i åratal att de ska hälsa på mig.
steffi tittade ut genom trapphusfönstret.
och vi fick oväntade frukostgäster. slängde ner en potatis men den blev inte uppskattad. alla skåningar som vi är var helt uppspelta över att se rådjur. emma skakade på huvudet och tyckte vi var jättelöjliga.
jag blev tjugosex i torsdags och vi gick en promenad genom skogskyrkogården. det var sorgligt men vackert men kallt men ljust men fint.
efteråt gick vi hem, drack varm choklad med strårom, grädde och små bitar polkagris. efter några timmar gjorde killarna tacos och vi drack bubbel och jag tror aldrig vi spillt så mycket någonsin. var helt fantastiskt roligt. efter det gjorde jag om steffi till frida kahlo.
och när alla himla hedniska dagar var över (jul, födelsedag) så kunde jag äntligen med gott samvete lägga upp en bild både på mig själv och på min present jag fick av herr och fru montecinos. nämligen tant brun tant grön och tant gräddelin. alltså de var så fina att jag trodde jag skulle smälla av. la stolt upp en bild både i pyjamas och helt osminkad och sunkig. med klohand.
 
och igår! igår orkade vi egentligen inte gå ut men jag propsade på att de måste liksom se stockholm och inte bara hökarängen city så vi bokade bord på min bästa tapasresturang och samlades ett helt stort gäng. anders var där! kramade om hårt. calleth you cometh i. dessa människor alltså. jag har känt dem i 8, 24 respektive 10 år. lungor.
avslutar dekadens/familje/minneshelgen med denna bild. fina hens. de fråga om de fick prova kläderna jag har på väggarna och såklart fick de det. fina blomsterpojkar.
 
 
det var allt för nu! nu jobbar jag två pass, ska till två doktorer, vakna upp och sen är det tisdag och då åker jag till malmö det sista jag gör det här himla året!
 

ibland är en lögn det finaste man har;

Kategori:

för någon vecka sen körde jag en liten throwback mot sommarens bästa resa no doubt:
när vi efter en lyckad tapasmiddag i de gotiska kvarteren hamnar på något slags torg och BÄR bea i ett litet lyckorus framkallat av kombon vara utomlands med några av de bästa man vet + en euroscava. fina tider.
 och för att gå i cavans tecken mötte jag upp systrarna Gardelin för bubbel och skönsång på söder.
en ganska händelselös vecka följde, det mest spännande jag gjorde var att ta blodprov på lidingö sjukhus och fota min arm i hallen.
men allt det där ändrades snart för mina favorittjejer kom o hälsade på mig! mamma + moster + steffi. vi gjorde sådant som vi älskar, kolla runt på söder, gå på marknad, fika en masse och äta gott.
lite såhär var liksom hela helgen. här ser ni mitt lilla köksbord. mysigt va?
veckan avslutades med systrarna gardelin på fotografiska. himla bra slut på veckan.
i tisdags var jag med i företagstjänsten. var så himla mysigt att hänga med mina hägerstensfavoriter.
och sen, efter tjänst, ärenden, möte etc etc i all evighet, tog jag på mig min fleecerock, slängde mig i soffan och avfyrade en selfie. lycklig.
för kvällen därpå samlades hela mitt stockholm i Zinken för att höra piece of pieces sista spelning typ ever? jag hade så kul och pratade så mycket att dagen därpå vaknade jag med halsont. jobbigt liv liksom.
hade två jönköpingstjejer på besök. finaste personerna. vi åt långfrukost i mitt kök och bea hängde på. himla fint.
och veckan avslutades med ett hökis som badade i vintersol. eller som jag kallar det, "som telenäten drömmer om svalorna i vår"-ljus. tycker att denna typ av ljus ser ut precis som Cowboys med Kent låter.
hej jag heter pamela och associerar allt i livet till låttexter.
 
 

berätta om en resa du gjort i år;

Kategori:

det var en gång fyra tjejer som satt i ett kallt sverige en aprilkväll och bestämde sig för att boka en utlandsresa ihop. har liksom känt dessa brudar i evigheters evighet, bott med 2 utav 3 och ändå har vi liksom aldrig gjort något riktigt ihop. Så vi bestämde oss ganska snabbt att vi skulle till Barcelona och eftersom jag drömt om staden sedan jag var sexton och msn:ade långa nätter igenom med en katalansk pojke, tänkte jag, såklart vi ska. pojken är sedan länge ett minne blott men vid första anblick av kataloniens huvudstad var jag kär. kär i montjuic, plaza espana, faktumet att jag kunde prata med ALLA, de små bagerierna, pensionärerna som levde rövare och alla trånga gator, det gotiska områdena, husen. allt allt allt. plus att jag läste Vindens skugga, som utspelar sig i staden. blev helt förtrollad av magin och mystik som hela stan är sprängfylld med.
 
så detta var en onsdag, vi tog en lift upp i berget och hängde lite vid det gamla fängelsets murar. himlen över oss och havet nedanför och hela livet under fötterna. solen sken och cavan kostade 1 euro.
 
jag och min fina fina bea. <3