det finns tid till försoning innan natten tagit slut,

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.

jag förstår att bloggen inte är så rolig för er att läsa nu. Men jag vet också att på sommaren är bloggar nästan helt i dvala. Så även min, för första året någonsin.
Denna månaden vet ni att jag jobbat ihjäl mig, (så pass mycket att jag idag inte vet hur jag klarade de sista tre timmarna stående) och när jag inte jobbat har jag försökt lapa in all sommarsol som går. Det som är kvar nu är en förväntansfullt stor julilön och en suspekt liten ursäkt till solbränna.

imorgon bitti tar jag intercitytåget till stockholmsstaden med slutdestination strängnäs i helgen.
Tillbaks i skåne län är jag inte på en ungefärlig vecka. Så vi gör som vi brukar, jag lämnar er temporärt med en ny, finfin spellista, nej! TVÅ finfina spellistor. En med gamla klassiska sommarsvett-dängor och en med nya finiga låtar jag inte kan förmå mig att sluta lyssna på. Nu måste jag slutföra min packning, lacka om naglarna och städa klart rummet. Ha det BÄST. och glöm inte kommentera. (klicka på bilderna för spellistorna!)

Mina fina och bästa på varma stockholmsgator för ganska exakt ett år sedan.

Förra årets malmöfestival. Bob hnud live + småtimmarspizza i svettvärmen.

a lady in need is guilty indeed,

Kategori: Dress up in you.


Förutom att ligga horisontalt på sandstrand och lyssna på min gamla hederliga ipod så har jag hunnit igenom lite av stans reor i förmiddags och fick med mig hem både silvriga små örhängen, en svart pennkjol och dessa underbart knasiga solglasögon. Tio spänn - check!

you and your sister live in a lemonworld.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


eftersom jag typ håller på att smälta bort och inte mycket mer tänkte jag bjuda på en låt. (klicka på bilden)
Hoppas ni har en fin söndag babies.

Svettiga sommarhälsningar från malmö.

Kategori: Weekend Wars.


bild; bästaste nästkusinen Annika.

Hej mina fina! jag är mitt inne i mina jobb-maraton-veckor och spenderar mina dagar i kalla köpcenter med bästa Katja och prisändrar smycken, tipsar tanter om de finaste pärlhalsbanden och kommer hem med ömma ben.
Imorgon har jag min första lediga dag sen i tisdags, och just nu väntar jag bara på att ta bilen till sommarstugan och lägga mig i skuggan och inte tänka på merförsäljning på nästan 48 timmar till. Lite roliga saker händer ändå under dessa stress-veckor. På tisdag ska jag och johannabanana till köpenhamn för att se Regina Spektor och sedan peppar jag för fullt för Stockholm om två veckor och Way Out West om ganska exakt en månad.

Vad gör ni i sommar?

instead im just crazy, and totally mad;

Kategori: Saker man ser.


Hej mina fina. Jag är på väg ut just nu, ska spendera förmiddagen på stranden med mamma och världens bästa ELLE-tidning! de brukar inte vara så bra men denna månaden är det nostalgi-numret med tillhörande modejobb med världens finaste kråksparkar och höga höga frisyrer. Utöver detta jobbar jag mest igenom de soliga dagarna på ett iskallt köpcentrum och spenderar kvällarna i sommarstugan med att suga ut de sista solstrålarna för dagen. Eller så hostar jag, snörvlar och sen målar jag naglarna i olika färger. Eller så lyssnar jag bara på Girls och peppar inför WOW!
Ja, ni hörde rätt. Jag ska på wow. Köpte biljetten i måndags. Har velat åka dit i kanske 3 år nu. YeY!

oh I wish I had a sun-tan;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Klicka på bilden för att komma till min favoritlåt just nu!

I like your sundress,

Kategori: Dress up in you.


Hur skulle du beskriva din stil?
Om jag vill göra det enkelt för mig beskrivs det väl kanske som Elsa Billgren som kan ha byxor.
Jag älskar ju 50-tal men orkar inte alltid gå helt ut för det som typ strutbehåar och mamelucker. Det är inte min grej riktigt. Jag äger ett par jeans och vill hitta de perfekta höga shortsen. Men annars går jag alltid i kjol eller klänningar.

Har du någon stilikon?
Elsa, Sandra, Emma, Ida och Jessica har fantastiskt fina kläder och bloggar.

Vad influeras din stil av?
Allt från små ideér jag får för mig från film och tv-serier, modetidningar osv.

Vilket plagg är typiskt för just din stil?
Jag tänker inte så mycket på det själv, men från vad melissa och c:o säger så är det väl vippiga kjolar, rött läppstift, kanelbullar i håret, prickiga plagg och converse i alla rengbågens färger. "du är så poppig!" brukar hon säga.

Var handlar du oftast kläder?
Jag tror inte det är något specefikt ställe. Ibland h&m, ibland monki, ibland second hand, ibland någon annanstans. Men allt som oftast på rea. Några av mina mest använda plagg har kostat typ 30 spänn.

När uppfann du din stil?
Den stilen jag har nu växte väl fram i takt med första håkankonserten 2005 då jag köpte mina första converse, resten är historia.
-

sommarbild anno 2007.

Hur gick det till?
Jag vet inte riktigt. Jag blev väl äldre. slutade lyssna på mammas råd, började lyssna på mammas råd, slutade igen, började följa modebloggar, lyssnade på mammas råd med ett halvt öra igen,

Vad har du för stilhistoria?
När jag var riktigt liten klädde mamma mig bara i märkeskläder och plagg från Benneton. Sen kom andra halvan av nittiotalet och då har jag haft allt från en mossgrön sammetsklänning till fisknätskofta till tjocka pannband till cykelbyxor, manchesterjacka, platåsneakers, jeanshalsband, silvrig dunjacka, scetchers, egenritad tröja med en kyckling på, blommiga jeans, helt beiga outfits och så vidare till det jag har idag. En helt sjuk cpresa. Men alltid fashion.

Mormor, jag och Mamma, tidigt 90-tal.

Nämn en svensk person som du tycker har en snygg stil: Min bästaste finakinatina har okladerlig känsla för stil.

There isn't much that I feel I need;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Trots popkompis neggokommentar "man GÖR bara inte covers på animal collective!" så gillar jag Taken By Trees version av My Girls. Mest kanske för att jag kan sjunga med och det blir rätt. För det är ju också det enda jag vill ha, inga fancy things, bara four walls och adobe slats till mina pojkar. Lyssna ni också. Det gör jag efter en lång jobbdag, halsfluss och en trasig mobilskärm. Åh måndag, vad jag ogillar dig.

so go ahead and play hard to get;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Igår hade jag en vän med en bil (bästeban) och en vän med ett körkort (timo) och eftersom jag har pengar på fickan och dålig karaktär så hängde jag på, vi köpte marshmallows och cocacola och korvbröd och chorizos och jordgubbar som jag fick vakta i baksätet hela vägen dit medan vi lyssnade på 80-talshits och vips så var vi framme i Ystad hos Kate. Grillchill, alkis-krocket, prat och viskleken på verandan avlöste varandra tills vi inte orkade mer och såg på Team America på platt-tvn och sedan gick vi en lång promenad hem till heidi där vi somnade efter hetsiga disskutioner ang om vi skulle vidare till metropolen ystad city by night eller sova välbehövliga timmar. Idag gick vi upp omänskligt tidigt och sedan dess har jag bara jobbat, svettats och ätit. Fin helg!

I remember everything, I even loved your family.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Idag är en fantastisk fin dag som jag knappt hinner njuta av förutom en halvtimme på balkongen, så jag tycker att ni kan lägga över denna låten i era ipods och lyssna ute i solen. För idag bör ingen sitta inne!
lyssnalyssnalyssna.

att neutralisera mina vener från friktionen av dina överarmar,

Kategori: Hjärtekross.

det nu när du inte längre registreras i hjärtvalven hjärnan börjar radera ditt minne påminna om vad som är värt att spara vad att deleta lägger dina blickar långsamt i papperskorgen tillsammans med dina händer knän visa ord frågor jag aldrig förväntade ställa din ryggtavla som fick mer psykotiska ängsliga blickar än Robert Pattison i en flickskola högerhanden som hållit min genom vantar lårhalvorna som fastklistrades med varandra i trånga barer kalla nätter tröjor med igenkänningsfaktor interna skämt vi alltid drog så beslutet tas att neutralisera mina vener från friktionen av dina överarmar skrubba bort gåshuden orsakad av din åsyn vinka adjö till ord som aldrig vågade sägas packa ihop svartsjukan till alla flickors händer som kanske rörde dina fingertoppar eller kanske inte så hjärtvalven lämnas sterilt rena de ekar som långa sjukhuskorridorer du aldrig expolderade dig igenom utan fotsteg rispades in istället lämnade märken längs golven där de inte syntes mycket det tog lång tid att inse de behövdes också tvättas rena målas över med klorvit färg lämna rum för framtida explosioner kanske ingenting.

hey remember that time when we decided to kiss anywhere exept the mouth.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Idag är ingen vanlig dag för idag får ni gullungar (sagt på bred skånska) min spellista. En som jag filat och lagt till lite då och då på, under fasligt många veckor. Så ta hand om den. Klappa på den. Lyssna när den talar, ha med den på picnickar och sena mcdonaldsbesök.
Så, här har ni, Alligator tears cried over you!