this shoes, I don't even need to buy a cool dress, if you aint there, there's nobody else to impress.

Kategori: Dress up in you.


Nu drar jag och min sextiotalsutstyrsel och säger adjöken fröken till detta skitår!
ses 2011 babycakes.

every now and then, when i'm all alone, I'd be wishing you would call me on the telephone;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


När jag var fjorton-femton var det här det bästa jag hade hört typ, någonsin. Jag gick till Rocks och köpte CD-singeln, jag hängde framför MTV och ZTV varje dag i hopp om att den skulle spelas. Musikvideon var något av det coolaste jag hade sett och killen i videon gjorde att hela tonåriga jag blev lite knäpp. Jag ville se ut som Stacie och jag ville också hänga i en amerikansk gul skolbuss och trycka kollegieblocket mot fönstret.

Sedan blev jag äldre, och alla cd-singlar fick tillbaks sin rättmätiga plats i ett dammigt hörn. Men så idag, efter jobbet nu precis när jag PMS-at igenom halva dagen efter lite skit som hänt och smsat mina bästa och beklagat mig och varit emo, så började min hjärna spela upp den här låten. Helt utan anledning. Så nu känner jag bara att jag måste lyssna isönder den lite till. För fjortonåriga pamelas skull.

this is the year it all will happen:

Kategori: Weekend Wars.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Ja. jag tror att när det går år då man inte gör något man aldrig gjort förut då dör man lite inombords.

Har du några nyårslöften?

nä, inte så. Tänkte bara lite på lekmans textrad; and I swear to never kiss anyone who doesnt burn me like the sun. Och höll det.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Inga vänner så, men minst tre gamla klasskamrater blev föräldrar. Galet.

Vilka länder besökte du?

Danmark och England!

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?

tjugofjärde april tror jag. När jag lärde mig att våga lite till.

Vad var din största framgång 2010?

att jag lärde mig att tacka nej till saker jag inte kände mig bekväm med. Dåliga jobb, konstiga situationer och saker som inte kändes helt rätt.

Största misstaget?

jag tror inte på misstag riktigt. Alla lär sig.

Bästa köpet?

Mina Dr. Martens. Åh vad jag älskar dem. Och min solgula beyond retro-klänning för 50 spänn!

Vad spenderade du mest pengar på?

Resor till Stockholm, Göteborg och London. Så värt. Så så Så värt.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

att hänga i Stockholm gjorde mig riktigt glad. Att Esteban kom hem i maj gjorde mig också riktigt glad.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?

denna, denna och denna.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Den första halvan var förutom små helger som gjorde allt värt riktigt kaos. Jag var lite lost. Ganska ledsen. Ganska ensammen. Den andra halvan drog igång mig så mycket att jag omvärderade hela min livssituation och ville typ aldrig lämna staden någonsin igen.

Vad önskar du att du gjort mer?

Kanske tagit mer risker. Man ångrar aldrig riskerna man tog, bara de man inte tog.

Favoritprogram på TV?

Gossip Girl, HIMYM, Big Bang Theory, South Park och American Dad.

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?

Det var ju nu i lördags. Firar ju inte dem. Jag jobbade på Entré, hängde hemma på kvällen och pratade med en väldigt söt människa.

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?

Som förra året, men väldigt svart. Och så använde jag rött läppstift lite oftare, och lite mer vippiga kjolar. fint.

Den bästa nya personen du träffade?

Bea, kicki, Adrian, Boogie!, Fian, Mikael, Andrée och Samuel var klockrena människor jag träffade, men ingen var sådär BÄST.

simply knowing you exist is'nt good enough for me;

Kategori: Weekend Wars.


Juli kom och jag ville bara hänga på uteserveringarna i västra hamnen innan, under och efter jobbet.

Vi åkte hem till Kate i Ystad en fredagskväll för att grilla och lyssna på bra musik på altanen samt spela alkohol-krocket. Det var väldans underhållande.


Sedan gick det någon vecka hit o dit och då vart det plötsligt dags för att ta en massa tåg uppåt landet igen!
Vi landade med steffis enormt tunga resväska i Strängnäs.


Och jag fick klämma på Citronmelissen min igen!

Annars spenderade jag mest kvällarna med mina favoritgöteborgskor och pojkarna.


Efter helgen tänkte vi att vi skulle hänga kvar lite till i stockholm. Så det gjorde vi. Åkte tunnelbana, åt sushilunch, hängde i Solna och lite sådär. Det var jättefint.


Augusti var förutom svettiga nätter, eviga jobbtimmar och små utflykter till vattnet mest känt som Freaking WOW i tre dagar fyllda med spöregn och fantastiska artister i göteborg. Vi sov 3 tjejer på två madrasser i Kortedala och spenderade varje natt på världskulturmuseét, missade sista spårvagnen hem och spatserade därför omkring i centrala göteborg fram tills sju på morgonen. Sommargryning har aldrig varit bättre.

Annars firade vi att det var malmöfestival och kräftsäsong med en helt superlativisk Kräftskiva hemma hos Steffi. Jag gjorde egendesignade personliga struthattar med olika sjödjur på och vi sjöng alla snapsvisor vi kunde komma på.

Och så avslutades Augusti med en förlovningsfest för Steffi och hennes fästman. Här posar alla latinokusinerna.


Jag gick på bröllop med en massa snygga tjejeeer i mitten på september, i stockholm.


Som var ungefär såhär fint, helatiden.


Veckan därpå tänkte vi alla skåneflickor och pojkar på att; varför drar vi inte till GBG och tittar på när våra vänner spelar live med sina band på Parken? Så vi gjorde precis det. Men först hade jag linnea och johanna lite förpepp-dans på hennes balkong. Det måste man liksom. Det är inget att diskutera om.


Och det kom till att bli en av de bästa kvällarna i år.


Och jag avslutade hela sommaren med att gå back to black! eller brown.

it's so easy to break a heart (feeling 22, acting 17.)

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.

myspace image at Gickr
Såhär såg jag ut idag, Dock är jag gladare än vad som det ser ut som på bilden, haha.  ett år äldre. Version 2.2. feels good. Lyssnar på denna låten.
Inga gratulationer dock, jag gör inget sånt skit. puss!

Fifteen heart-attacks later;

Kategori: Weekend Wars.


April kom och mina favorit-bröder-konstellationer Joungers & Jieboldts sa kom häng med till stockholm över helgen och det var ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. Plötsligt befann vi oss på hemmafest i Segeltorp med massa fint folk. Stannade till tidig hemgång och sedan började en helg som både innehöll picnic på djurgården och snöstorm.


Annars var det månaden jag började jobba extra på Mobilia igen efter några månader på trianglen. Kanske ett av de bästa valen jag gjort i år.

Annars var aprils höjdpunkt superhjältefesten hemma hos Robin&Filip. Jag hade på mig svarta kläder och en platstrustning och var en 60-talssuperhjältinna ingen hade hört talas om. Bäst var nog Sammys blåa man som fortfarande vittnar om sin existens med blå fingeravrtyck i vardagsrumstaket.


Sen kom maj och jag kunde inte vara lyckligare än jag var då. Sommarsol, blå nya converse och Bästeban kom hem från den evighetslånga resan till Austrailen.Jag spenderade en helg enbart på inflyttningsfester där jag dansade till Grease och med hattar, såg folket dansa på parkeringen utanför och blev hemkörd av fina pojkar.


Jag och Steffi åkte på en 48 h-resa till London för att stilla vårat Primark och billiga-converse-sug.


Vi åkte till GBG för skilsmässofest och hade stereotypiskt kuddkrig som inte var så stereotypiskt. inga fjädrar i luften utan mest väldigt hårda kuddslag från adhd-kompisar, haha.


Och så avslutades maj med ett fint jugge/arabröllop dagen efter GBG-resan.


Juni kom och jag ville bara ha semester så några dagar in i månaden tog jag mig upp till Stockholm mitt hjärtas stad, hängde med Melissa, åkte båt till djurgården och var på studentfester till tidig morgon.


Utöver det fick jag för mig att sy min första blus och sagt och gjort blev det så!

Och fyndade mina första efterlängtade trätofflor!

jag ska dansa trots att hjärtat brister, dansa trots att du inte är här.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Så sjukt bra låt.

let's get this started girl;

Kategori: Weekend Wars.

Alla gör sin årsresumering, så jag kan väl göra det också då!

Året började hemma hos filip&robin, såklart. sista kvällen 09 och ett perfekt avslut på ett perfekt år och även en perfekt början på något nytt. Jag stannade till tre och ville aldrig åka hem.


Jag blev smärtsamt blond.


Och orkade inte med malmös mörker och avsaknaden av fina människor så några klick på malmoaviaton.se senare var jag i huvudstaden med Melissafrukost på bästa Bakverket, spenderade kvällarna med dans i tomt vardagsrum, worms-spel i Skärmabrink och långpromenader vid Slussen. En av mina allra bästa stockholmsresor. Ville aldrig åka hem.


Februari var kanske värst med ett jobb som dödade, snö som aldrig försvann och massa annat som av någon anledning gjorde hela kroppen tung som bly, men Emma och Linnéa kom över en helg och vi åt pannkakor, gjorde "en malmö" ute och drack tequilashots hemma hos Steffi. Finfint.

När mars kom var det fortfarande kallt så jag bakade macaroons själv en fredagskväll, började träna sjukt mycket och försökte bara äta nyttigt, mina älskade bröderna Jounger drog upp mig ur misären, sa vi åker till gbg imorgon, kom!, jag följde med och vi hängde på sejdeln, Cissi missade spårvagnen, killarna spenderade natten på Sahlgrenska och hämtade oss på morgonen för att äta frukost hos Thom. Sedan åkte vi till Lund på adjöfest till sena söndagskvällen och jag åkte tåg hem med Jono och pratade om att flytta till Australien.

Det var de första 3 månaderna!

I know you and I know you're not afraid to say the least.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.

Förresten, på tal om pepparkakor, så äter jag min lilla Frenger nu och dricker typ en hel kanna med baileysté och lyssnar på det bästa albumet jag visste när jag var liten poppare med felkammad snelugg och h&mprickiga linnen.
Klickaklickaklicka på bilden!


Ursäkta mitt måndagströtta anlete, jag har hängt i skolan för sista gången i år och det var tydligen ansträngning nog en måndagsförmiddag.

och så en pixlig bild från tiden i fråga. Haha. Mew i Köpenhamn 2006.

there's no escape from my snow brigade;

Kategori: Weekend Wars.


I torsdags gick jag över de snöiga gatorna
och hamnade hemma hos Steffi som välkommnade mig med drinkar och pepparkaksbak. Jag gjorde bland annat hjärtan med fina budskap.

Lite andra saker jag kom på var en örn, vodkaflaska, mustascher, grisar och pingviner.


Steffi, som går i giftastankar, gjorde ett hus, ett par, en katt och sådär. Jag tillförde en triangelbebis.

Och jag gjorde en lägenhetsbyggnad, vodkaflaska, en Frenger och en mustasch som sagt.
Vadå undermedvetna framtidsplaner?

We require certain skills;

Kategori: Weekend Wars.


Det här lyssnar jag på rätt så mycket just nu. Jag har fantastiska poppojkar som vänner som kommer ut med sina årets-bästa-listor just nu. Ska se om jag kan snoka fram mer guldkorn till er!

this is the year;

Kategori: Weekend Wars.


Jag har varit hemmafru idag och gjort massa nyttiga saker (allt för att inte plugga) och bland annat blev det denna lilla statusgrejen, ett fb-tillägg eller nåt. Så jag tänkte ni skulle få ta del av den och om ni klickar på bilden får ni min 20 bästa 2010-spellista dessutom! Vad givmild jag var idag då. Det ni!

maybe I could make a brand-new start;

Kategori: Weekend Wars.


Igår var vi hos Robin igen
, segsöndag men som blev fin med tre fina och en kortlek som gick isönder lite i kanten och pictionary på Robins skolblock. Det blev kaniner med björnöron, trappor, flygplan som såg ut som pingviner och 20 frågor med kändisar och folk vi känner. Bea och jag kom hem runt ett, kastade i oss vårt första mål mat för dagen och somnade som stockar. Veckan kunde knappast sluta bättre. Idag har jag levt som en sömngångare, ätit frukost med Bea och sedan kom Steffi över för bröllopsnack och citroncupcakes. Nu tittar jag på omänskligt fina och dyra ettor i malmö på Hemnet och lyssnar på Girls.

men generellt är ett generellt uttrycksätt;

Kategori: Weekend Wars.

Jag dansade sönder mina finaste prickiga strumpbyxor och vaknade med ett skrapat knä. Men det var roligt igår med mina fina och gbgtjejerna. Nu sitter vi och gör oss iordning för traditionsenlig brunch på tusentvå som har de flottigaste bästa burgarna i stan. ikväll åker vi till hbg. Over and out.

But I won't stop my all pretending, that you'll come home soon;

Kategori: Weekend Wars.


Just nu sitter jag med benen i kors,
ni vet sådär som man satt när man var liten, jag lyssnar på denna veckans galna besatthet, The National, doppar hjärtepepparkakor i té med mjölk och väntar på att how i met your mother ska loada klart. Den här veckan har varit galet intensiv, Bea sover i tältsängen hela veckan och vi har druckit litervis med té, pratat sommarpojkar och föräldrar. Skolan har varit helt galen och just nu tinar mina fingrar långsamt medans de vandrar över tangenterna. Jag har blivit besatt av facebookspelet Bubble Island och jag har funderat på att färga håret. Men mest av allt har jag tänkt på min återkommande Stockholmsabstinens. Knappar in mig på Norwegian och inser att de har sjukt billiga biljetter upp till mitt hjärtas andra stad. Fortsättning följer.

and we talked about what was coming soon;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Tyckte en Pepper Rabbit-låt passade bra till bilden, höhö. Klicka!

walk away now, and you're gonna start a war.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Det här är en sån där låt som passar i en film. Som man nästan kan se huvudpersonerna gå igenom på, när det kanske regnar genom gråtunga gator, någon kysser fel person i ett hörn av en stad som sover, någon gråter i ett fönster och en tredje åker förbi i en buss full med skrikande människor och allt liksom stannar av och går i slowmotion några minuter. Gåshudslåt. Lyssna.

den här stan är ägnad dig, alla gator hånar mig;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Igår bakade Bea lussebullarna igen, vi drack groggar med fruktsmak, sjöng och spelade guitarhero, gick runt i tyst snöfall bland skrålande människor och träffade Magnus!.. åh hå hå.
Så idag bäddar jag mer mig, lyssnar på obscena mängder The National och Markus K, pluggar sönder mig lite till.(tenta imorgon, håll alla tummar och tår tack!)

These are the girls I love the most;

Kategori: Dress up in you.


Om jag hade haft obegränsat med pengar hade dessa fyra bebisar bott hemma hos mig för längesen.

Nu äger jag dem endast i form av bilder i min mode-mapp i datorn. Vad är en bal på slottet.

put me in your suitcase;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


(bild av bästa Melissen någonsin, redigerat av bästa linnéan någonsin)

Klicka på bilden för en låt som är så där sommarobekymrad som man helst hade varit året om.

well it's one thing to fall in love and another one to make it last;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Finaste låten för en dag med snökaos utomhus när man sitter inomhus och dricker té och läser kurslitteratur.

so happy they found me, love was all around me, stomp my boots before I go back in.

Kategori: Dress up in you.


Nu är det vi. Varje gång jag går förbi dem i hallen ler jag stort och skickar slängpussar, ignorerar skavsåret på min högra häl och blir varm inombords. Att ett par skor kan skänka sådan lycka. Efter två år av trånande blickar är ni äntligen mina. Mina fina fina docks. Perfektion i skoform. Jag fångade dem förra torsdagen i London, när jag lämnat Johannabananabond streets tunnelbanestation med ömma fötter för att leta efter dem. På Barrats var det 20% och dessutom var de mycket billigare än i Sverige redan från början. Efter att provat och klämt och frågat expediterna i en halvtimme var jag övertygad. Pang! med kontokortet och så var de mina.

Then I´d dig a tunnel from my window to yours;

Kategori: Weekend Wars.

Bea min bea sov hos mig måndag + tisdag natt denna veckan och den andra kvällen tyckte vi det var dags för långfika hos pojkarna igen. Dock hade Tillan farit iväg till Stockholm efter att ha insett att hans spontanköpta resa till Indien behövde ett visum också, så det blev vi 3 men det var lika kul för det. Efter att ha fått köpa mer mjöl två gånger samt vispat lite marsipan med smör och sådär, bakade vi hela kvällen.

Jag tyckte saffransdegen såg ut som Daustralien.


Sen bakade vi pepparkakor också, eller ja, kavlade ut degen så att säga. Robin gjorde Noas Ark i degen, featuring en dinousarie, en giraff och två människor. Det räckte tyckte han.


Det var den tisdagkvällen!

All my friends are somewhere getting wasted, hope they're staying glued together, I have arms for them.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Jag städar mitt rum, ändrar om så jag inte ska frysa på nätterna, varvar skolarbetet med härligt kladdande i illustrator, äter mackor med bregott och jordgubbsylt och lyssnar på mycket mycket The National. Denna fastnar jag för ikväll.