je t'aime moi non plus.

Kategori: Saker man ser.


kanske ett av helgens bästa sms;
"vi ska snart fika. Vi kommer se ut som "Serge et Jane". Dom kommer tänka, vem är den gamla grisen med den vackra unga tjejen :)"

this is an ordinary day in your life;

Kategori: Saker man ser.


Hej och trevlig helg finisar!

jag tänkte att vi kunde köra en liten mini-frågestund här på bloggen, för det var ganska längesen jag hade det.
Så om du undrar vad i hela friden jag gör på dagarna numera, varför jag tycker indiepop är den allra bästa musikgenren, varför jag aldrig hittar fina skor i butikerna längre eller jag vet inte vad. FRÅGA! fråga precis vad du vill.

kan du digga, det är locomotion (för mycket revolution);

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


(bild; min bästaste linnealinus)

Jag var ju på Way Out West för lite mer än två månader sedan (känns som två år) och dansade i ösregn med massa finurliga filurer. Därför blev jag så glad att PSL gjort ett helt avsnitt om festivalen i fråga.

Och är ni nyfikna på hur mina kompisar dansar så kika lite extra 14:23 och 15:15 under programmet! Så himla himla bäst. Och den där håkankonserten var precis lika fantastisk som den ser ut. OM inte mycket mer. Bara att kolla på den nu gav mig gåshud och gjorde att jag började trumma på låren av extas. Åh.

you're in a another town and city, you mean nothing to me tonight.

Kategori: Weekend Wars.


Två bilder från i helgen som jag spenderade med Bea min Bea och mina finaste pojkar. (bara typ en fjärdedels som syns på bilden - ja, jag är den enda levande tjejen i skåne)

och hjärtat slår ett slag för stockholms skärgård yeah;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.

När vi satt och jobbade med vårt bröllopsprojekt i skolan för någon vecka sen sa en tjej i min grupp i förbifarten att hon kände Montt Mardié när vi pratade om bröllopsband. Jag blev extatisk. Han har alltid varit en av mina favoritartister just för sina roliga covers och även egna låtar. Nu har han tydligen startat ett nytt soloprojekt som heter Monty och släppte en skiva ganska så nyligen. Vi youtubeade låten och jag blev kär på nytt;


(och så blir jag lite stockholmsängslig. vill dit. bädda ner huvudet med vännerna och strosa runt söder igen. till och med att ta tunnelbanan saknar jag.)

It´s full of charts and facts and figures, and instructions for dancing.

Kategori: Dress up in you.


Ett av mina nyaste köp är den hära korsett-aktiga toppen från h&m. Sitter finfint till höga pennkjolar eller vippiga diton och har än så länge följt med både på natt på KB till heldag sittandes i Ovesholm. När den inte är ute och festar hänger den helst på min vägg tillsammans med en stor kornblå skumgummifodrad rosett jag fyndade på Monkis rea i Stockholm i somras. Innan jag går och lägger mig reflekteras ljuset från min sminkspegel i den och påminner mig om att det finns några få ägodelar som gör världen lite extra magisk.

are you having an affair? yeah oh yeah!

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


bild; tror det är beatasbilder men jag minns inte riktigt...


Tisdagslåten!

cookies for breakfast, huh?

Kategori: Saker man ser.


Här får ni ett recept på chocolate chip cookies som jag gjorde i förra veckan!

Jag hade dock ändrat till en kopp brunt farinsocker och så hade jag överdrivt ordentligt med chokladbitarna. Och de behöver kanske en kvart i ugnen istället kanske. Mina blev inte helt lyckade med de försvann likväl ändå här hemma!

alla drömmer om fåglar även du även jag;

Kategori: Saker man ser.


Två fina fåglar jag tycker om; mina drömskor från Miu Miu & Andrew Bird (klickapåbilden!)

we bit our tounges, sucked our lips into our lungs as we were falling, such was our calling.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Idag lyssnar jag på världens bästa låt.
Det är svårt att säga sånna saker men att den har fått mig lika andlös mer än två år i rad är en bra början. lyssnalyssnalyssna.

if i could have a second skin I´d probably dress up in you.

Kategori: Dress up in you.

En av mina favoritbloggare, Sea Of Shoes skapare Jane Alridge startade för ungeefär en månad sedan en tävling där man ska porträttera ett av plaggen från modevisningarna för S/S 2011. Jag tyckte det lät kul så satte igång med detsamma. För någon dag sedan skickade jag in det. Och såhär blev det;

Originalbilden; Marc Jacobs ready-to-wear för våren 2011.


Och min lilla skiss. Fick idén att göra ett barn som modellade från den ursprungliga modellens bistra ansiktsuttryck. Tillsammans med kläderna såg hon ut som ett litet bortskämt barn. Så min idé ska föreställa en bortskämd liten flicka som tagit sin mammas designerkläder (och för stora skor till) samt sminkat sig med mammas smink.

Du sätter höstsolen i eld (nu och för alltid.)

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Klicka på bilden för min allra, allra bästaste höstblandskiva. Låtar som är höst för mig. både för två, fyra, ett eller fem år sedan ungefär. Eller denna hösten.

if you ever need a stranger to sing at your wedding;

Kategori: Weekend Wars.

I lördags var jag på jugge-bröllop i Helsingborg. Då såg det ut något som såhär;

En helt vanlig tolvtimmarsfest med nästan uteslutande ringdanser och smörgåstårta och mixade kulturer och alla ens vänner och alla som man känner och inte känner. Det var fint. Puno Hvala säger jag!

were my pupils dialated? could you tell that I liked you? we were so unlikely,

Kategori: Hjärtekross.

okej, jag är numera iskall inuti och känner inte kärlek för nån, men efter att ha spenderat kvällen framför denna sidan samtidigt som jag lyssnat på mina Hjärtekross

så blir jag ju helt blödig. Så jag tänkte, nu när ni är lite fler här om dagarna, kan ni inte skriva ert finaste eller mest romantiska ögonblick? Om jag får in några stycken så skriver jag mitt.!

(min bästa bild på ämnet. Hedi Slimane är fotografen.)

regnet faller hårt över natten, över alla hemlösa katter (låt mig få sova en stund, bara en liten liten blund);

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Jag har hittat en ny musikalisk crush på youtube. Miniklister heter användaren och hennes röst är helt sjukt bra. Lyssna och kika igenom, hon har massvis med covers och egna låtar på sin användare, jag tog bara mina två personliga favoriter. Jens och Tiger lou liksom. Hur kunde jag låta bli.

Careless love;

Kategori: Dress up in you.

Jag har rensat både området över garderoben av saker som jag borde gjort mig av för kanske hundra år sedan, och så även i mina mappar på min snart fyra år gamla macbaby.
Så tänkte visa er vad som gömmer sig däri.

Först ut, mina finaste materiella små modedrömmar;Med andra ord; jag är besatt av sjömanskragar, doc martens, rosetter och raka klackar. Vill ha allt.

gonna ride my bike until I get home,

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


(bild; ohhhboy)
klicka på bilden för låten jag spontant får i huvudet varje gång jag cyklar till och från skolan på iskalla malmöförmiddagar.

jag önskar du var här hos mig,

Kategori: Weekend Wars.


min helg damer och herrar pop-pojkar och finflickor;

äta våffla och blunda för att minnas den lika starkt som kyssar smakar lika gott kanske bättre köper varma kläder berättar hemligheter som tär isönder inuti hon får det att bli bättre klappar om mitt inre utan att veta om det vi dricker strawberry mojitos och skrattar och dansar fram på gatorna jag blir buren igen bildar conga-line på dansgolvet dricker tequila och ramlar hemåt i natten, tre st flickor

ser på tåriga ögon och vill krama om gamla leder beställer whiskey-cola uttalar balkanskt skrattar ser mina vänner långsamt berusas jag vill inte hinna ifatt dem i allas huvud går vi runt runt och hon i vit klänning blir buren på en stol lyfter stolt på armar och ben sjunger med och allt jag hör är knaster jag ler till pojken på andra sidan rummet trots att jag vet att ingen av oss kommer gå fram och säga hej idag

ber bästavän lägga huvudet på min axel klappar ovant på huvudet säger dig ska jag alltid älska oavsett vad du gör vet du väl

trycker två tjugolappar i vännen förarens hand och får kindpuss som växel tillbaka ramlar upp för trapporna och säger godnatt till världen vaknar upp för tidigt cyklar till arbete i croissantdoftande luft drömmer mig igenom timmarna äter äpple och en bilfärd senare sitter i solen och skrattar dricker varma drycker ser på bilder från gårdagen, skrattar lite till. pratar lite hemligheter. blir avsläppt hemma och tackar och bockar.

if I may speak again, Sheldon Cooper FTW.

Kategori: Hjärtekross.


Jag har spenderat mer än en vecka nu i en liten Big Bang Theory-bubbla. Serien jag alltid avfärdat innan med en knapp blick eller en scen, men bambi tipsa om den förra helgen och Esteban smsade mig förra måndagen under en föreläsning att en av karaktärerna var lik en kompis till oss och sedan dess är jag helt förfallen i denna serie.
Vill gifta mig med Sheldon Cooper. Denna crush på nördar som jag haft i ett halvt decennium snart blir ju bara värre. Och jag älskar det. Se serien. Se den med detsamma.

oh tell me now where was my fault, in loving you with my whole heart?

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Min finaste låt just nu. Mumford and sons alltså, såg dem live på WoW i somras och dog lite.

Så otroligt fina. Och sångaren. Charmig for life liksom. Dog lite till. Sen sprang vi till något annat band som var sämre. Men äh man kan väl inte leva med så mycket ånger helatiden. Fint vare iallafall, så länge det varade. Som förälskelser vetni. Som små intensiva hjärtekross-explosioner.

i gotta start beliving that you want what's me;

Kategori: Saker man ser.(hej, hörrenini. jag orkar inte se på den där nya designen som aldrig blir klar. och jag är inte så bra på förändring. så vi kör såhär ett tag till. Det har gått en vecka nu och jag har massor med fina saker att berätta för er.!)

I like your twisted pointed view, I like your questioning eyebrows,

Kategori: Weekend Wars.

jag känner mig så sjukt anti just nu. Anti städa rummet trots att jag snart inte ser golvet mer, anti vakna på morgonen, anti bloggen, anti bloggdesignen, anti att skriva texter, anti att göra skolarbete. Det enda jag faktiskt VILL göra just nu är träffa vänner, baka och lyssna på massvis av musik. Så det blir lite torrt här på bloggen. Men håll hoppet om mig, för jag filar på en finfin present till er allihop. puss sålänge.

and life goes on and on and on,

Kategori: Weekend Wars.


Fredagsfrukost. Mmmm! nu är jag mätt för hela dagen och helgen känns det som.
Och så måste jag rusa till jobb! Hoppas ni får en helt awesome fredag!