she has a college-degree I dropped out when I was seventeen if I could only get her out of the picture,

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


En låt som får mig att bara vilja bo i kalifornien resten av mitt liv, lyssna på ängslig tuggummipop och ha stora grillpartyn.

you're looking skinny like a model with your eyes all painted black;

Kategori: Dress up in you.


V magazine har gjort ett modeuppslag där de satt en vanlig modell brevid en plus-size-modell brevid varandra i likadana outfits och liknande poser för att förespråka att mode tilltalar alla former. Om tjejen till höger ska kunna kalla sig plus-size är väl kanske en fråga man kan spekulera kring men jag måste säga att jag gillar konceptet. Båda tjejerna är vrålsnygga såklart, men jag gillar den råa attityden tjejen till höger ger. jag har alltid tyckt att kurvor är provokativt, liksom råare på något sätt. Eller så är det bara den idén jag ger efter en helg av bregott och mackor.
Läs artikeln här.

for you I'd wait, til' kingdom come, until my day is done;

Kategori: Hjärtekross.

(En liten lista om kärlek och sånt där trams;)

Är du romantisk?
Ja. Fast jag var nog mer förr. Åren gör mig lite mer cynisk kanske.

Hur skulle du beskriva den perfekta pojkvännen? Omtänksam, social, en bra lyssnare och rolig så att man dör lite.


Hur skulle du beskriva dig själv som flickvän?
Jag vet faktiskt inte alls. Jag kanske är snäll, dramatisk, velig och bestämd?

Vad är viktigt i ett förhållande? Att båda två inte förlorar sig själva bara för att de får varandra. Utan att man istället bara levlar upp en level eller två. Bara blir mer awesome tillsammans.


Har du gråtit framför någon du tyckt om någon gång
? Jag tror inte det.

Har du lekt med någons känslor? Ja, det har jag nog. Men det har inte varit med vilje eller glädje.


Hur många har du varit ihop med? Vad ska man säga liksom, det har funnits pojkar, men ingen som riktigt förtjänat titeln än.


Vill du vara singel eller ha ett förhållande?
Jag trivs som singel för jag vet vem jag är men ibland hade det varit kul att lära känna någon annan riktigt bra också kanske.

Hur gamla var dina föräldrar när de blev tillsammans? Mamma var tjugo och pappa tjugoett. Pappa gick fram till henne efter några månader och bad om sällskap, sådär jätteformellt. Mamma sa att hon skulle tänka på det. Sen gick pappa omkring förbryllad i någon vecka, tills de var på stranden, satt brevid varandra i sanden och så dök mamma ner handen i sanden och tog upp den brevid pappas hand och höll hårt.

Skulle du kunna tatuera in din kärleks namn? Nä. jag tycker sådant är lite töntigt.

Har du mest blivit dumpad eller dumpat? kanske rätt så jämt tror jag.

Hatar du ditt ex? Nej det gör jag inte.

Har du velat bli tillsammans med ditt ex igen? Nej det hade jag inte velat. Mest för att vi inte alls är samma personer nu som vi var då. Vi är liksom kvar i den tiden, och den tidsrymden har passerat.

Har du kvar någonting från dina gamla förhållande?
hjärteskalv, kärlek till The Streets, kunskap om Free Running-sporten, förmågan att kunna stanna uppe hela natten framför en datorskärm och en papperslapp med den första mejladressen jag någonsin fick av en fin pojke för tio år sedan ganska exakt.

När du vill ha någon, vad gör du? De två modigaste sakerna jag gjort är 1)gått fram till en pojke som såg ut som Drömmen och som hade stirrat på mig genom hela bröllopsfesten och gick fram i slutet på kvällen och sa "hej jag ska gå nu men jag tänkte att om jag inte hälsar på dig så skulle jag ångra mig senare." 2) satt hjärteklistermärke på insidan av en pojkes solglasögonskalm. Då sa han: "jag blir visst inte av med de här". och så sa jag "du kan ta bort den om du vill, den går att ta bort." och fick svaret "nej. den sitter bra där".

Bästa raggningsrepliken? markus k säger det bäst; fint ska det va och du är finast av alla.

Hur skulle den perfekta dejten se ut? Jag tror jag bara vill göra något opretentiöst. Antingen dansa med vänner och honom och sedan bara balansera hemåt på träplankor eller kanske kyssas i trädgården under sommarsolen.

Vem är den viktigaste personen av motsatt kön i ditt liv? Det är nog lika mellan brorsan, pappa och Bästeban.

Vill du gifta dig? Varför/Varför inte?
Ja. Klart jag vill. jag vill ha världens bästa bröllop med framför allt världens bästa äktenskap. jag vill ha massa barn och barnbarn och hus och stort kök och bara laga mat och resa och vara lycklig.

Vill du ha barn? Ja. Två, kanske tre. I alla fall en flicka och en pojke.

Blir du lätt kär? Ja, men jag backar alltid tre steg bak och sen fem steg fram och så håller det på så ett tag.

Vad faller du för? Leenden, blyga ögon, när någon pratar med dig och frågar saker och inte vill gå. När någon tränger sig på ens liv just för att man själv inte är så.

Vad är det mest avtändande du vet? Osäkerhet, omogenhet men nonchalans och ohyfsade personer är nog värst.

Hur viktigt är det att man har något gemensamt? Viktigt i det stora hela men jag tror olikheter är bra på massa sätt
.
Har du fått ditt hjärta krossat? Ohja. Men nog bara en gång på riktigt. Vilket är tur för jag vet inte hur många gånger man kan dö av hjärtesorg innan man dör på riktigt. Men fy vad jobbigt det är. (Men fy vad skönt det är när det är över.)

Hur raggar du? Åh, jag är en total fjant när det gäller sådant. Steffi kan alltid bara titta mot någon och killarna brukar smälta direkt men jag har alltid varit den som dansat robotdansen under en fest, babblar för mycket eller drar skämt efter skämt efter skämt. Men det har funkat galant det med, faktiskt.

Har du en “utseendetyp” hos killar? Jag gillar blyga,långa killar med charmig dialekt och wayfarerglasögon. Gärna taniga och töntiga. Sådana som inte dansar utan står i ett hörn och pillar med sin kamera eller mobil eller whatever.
Vilket alltid blir fel eftersom det enda jag vill göra är att dansadansadansa.


Vem var din första kärlek? Daniel som ville gifta sig med mig när vi var 5, jagade mig runt lägenheterna med pussmun och som jag kunde brotta ner vid tio års ålder. Och som inte blundade när de kysstes i Svanprinsessan trots att det var jätteäckligt.

Är kärlek allt i livet? Nej det tror jag inte på. Inte romantisk kärlek i alla fall. Men allt är relativt. Ibland betyder den allt, allt. Ibland ingenting alls.

jag är en blåval, jag ska ta dig härifrån, från din vardag från dina papper och pennor.

Kategori: Saker man ser.


Min mamma och bror är hemma
, jag har överskjölts med presenter, min högerhand är fortfarande laptopskadad med what the heck och det är fredag och det är soligt och min förkylning börjar sakta lägga band på sig.
Och den här näsduksvalen önskar jag mig i present. I förkylningspresent. Klicka på den för min bästa blåval-låt.

alabama arkansas i do love our ma and pa but not the way that I do love you;

Kategori: Weekend Wars.


idag är ingen vanlig dag för idag kommer min bror hem från chilesemstern!
han hade saknat min mat så jag har trots förkylningsyra lagat min berömda kycklingröra till honom. Sen ska jag pussa sönder honom. Och slå honom. Massor.

ibland så kan allt verka dött i ögonen på alla jag mött;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.

Idag snöar min stad isönder sig själv. Jag har flottigt hår och kan inte andas genom näsan. Tänker spendera hela dagen framför illustrator och min bokomslags-uppgift intalar jag mig, men ärligt talat blir det nog ganska mycket Gilmore Girls också. Nu när jag sitter i min misär kom jag på den här låten. Jag kan ju inte andas normalt jag heller.

i'm such a tease and i'm such a flaw;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


(klicka på bilden)

Eftersom jag kollade in på blogglovin idag och såg att jag har fått TVÅ helt nya fina prenumeranter på denna lilla blogg så tänkte jag bjuda er på lite Radiohead. Melissa länkade mig hela nya skivan King Of Limbs som finns att streama online och det är lika bra att lyssna in sig på en ny skiva i tid för omväxlings skull tänkte jag. Lyssna ni med. Insidetipset är Lotus Flower och Codex.

that secret that we know, that we don't know how to tell;

Kategori: Saker man ser.


amorteringar. lånelöften.takränta.hemtenta. I'm in love with your cheeks. magen värker utifråninochutigen. fast det känns som om en muskel saknades. träna. går inte att träna fram den på någon slags gym. du hade tagit det fel. Allt omkring mig snurrar och jag klarar av det jag gör det men jag kan inte sova på nätterna. inte på dagarna heller. But I, I know you well sjunger Bon Iver tyst. Jag frågar hur, hur gör du det? jag som inte ens kan hitta min bankdosa. och Bon Iver svarar; ingenting.

/jag tror aldrig att jag kommer somna igen./

You say that this love is pretend and purely platonic, I'm hoping you'll forget after this round of gin and tonic;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Det snöade i malmöstaden idag och ja jag vet, det kommer förmodligen göra det för all framtid också, men låt oss blunda för några sekunder, lyssna på Allo Darlin och tänka på; luft som doftar som jordgubbspaj en solig dag i maj, håkan hellströmsk vår, sjömansaktiga plagg, cykelturer utan vantar och kalla picnics vid havet. Ja. Låt oss.

att du också kom hit för att ta över hela skiten;

Kategori: Dress up in you.


Ikväll kör jag röda läppar, kanelbulle fram i håret och resten i en tofs. Klassiker.

När jag spontanreste till köpenhamn i förrigår fyndade jag ett par äkta silverörhängen på Accerssorize.

Det är små flygplan (man fick även med ett par palmer) som påminner mig att jag någon dag ganska snart måste flyga härifrån till andra läppar andra ord och andra popryggar. Längtar.

yeah when I'm with I have fun;

Kategori: Hjärtekross.


Senaste nytt från bloggen med de snögga killarna fuck yeah indie boys!
och klicka på sista bilden för en finig låt till!

Fånigt nykär i dig hand i hand på ströget, turister.

Kategori: Weekend Wars.


Idag rymde jag och Steffi till Köpenhamn, åt äcklig pizza, spatserade Ströget fram och tillbaka i orkanvindar, smsade min Serge och fick lika fina svar tillbaks, åt cupcakes vid Illum, köpte Alt till moster och Onsdagsnegl till pappa, klämde på vintageklänningar på Kitch Bitch och köpte världens finaste strumpbyxor och örhängen på Accesorize. Under hela tiden nynnade jag på denna låten, bara för att finaste Markus sjunger om Ströget och kärlek.

you count on the birds to represent your longing;

Kategori: Saker man ser.

Hejhejhej. Jag tog visst en lite lång bloggpaus där. inte alls menat. Jag har bara inte haft någonting direkt att bidra med. och när det inte kommenteras så blir man lite less ibland. Men så loggade jag in idag och bara såg att statistiken inte förändrats alls, vilket betyder att ni, min lillalilla fina skara folk har tittat in varje dag ändå. Och det är ju bara föör gulligt (sagt på bred skånska). När jag inte har uppdaterat här har jag hunnit gå i skolan långa dagar, cykla isönder mig i malmös värsta storm på kanske en vecka, hängt med steffi och haft bea i min stad i ett ungefärligt dygn och sett på en hel säsong Gilmore Girls-avsnitt.

Och så har jag gjort american pancakes med grädde, bär och bananer.

eating snowflakes with plastic-forks;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


En gammal klassiker
från när det bästa på tv var The O.C, allt jag ville ha var Seth Cohen och en munkjacka. Kalla det vad ni vill, det måste bli någon effekt av att vi har inställda högskolelektioner i samma lokal som jag spenderade hela gymnasietiden.

and we had fun fun fun til' I said I loved you;

Kategori: Weekend Wars.

Idag jobbar jag rumpan av mig som nu blivit rutin för mig på helgerna, men igår drog jag med mig Steffi till ikea i jakt på billig frukost och värmeljus.

Allt det här smällde jag i mig på ett kick
och så diskuterades bröllopslåtar, gårdagens och veckans eskapader och varför visor är det sämsta man kan göra på en bröllopsmottagning.

I had to leave you and go away but I think about you every day;

Kategori: Hjärtekross.


Dagens bästa utan tvekan; skypa med brorsan, morsan och mina finisar i huset i chile.
Nytt livsmål; inom 365 dagar ska jag vara där.

who would have thought that just yesterday she'd dance with me the very same way;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


En låt som får mig att vilja sätta upp håret i en beehive, ta på mig min nygamla 60-talsklänning och bara dansa med hela nätterna. Melissen tipsade mig om den här låten för någon vecka sen och den gör mig glad varje gång jag hör den. Fredagspepp!

it's fashion-week, and so am I.

Kategori: Dress up in you.


Coolast på modeveckan i stockholm;
Emma Elwin. Tänkte prova på frillan någon gång snart, återkommer ang det. För övrigt är skjortan sjukt snygg, speciellt ihop med kappan och de mörka naglarna.

think of me like just your friend, who remembers every dress you ever wore;

Kategori: Dress up in you.


Här ser ni min nya kärlek mer i detalj. Hon hänger på väggen med matchande rosett från monkirean och bara väntar på att få gå ut och dansa till indiepop och 90talshits. 130 kr på Myrorna och jag kunde inte ha blivit gladare när jag såg den bara hänga där bland polyesterkatastrofer. Sitter som en smäck på kroppen min och jag vill att det ska bli vår nu nu nu!

you say you want to be a one-dollar bill when you've seized to exist;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


(kan inte hålla mer med Tove än såhär.)

Jag älskar att gå in på Jens Lekmans Smalltalk-sida. Det står alltid något sådär lagom magiskt eller fint eller bara klockrent. En gång frågade jag en pojke om han gillade Jens och han sa att han inte visste hur han skulle svara på den frågan. "jag gillade ju honom innan, men jag lyssnar inte på honom längre" sa han. För mig blir det ologiskt. Hur kan man sluta lyssna på någon man tycker om? Jag förstår att man inte lyssnar på artistens nya alster (se; hästpojken, kristian antilla, kent, håkan hellström,mfl.) men att sluta tycka om någon är ju obefintligt i min värld. Det gamla finns ju kvar. Oavsett hur mycket nytt skit som görs.
Äsch, det var bara en tanke.
Nu tycker jag vill lyssnar på The One Dollar Thought i repeat lite. Ni hittar den här om ni inte redan har den.

all I could do was put a seashell to your ear;

Kategori: Dress up in you.


Stockholms modevecka, höjdpunkt nummer två; Örhänge på Diana Orvings visning. Vill ha.

all the vampires are walking thru the valley;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Min bästa Tillan och jag har börjat med gemensam spellista där vi kan ösa över varandra singer/songwriters i John Mayer-stil utan att bli mobbade av våra andra vänner. Jag kom på den eminenta idén efter en öl i fredags och resten är historia. Detta är första utkastet. Helt sjukligt bra låt. Ben Howard sjunger.

let's get a silverbullet-trailer and have a baby boy;

Kategori: Weekend Wars.


Hittade dessa bilder i ett gammalt sommaralbum som Tina tog, med var 2009, det var varmt, det var malmöfestival och jag levde igenom kanske mitt livs bästa sommar sedan barndomen.

Johannabanana, jag ger henne alldeles för lite credd här. Hon läser troget bloggen, hon är alltid superstressad men har inget emot att åka tåg i timmar för att träffa mig bara för en kväll eller fika eller whatever, hon flyttar runt land och rike men kommer alltid tillbaks till mig med vin och frågar om jag har en mobilladdare. Vi har rest till gbg, stockholm, london och diverse byhålor tillsammans, vi har sovit i tyska hus, vi har dansat oss igenom varenda stad, missat flygbussar, tåg, spårvagnar och tunnelbanor tillsammans. Hängt på londons tågstation en hel natt med duvorna och städare och den eviga kylan, vi har klarat allt och lite till. Hon kan se på mig med bara en blick och veta hur jag egentligen mår. Hon dömer mig aldrig för någonting, hon är otroligt givmild och fantastisk. Hon är den enda och bästa Johannabananan jag har helt enkelt.

and all I ever knew, only you;

Kategori: Dress up in you.


Jag gillar inte modeveckor (vore det inte bättre PR för varje klädmärke att anordna en separat dag till sin visning? Och därmed göra den lite extra spektakulär + se till att den inte krockar med någon annan?) men Ida Sjösteds klänningar är i en hel klass för sig själv. Jag hade kunnat gifta mig i de två längst till höger. Så himla himla fina.