Berätta om din stil.

Kategori:

 
Det där med stil ja. Under mina snart tjugofem år på jorden har jag gått igenom hur många stilar somhelst. men det som fastnat längst, det som känns mest som mig, det är vippiga kjolar och peterpan-kragar. Men det där ändras ju ständigt.
 
och jag klarar inte av att vara 100% vintage. Jag kan beundra dem som gör det, men jag är en sån som går på h&m fem gånger i veckan om jag kan. För jag älskar vintage men det kan inte få hela mitt modehjärta. Det skapas mycket vackert nu, även om det inte finns lika mycket vackert som förr.
 
Min vardagsuniform är svarta strumpbyxor, svarta snörskor, vippig kjol, kort tjocktröja och håret i någon slags mojäng. Jag jobbar ju med hårstyling så varje dag får jag för mig någonting nytt. Till fest så vill jag helst ha gamla vackra vintageklänningar och skyhöga skor. Lösögonfransar och rött läppstift är lyx och fest för mig.
 
Den gula klänningen på den nedersta bilden är ett av mina bästa fynd någonsin. Hittades på en vin&vintage-kväll på Beyond retro i januari för snart fyra år sen. den kostade 50 spänn och jag haffade den snabbt som ögat. Sen dess har den fått vara med på bröllop, spatserat i Sydney, svettats i thailand, fått flytta med till stockholm och fått dansa otaliga sommarnätter igenom.
 
Älskar min stil, tycker att det är den finaste som finns. Finns få saker som är så vackra som skräddarsydda klänningar, sköra blusar, stickade magkorta jumprar och pincurls i håret. Det skulle vara svarta korta vippiga kjolar och flanellsskjortor i så fall. Ja ni hör ju. Jag vill ha allt. allt och lite till.
 

när lyktorna tänds;

Kategori:

 I stan där jag bott är man någon eller ingen alls

 

 mamma sa ”ha tålamod
och du kommer ta dig nånstans”
 När lyktorna tänds på andra sidan bron
i natt har Gud skonat Hisingen
men kärleken skonar ingen
 Det var freda, det var kallt därute
på trottoaren blänkte isen
 där gick hon som vann min älskade nu

med nån annan tätt bredvid sig
jag vet inte vart allt gick fel
för jag har gjort så mycket dumt
att jag inte ens har en själ
att hålla armarna runt

 Och just här i tredje versen slog

jag i sista spiken
ja, just när natten släppte upp skuggorna bakom en
för just där brann det till i min hand

 
och sen släpade jag foten
efter mig mot E4:an
stan var mörk som en öppen grav
runt omkring mig man
och jag tänkte i paniken –
om jag bara korsar vägen
är jag fri sen
men kärleken skonar ingen.

it was perfect clarity;

Kategori:

Idag är jag ledig så jag firar med att ha världens lataste söndag. Kokospannkakor och chaithe till frukost, gårdagens så mycket bättre på tv4play och tvätta typ allt jag äger. Himla mys.
 
För övrigt är här lite bilder från senaste veckan;
i söndags var både jag och sara hemma så vi bjöd över grannar, vänner och favoriter. Jag och Irena bakade gigantiska kanelbullar och så gjorde sara pasta carbonara. Den sista bilden fick över 50 likes på insta, helt sinnes vad våra vänner tycker det är kul när vi låtsasbråkar i soffan och Pontus tittar bort, haha!

en veckodag hade jag perfekt rullad lugg som behövde förevigas och så presenterade jag mitt lilla fotohus jag har över sängen också!
igår, efter stänging på jobb var jag dödstrött men tog mig ut till Liseberg för tjejkväll med bästa hägerstenstjejerna som anordnat spa-kväll till oss alla. Åt brieost, choklad, johanna målade mina naglar och hade det allmänt mys.
 
det var det hele! fotar inte lika mycket längre vetni! puss

woke up and for the first time the animals were gone;

Kategori:

en liten instauppdatering;
en kväll bjöd jag över några av mina favoritmänniskor på pasta carbonara och deras personliga favorit; crumble pie. Älskar att laga mat till folk. #kycklingmamma
på min tunnelbanehållplats finns det små lp-fjärilar som sätter höstsolen i eld, faktiskt.
min älskade farmor på sin bröllopsdag. 8 år efter hennes död och farfar har denna bilden på en hedersplats i finrummet. <3
en fantastisk grej med att bo hemifrån är att man får bestämma sitt eget porslin. vilket leder till att jag nästan uteslutande använder gamla loppisprylar. älskar älskar dem.
en mamma i mitt kök.
och en moster på nordiska museet. Den enda i min släkt som delar min kärlek till design, konst och grafisk design. och mode. och inredning. och typ allt som jag älskar. Världens finaste moster.
som jag för övrigt fick denna drömkoppen av!!!!!! dog finhetsdöden några gånger om.
stora essingen är min nya favoritplats på jorden. det, och att få prata franska en hel fredagseftermiddag.
 

the one that makes me all warm inside;

Kategori:

okej jag har sagt det förr men jag måste bara säga det igen.
Mannen som kan spela Not True Devil Girl på gitarr och göra det lika bra som Rasmus Kellerman kommer få mitt hjärta serverat på ett silverfat. No questions asked.
 
 
Tiger Lou spelar för övrigt på Debaser Medis den 21 december.