the end of the world will always be bigger than love;

Kategori: Weekend Wars.


Hejhejhallå. Jag tänkte tentaplugga just nu men jag tänkte att 6 timmar plugg får faktiskt räcka för en dag och dessutom är det ju mycket roligare att göra annat när man har något man måste göra. Emellan pluggtimmarna tittar jag på SNL, tycker Kirsten Wiig är det roligaste som finns och äter femkronorsmacaroons på skolbibblan.

I måndags mötte jag upp Bästeban
för fika på Simpan och diskutera livsomvälvande beslut och driva med vår omgivning. Senare mötte våra respektive livs kärlekar upp (och då menar jag inte flick och pojkvänner) för öl och marrydokill. Men mer om det senare. Här har ni mig i alla fall, i röd basker och en jacka som tappat alldeles för många knappar. Och förresten. Idag har jag en biljett härifrån garanterad. Åh. Så himla himla coolt.

but I don't want anybody else;

Kategori: Hjärtekross.


Min finaste poesibok är av Pablo Neruda, och är en bok med ett urval av hans bästa kärleksdikter. Sidorna har varit på två sidor av atlanten, är tummade och utnötta, varannan sida är understruken och små datum lurar nedskrivna på kanterna. Sidorna har börjat falla isär och små dammkorn döjer sig på bokryggen. Men den kommer alltid vara en av mina dyrbaraste ägodelar.
Det spanska språket är vackert, men det blir speciellt vackert när han skrev det. Språket är så otroligt rikt på ord och meningar som låter helt och hållet underliga på svenska blir helt och hållet självklara på spanska. Då känns det extra fint att ha två språk att kalla sina egna.


Vad det betyder? Någonstans i sommaren är vi tillsammans.

pocketful of money;

Kategori: Weekend Wars.


Melissa är här! så jag har inte riktigt tid med er. Vi pratar djupa exestiella ämnen och tittar på MTV. smell ya laterz.

I keep making these to-do-lists but nothing gets crossed out.

Kategori: Weekend Wars.

Nämn något som gjorde dig glad igår:
Sanne ringde och en timme in i samtalet säger hon något i stil med; shit, det känns som vi är precis brevid varandra just nu, som vi snackar". Det gjorde mig glad. Då kändes inte göteborg hemskt långt borta.


Vad gjorde du kl 08 imorse:
Sov med vetskapen att jag skulle upp om en timme.

Vad gjorde du för 15 min sedan:
Kollade igenom årets filmklipp för att sätta igång med filmen om 2011. nördigt. ja jag vet.

Det sista du sa högt:
sjöng papa was a rodeo mama was a rockandroll band


Det senaste någon sa till dig:
yääs dom vann matcheen ööö

Vad har du druckit idag:
smakis päron, mjölk och karamellté.

Vad var det senaste du åt:
fläskfilé med beasås och potatismos som jag gjorde själv :)

Vad var det senaste du köpte:

Lunch i skolan! blev en bagel med brie/parma och en snickers. och en smakis päron, såklart.

Vad är det för färg på din dörr:
brun dragspelsdörr. sjukt ful.

Vad är det för väder hos dig nu:
kallt väder

Godaste glassmaken:
biscotti & nutella

Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
kanske

Sover du tungt:
lagom tungt vill jag tro. Ibland vaknar jag av ljud men oftast sover jag som en bebis.


Drömmer du mardrömmar:
Nej, men ofta kan jag drömma att jag faller. Eller mer, rullar ner för en kulle.

Trivs du med ditt jobb:
Nu när jag bara jobbar söndagar är det fantastiskt kul.


Favoritklädsel:

Just nu är det min skolflickskjol samt den svarta koftan med trompe l'oeil-krage i grönt. Bäst.


Favoritlåt just nu:
fortfarande All these things that i've done - killers


Vad ser du om du tittar till höger:
Min fantastiska tyllkjol :')

Vad ska du göra härnäst:
se på serier & sova

Höger eller vänsterhänt:
höger

Humör just nu:
ovanligt onsdagsnöjd.

Favoritgodis:
zoo-apor.

Kläder just nu:
världens bästa slappeklänning från monki.

Vinterplaner:

hålla ut i två månader till, jobba jul och sedan försvinna söderut tills våren kommer.

Hur många kuddar sover du med:
Fyra. Minst.
Spelar du något instrument:
nej tyvärr.

Morgon eller nattmänniska:
Beror på hur jag vridit min dygnsrytm, men mest nattmänniska.

Vad är viktigast för dig:
Allt jag får ont i hjärtat av att vara utan.

Snarkar du:
jooo, fast jag tror det blivit bättre på äldre dar. eller hur kompisar?

Längtar du mest efter just nu:
Melissas ankomst i helgen. Och såklart att detta året ska ta slut.

and if all of our days are numbers (then why do I keep counting?)

Kategori: Weekend Wars.


foto; hedi slimane

Jag har varit på en liten mini-resa
och gjort halmstad/laholm på mindre än ett dygn. Hälsat på min bästa Kim och spanat in Pontus nya lägenhet. Blivit bjuden på mjuk pepparkaka och mojitos. Träffat nya fina människor och fått reda på gamla hemligheter. Åkt buss i en timme. Tåg i fyra. Jobbat och druckit varm choklad och ätit god söndagsmiddag med min knäppa familj. Peppat för vinteräventyr längre fram. Och insett att jag har hur. mycket. somhelst. att göra i två månader framåt. Det är helt galet. Måste börja skärpa mig. Disciplin! så om ni inte hör från mig här så är det för att jag lyssnar sönder The Killers och försöker läsa om processledning, knåpa wordpress och ha gruppmöten. Men troligen hänger jag framför datorn och ser på american dad. usha. skärpning!

but hey, I'm starting to feel ok, lucky number nine, hooray!

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


Jag borde dedikera hela denna freaking bloggen till den bästa strofen i denna låten.

INDIEBOYS ARE NEUROTIC, MAKES MY EYES BLEED, TIGHT BLACK PANTS EXOTIC, SOME LOVIN IS WHAT I NEED.
för övrigt är ju kombon Kimya Dawson och Adam Green to die for.

(Jag låter förmodligen som en gammal bd-poppare nu men det görs ju banne mig ingen bra indie nuförtiden!
Allt är bara skägg, flanellskjortor och folk-rock. Jag som fortfarande tycker att The Shins är extraordinära och att markus krunegårds synthlugg är den ultimata herrfrisyren. Och döda mig om ni ser mig i några andra byxor än snäva stuprör.)

these changes, aint changing me, the cold-hearted boy I used to be;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.

okej, så höstens bästa låt är All these things that i´ve done med Killers. Den är 6 år gammal och härstammar från en tid då jag bar gråa munkjackor, streckkollade på the OC och hade precis upptäckt weekendresor. Jag var som maggio sjunger, sjutton år, sjutton år i staden där jag växte upp.
Numera använder jag munkjackan endast till gymmet, Mischa Barton är på rehab och att resa runt i skåne gör min femtonåriga bror mer än mig numera.

Kontentan av det hela:
The Killers lever kvar. För de är klassiker. Och videon till låten är klockren av följande anledningar; 1. SNYGGASTE bilen någonsin !!11!! 2. jag har alltid varit svag för lampskyltar. De är fantastiska. 3. Brandon freaking Flowers är en av de få män som blir snyggare med lite eyeliner. Mitt sjuttonåriga hjärta snurrar.
4. Cowboys + amerikatt. vad mer kan en tjej drömma om?

Och det självklara. Texten ger mig gåshud
. Eller vad säger ni om; another headache, another heartbreak, I'm so much older than I can take, and my affections, well it comes and goes, I need direction to perfection na na na na help me out!

over futile odds, and laughed at by the gods;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.

For you I was a flame, love is a losing game,self-professed, profound, love is a faith resigned til the tips wear down
and now the final frame, love is a losing game.
(bilder; hedi slimane)

For the windows in paradise;

Kategori: Hjärtekross.

Även fast det går år dagar nätter månader och timmar kommer jag aldrig förstå hur man kan neutralisera en människa. Jag fortsätter att faschineras av hur någon kan vara allt för att senare bli ingenting. och för den delen hur någon som var ingenting kan bli allt. Och allt mitt emellan. Jag hatar att jag måste vara diffus när jag bara vill sätta namn på människor och vad de får mig att känna och inte känna och varför jag mår som jag gör ibland men jag kan inte det, jag kan inte det här. Jag har så många saker jag ännu inte förstår. Stunder som jag bara står och allt är bra men jag blir öveväldigad. Överväldigad av fakta. Logisk fakta. Ibland önskar jag att sociala medier inte fanns för jag tror inte det är meningen att man ska kunna följa människors liv som inte delar ens eget längre. Jag önskar alla mina historier hade riktiga slut och inte utmynnade i digitala stirrningsmatcher. Jag önskar ofta att jag inte visste någonting om de jag glömt. Men livet funkar inte så. Så vi alla lever våra paralella liv, i samma städer eller olika städer och vi träffar människor vi kramar om och försöker le och inte visa att jag minns vad du gjorde. Le mot människor som krossat dig till en klump på marken. Jag tror att det går av en orsak och en orsak endast. Att kärleken är större. Kärleken gör att man glömmer. Den hindrar oss från att förgöra varandra genom laserstrålar från ögonen. Det känns ändå bra att känna någonting när det finns en vinter som stundar som är så neutral att allt omkring grånar. Jag tycker fortfarande om årets smeknamn Dramela. Jag kan låtsas vara okej. Låtsas vara lagom och svensk. Låtsas inte bry mig och oftast innerligt inte bry mig. För jag vet att jag kan dansa snabba salsasteg och gå ut dramatiskt ur rum när jag behöver det. Utan att behöva känna någonting.

if halloween and christmas ever becomes confused;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.

För ungefär ganska exakt 3 år sedan tipsade jag er om denna låten. Jag går igenom min gamla blogg och återupptäcker hur det var att vara nitton år och dökär i novembermörkret. Nu är jag tjugotvå och låter ingen leka med mitt hjärta längre. Denna novembern bytar jag ut det mot lunginflammation och nässlethé. Men Noah And The Whale sitter kvar. och vem vet? kanske så blir jag snart lika dumkär som när jag var nitton igen?

(och ja, jag börjar bli frisk nu babes. det enda som sitter kvar är hostattacker och att bli anfådd av tremetersteg. Jag kan leva med det lite till faktiskt)

i feel bad i feel bad i feel better;

Kategori: Weekend Wars.

Hej allihopa.
Jag har lunginflammation.
Vilket betyder att denna helgen har jag hängt på vårdcentral och inhalerat lustgas, stickifingret och allt det där. Sen har jag haft akut andnöd 24/7 och tagit typ all medicin jag får tag på. Just nu går jag på penicilin och jag har ätit kanske 2 måltider under hela veckan. Det känns som att hela jag är sönder. Ont i varenda ven av kroppen. Får sova sittandes för att kunna andas och kan inte skratta utan att börja hosta. Får hostattacker gång på gång och det vill inte sluta. Så, slut på ömkandet. Men just nu gör jag ingenting annat än att kolla på american dad och sova. Det är stort sett allt jag orkar. Så vi hörs om ett tag, babes.

i think it's safe to say we both could use this fire-escape.

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.


jag tipsade nog om denna låten för något år sedan, men att vara hemma och sjuk med oth-repriser på tv gör att man blir lite nostalgisk.
Och så är den fantstiskt fin.

det snurrar i min skalle;

Kategori: Weekend Wars.


jag är sjuk. Så jag hänger hemma, tittar upp mot tyllkjolshimlen och ser på robyn-musikvideor på mtv.
Vi hörs när det slutar snurra i min skalle.

i did everything for you;

Kategori: Tinnitus i Hjärtat.

En bra grej med den här fördömda hösten och dess mörker är att jag återupptäckte Sufjan Stevens. Passar perfekt mellan hostattackerna och b-uppsatsångesten.